• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Levent Kırca'yı kaybettik.

tuğçe benim için dönme dolap nedenmi,
insanız . bakarsın bir din sana daha yakın gelir. evlendiğin kişinin dinidir. okursun müslümanlıktan daha inandırıcı gelir. ona gelmişki hristiyan olmuş. olursun. ve öyle kalırsın artık. ama boşanınca dininide boşamazsın.
boşanıp anında artık hristiyan değilim,
lay lay lom deyip ya birde budizme bakayım demezsin.
budizme bakıp. evrekaaaa,işte aradığım din budizm
ben bundan sonra budistim demezsin.
gel zaman git zaman , bundanda sıkılıp,ayyy durun ya bunuda pek tutmadım en iyisi yine müslüman olayım dersen,
işte orada millette sana yok artık diye faltaşı gözlerle bakar ve eleştirirde

demek ki kamil değilmiş demekki arayıp bulması gerekmiş bu hataları yaşaması lazımmış onun imana giden yolunda bunlar varmış.
Sonunda müslüman olmuş birisine yine müslümanım diyen birisi geçmişiyle alay ederek zulüm yapabilir mi?
Hiç insani değil islami de değil.

demek ki kamil değilmiş demekki arayıp bulması gerekmiş bu hataları yaşaması lazımmış onun imana giden yolunda bunlar varmış.
Sonunda müslüman olmuş birisine yine müslümanım diyen birisi geçmişiyle alay ederek zulüm yapabilir mi?
arayıp bulsun ,araştırsın. o ayrı. ama her daha araştırmasını bitirmeden derin derin incelemeden,
evrekaa ahada hristiyanım
evrekaa ahada budizm
evreka ahada müslümanım dersen saygınlığın kalmaz.
sonrada vazgeçtim buda değil dersen saygı bekleme kimseden.
. incele oku netleştir karar ver ama oyun haline getirme..
o zaman ben bu kişiye bakıp, o dine mensubum deyip vazgeçmesiyle o dinlerle dalga geçtiğini düşünürüm .
ayıp denen bir şey var.
bak cat stevensa adam ben müslümanlığı seçtim dedi. hala öyle. onu takdir ederim,
ama tuğçeyi asla,
farkı gördünmü ikisi arasında bilmem

Ben doğru bildiğimi yazarım siz çıkarlarınız doğrultusunda yazıp beğenmeye devam edin.
Bir müslümana bunu yapamazssınız. Hz peygamberden önce hepsi ne günahlarını içindeydiler müslüman olduktan sonra birisini yüzlerine vurdumu Hz peygamber ?

Sonunda müslüman olmasaydı yine bu kadar anlayışlı olabilecek miydiniz? Ki hala dönebilir :)

Söylediği şeyde laf olsa işte okycim :KK14: sanarsın bi hata yapmışda bizde yerden yere vuruyoruz off neyse akpli ya olsun bütün dinleri gezsin ne olucak insancık
evet bibiciğim bunlarda tek kriter akp li olması

bu kadın müslümanım deyip chp li olsaydı bak sen o zaman manzaraya

recm edelerdi

Gelmiş buraya ölmüş adamın ardından saydırıyor

daldan dala konan tuğçeye laf atmama takıp insanlığımı sorguluyor
Allahtan kork kuldan utan hangi mesajımda saldırmışım .hatanın kabul et ve sus.
başka bir hata ile kapatmaya çalışma.

Çok insaniysen tuğçede bir insan insanlar arada kalıp din değiştirebilir bunu diline dolayıp şurada eleştirilen bir duruma örnek getirenede tepkini koyacaksın. o kadar insan isen.
insanlar din degistirebilir..evlenir esi hristiyandr kendine daha yakin gelir hristiyanligi secer hayatina devam eder.ama bu surekli degistirilecek bsey degilki..bi yorumun biyerinden tutuyosun ki themis in neden soyledgi de belli.amac ne anlamadim ben..

Allahtan kork kuldan utan hangi mesajımda saldırmışım .hatanın kabul et ve sus.
başka bir hata ile kapatmaya çalışma.
Allahtan korkarım

senin gibi insanları yaftalayan söyledikleriyle çelişki içerisinde olan kulundan korkmam
ben 2 dk içeriye gittim hemen verecek cvb n yoksa böyle susardın işte yazmış
işim gücüm yok 24 saat seninle cenkleşeceğim öyle mi

Ben doğru bildiğimi yazarım siz çıkarlarınız doğrultusunda yazıp beğenmeye devam edin.
Bir müslümana bunu yapamazssınız. Hz peygamberden önce hepsi ne günahlarını içindeydiler müslüman olduktan sonra birisini yüzlerine vurdumu Hz peygamber ?
iyi de sorun Tuğçe Hanım'ın müslüman olması ya da X dininden Y dinine geçmesi değil ki?
bugün Müslüman, 3 gün sonra Hindu olabilir.
sorun şu, din temelde bir felsefedir. dinin felsefesini kabul ediyorsanız, inanırsınız, inanmıyorsanız, başka bir yaşam felsefesi koyarsanız.
Tuğçe Hanım'ın esas meselesi, bence, bu felsefeleri tam olarak araştırmadan, görünürdeki güzelliklere aldanarak bu felsefelere kapılması.
oysaki felsefe düşüncedir ve düşünceyi savunmak cesaret ister.
ondan diyoruz ki zorlukla karşılaştığı an başka bir felsefe araması muhtemel.
dilerim, aradığı her neyse bulmuştur, ya da bir an önce bulur.

insanlar din degistirebilir..evlenir esi hristiyandr kendine daha yakin gelir hristiyanligi secer hayatina devam eder.ama bu surekli degistirilecek bsey degilki..bi yorumun biyerinden tutuyosun ki themis in neden soyledgi de belli.amac ne anlamadim ben..
cevabı daha önceki mesajlarımda var .daha hala aynı şeyleri yazmayın.

iyi de sorun Tuğçe Hanım'ın müslüman olması ya da X dininden Y dinine geçmesi değil ki?
bugün Müslüman, 3 gün sonra Hindu olabilir.
sorun şu, din temelde bir felsefedir. dinin felsefesini kabul ediyorsanız, inanırsınız, inanmıyorsanız, başka bir yaşam felsefesi koyarsanız.
Tuğçe Hanım'ın esas meselesi, bence, bu felsefeleri tam olarak araştırmadan, görünürdeki güzelliklere aldanarak bu felsefelere kapılması.
oysaki felsefe düşüncedir ve düşünceyi savunmak cesaret ister.
ondan diyoruz ki zorlukla karşılaştığı an başka bir felsefe araması muhtemel.
dilerim, aradığı her neyse bulmuştur, ya da bir an önce bulur.
ama Meri bununla alay etmek burada eleştirilen bir duruma örnek getirip ki yapana müslüman bunu hak mıdır?
ben yalnış gördüğümü söylerim onlar ise anlmamak için lafı partiye eşe getirerek çarpıtırlar.
sonra daha ne kadar saçmalayabileceğini görmek için gözardı etmiyorum derler.

Back
X