Leziz ve sağlıklı mutfağımdan Tarifler

kedi35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
6.759
360
0
31
İngiltere
Yaptığım yemekler ve sağlıklı yeni çeşitleri sizin ile de paylaşmak istiyorum:56:

Günün menüsü:

images

Zeytin yağlı taze fasülye:

Ben genelde kıyma koyarım ama koymadım bu defa
Malzemeler:

1kg taze çalı fasulye
zeytin yağ
1 orta boy soğan
2büyük domates
kaşık salça
1tatlı kaşığı tuz

yapılışı:
asulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Eğer geniş çalı fasulyesi aldıysanız, uzunlamasına ikiye bölebilirsiniz. Soğanları yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, doğrayıp salçayı da ekleyin soğanların içine ekleyin güzelce kavurun iyice sedef rengini alsın.. Tuzunu da ekleyin. Fasulyeleri tencereye koyun ve harçla birlikte iyice harmanlayın. En sonunda zeytinyağını koyun, orta harlı ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca, en kısık ateşe alıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin ben düdüklüde 25 dakika pişiriyorum yumuşacık oluyor :)).

not:
Fasulye oda sıcaklığında iyice ılındıktan sonra, buzdolabına koyun. Bir gece bekleyip ikram ederseniz, harika olacaktır.

Kaşık salatası:

malzemeler:
3 büyük boy domates
2 tane salatalık
2 adet soğan

Domatesleri büyük küpler halinde kesin, salatalıklar küp küp yapın , doğanı ortadan bölüp doğrayın yağını tuzunu limonunu koyup harmanlayın :)

Şehriyeli pilav:

Göz kararı baldo pirinç
1su bardağı şehriye
2kaşık tereyağı
1tane tavuk bulyon
göz kararı su

malzemeler:
Pirinci yarım saat önceden ılık suda ıslatınız. Daha sonra ıslanan pirinçleri 3-4 su yıkayınız.

Tencereye tereyağı, ve şehriyeyi alıp şehriyeler altın rengini olana kadar kavurun. Yıkanan pirinçleri ve tuzunu ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. tavukbulyonumuza da ilave edelim.
Son olarak sıcak suyu ilave ederek orta sıcaklıktaki ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

:56::56::56:

Afiyet olsun

Yaptığım yemekler ve sağlıklı yeni çeşitleri sizin ile de paylaşmak istiyorum:56:

Günün menüsü:

images

Zeytin yağlı taze fasülye:

Ben genelde kıyma koyarım ama koymadım bu defa
Malzemeler:

1kg taze çalı fasulye
zeytin yağ
1 orta boy soğan
2büyük domates
kaşık salça
1tatlı kaşığı tuz

yapılışı:
asulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Eğer geniş çalı fasulyesi aldıysanız, uzunlamasına ikiye bölebilirsiniz. Soğanları yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, doğrayıp salçayı da ekleyin soğanların içine ekleyin güzelce kavurun iyice sedef rengini alsın.. Tuzunu da ekleyin. Fasulyeleri tencereye koyun ve harçla birlikte iyice harmanlayın. En sonunda zeytinyağını koyun, orta harlı ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca, en kısık ateşe alıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin ben düdüklüde 25 dakika pişiriyorum yumuşacık oluyor :)).

not:
Fasulye oda sıcaklığında iyice ılındıktan sonra, buzdolabına koyun. Bir gece bekleyip ikram ederseniz, harika olacaktır.

Kaşık salatası:

malzemeler:
3 büyük boy domates
2 tane salatalık
2 adet soğan

Domatesleri büyük küpler halinde kesin, salatalıklar küp küp yapın , doğanı ortadan bölüp doğrayın yağını tuzunu limonunu koyup harmanlayın :)

Şehriyeli pilav:

Göz kararı baldo pirinç
1su bardağı şehriye
2kaşık tereyağı
1tane tavuk bulyon
göz kararı su

malzemeler:
Pirinci yarım saat önceden ılık suda ıslatınız. Daha sonra ıslanan pirinçleri 3-4 su yıkayınız.

Tencereye tereyağı, ve şehriyeyi alıp şehriyeler altın rengini olana kadar kavurun. Yıkanan pirinçleri ve tuzunu ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. tavukbulyonumuza da ilave edelim.
Son olarak sıcak suyu ilave ederek orta sıcaklıktaki ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

:56::56::56:

Afiyet olsun

Kedi merhaba. Diğer topikten de seni takip ediyorum. Sağlıklı ve güzel tariflerini bekliyorum. Hem midemin hem de bedenimin beğeneceği tarifler ver bize:1: Artık benzer yemekler yapmaktan gına geldi.:56:

Kedi merhaba. Diğer topikten de seni takip ediyorum. Sağlıklı ve güzel tariflerini bekliyorum. Hem midemin hem de bedenimin beğeneceği tarifler ver bize:1: Artık benzer yemekler yapmaktan gına geldi.:56:
Ben bu konuyu unuttum yahu :1:

Tamam başüstüne hergün ne yapıyorum ne yiyorum yazarım :))
:16::16::16:

Bugün ki menümde , Tavuklu Makarna yaptım :69: Benim evimin favori yemeğidir.

Evet evet gerçekten baktık karar veremiyoruz tansaşta tek tek tavuk göğüsü satılıyor , 2 parça 5 tl 1 parçası 3 tl ben 2 parça alıyorum.

Tavuklu makarna tam bir Proteyin deposudur. diyetler de egzersizlerden sonra özellikle kaybettiğiniz

enerjiyi anın da geri almanıza yardımcı olur :34:

:- Nasıl yaptığımı yazayım :

malzemeler :

;2 parça tavuk göğüs eti

;Yarım paket fiyonk makarna

;15 gr bizim paket yağı
:-- tavukları uzun uzun ve olabildiğince ince keselim , yarım su bardağı yağ dolu tavaya yağ kızınca

yerleştirelim , altını kısalım kapağı kapatalım bi 10 dakika kendi suyunu salarak pişmeye başlasınlar .

ters düz yaptıktan sonra kapağı açalım orta ateşte hafif kızardıktan sonra çıkartalım .

Tavukları ortadan ikiye kesip küp küp küçük yada büyük nasıl isterseniz , kesin tabağa koyun.

:-- Makarna hafif yumuşadıktan sonra süzelim yağ'ı koyup eritip hafif kızdıktan sonra
makarnayı yağa atalım karıştıralım tavukları üstüne atalım hepsini karıştıralım ,Altını kapatalım.

Afiyet Olsun :56:

Püf nokta:
makarnanın suyu kaynarken tuzunu atarsanız makarnanız çok leziz olur . Ve tavukları pişirdiğiniz yağdan 2 tatlı kaşığı makarnaya katarsanız tavukların lezzeti daha çok tadarsınız.
:56:

Bugünlük fotoğrafını çekemedim ama saat : 18:30 ya yedim sodamı içtim oturdum :9:

açıkırsam ' Tadım ' markalı tadımca 50 kuruşluk cezerye tarzı bir fıstıklı bir şey var :9: ondan 1 tane yiyeceğim okadar
:32:

Bugün ki menümde , Tavuklu Makarna yaptım :69: Benim evimin favori yemeğidir.

Evet evet gerçekten baktık karar veremiyoruz tansaşta tek tek tavuk göğüsü satılıyor , 2 parça 5 tl 1 parçası 3 tl ben 2 parça alıyorum.

Tavuklu makarna tam bir Proteyin deposudur. diyetler de egzersizlerden sonra özellikle kaybettiğiniz

enerjiyi anın da geri almanıza yardımcı olur :34:

:- Nasıl yaptığımı yazayım :

malzemeler :

;2 parça tavuk göğüs eti

;Yarım paket fiyonk makarna

;15 gr bizim paket yağı
:-- tavukları uzun uzun ve olabildiğince ince keselim , yarım su bardağı yağ dolu tavaya yağ kızınca

yerleştirelim , altını kısalım kapağı kapatalım bi 10 dakika kendi suyunu salarak pişmeye başlasınlar .

ters düz yaptıktan sonra kapağı açalım orta ateşte hafif kızardıktan sonra çıkartalım .

Tavukları ortadan ikiye kesip küp küp küçük yada büyük nasıl isterseniz , kesin tabağa koyun.

:-- Makarna hafif yumuşadıktan sonra süzelim yağ'ı koyup eritip hafif kızdıktan sonra
makarnayı yağa atalım karıştıralım tavukları üstüne atalım hepsini karıştıralım ,Altını kapatalım.

Afiyet Olsun :56:

Püf nokta:
makarnanın suyu kaynarken tuzunu atarsanız makarnanız çok leziz olur . Ve tavukları pişirdiğiniz yağdan 2 tatlı kaşığı makarnaya katarsanız tavukların lezzeti daha çok tadarsınız.
:56:

Bugünlük fotoğrafını çekemedim ama saat : 18:30 ya yedim sodamı içtim oturdum :9:

açıkırsam ' Tadım ' markalı tadımca 50 kuruşluk cezerye tarzı bir fıstıklı bir şey var :9: ondan 1 tane yiyeceğim okadar
:32:

Kedicim bu biraz fazla değil mi? Daha az yağla yapsak lezzetli olmaz mı?:56:

Bugün ki menüm kıymalı taze fasulye , şehriyeli pilav yoğur :56: ( Çeyrek ekmek bide :30:​)
Ben kıymayı çok koyuyorum yemeklerime çok seviyorum çünkü Zeytin yağı ile yaptım ,

düdüklü de 30 dakika pişti :32:

Pilavımı yaptım koydum demlenirken yemeği yapmaya başladım 30 dakika da pilav tam tadına varıyor çünkü ben pilavı azzcıık sulu bırakıyorum

üstüne iki kat peçete kapatıp kapağı kapatıyorum kendi çekiyor yumuşacık oluyor :16:

Taze fasulyenin en özel püf noktası Domates' nize güveniyorsanız 5 tane domates rendeleyip 2 yemek kaşığı ,

salça koyuyorum ben koyu severim yemeği çünkü
:9:

Tuz koymuyorum yaparken sertleştiriyor fasulyeyi , 5 dakika kala tuttum suya açtım düdüklü' yü
attım tuzunu kapattım ortada ateşten 1 tık yüksek ateşte son 5 dakikasını pişirdim servis ettim.

Resmini çekecektim aklımda idi ama yemeği yerken unuttum
:27:

Afiyet şeker olsun

Back
X