Canım çok geçmiş olsun.. Senin probleminden yaşamadım ama zannediyorum senin ki de genetik bozukluk bende genetik bir hastalık kromozom bozukluğu yaşadım trizomi 18 li bir bebeğim vardı.. Benim de hikayem önce 12. Haftada ense kalınlığı ile başladı sonra yüksek riskli bir 2li test.. Derken kabusa dönüştü hamileliğim.. Sonra öğrendik ki bebeğimiz trizomi 18 denen kromozom bozukluğu taşıyor.. Bu hastalık da da organlar gelişmiyor bebeğin gözleri olması gereken yerlerde değil bacaklar çarpık ayaklar tokmak beyinde kistler vücutta ödemeler iç organlar gelişimi vs hepsi sıkıntılı bir kromozom bozukluğu
benim minicik yavruma neler olacağını söylediklerinde dünyam başıma yıkıldı.. Gebeliği yasal olarak sonlandırma hakkım olduğunu ve doğru olanın da bu olduğunu söyledi doktorlar.. Zaten yaşamayacakmış ya karnımda ölecekmiş ya da doğumda bazen de doğumdan sonra 6 ay kadar yaşayabiliyormuş.. Bende kabul etmedim ölümüne ben sebep olmak istemedim istediği zaman bizi terk etsin dedik
Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşasın istedik.. 18. Gebelik haftamda bizi terk etti oğlum.. Normal doğum yaptım.. Bende doktora bu durumun tekrar edip etmeyeceğini sorduğumda çoğunlukla döllenme ile alakalı anne baba genleri ile bir ilgisi yok dedi bana ama yine de eşim ve ben genetik test yaptırmak istediğimizi söyledik bunun doğru bir karar olduğunu söyledi.. Fakat inanılmaz birşey yaşadık doğumu yaptıktan sonra hiç adet olmadan hamile kaldığımı öğrendim.. Ne test yapabildik ne de başka birşey.. Yine de çok mutlu olduk tabiki Allah bir oğlumuzu aldı bize hiç aratmadan bu oğlumuzu verdi.. Şuan 14+3 haftalık olduk ve ense kalınlığı, ödem, riskli ikili test vs hiçbirini yaşamadık çok şükür.. Herşey sağlıklı normal ilerliyor Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. Yani sizinde sağlıklı bir bebeğiniz olacak kendinizi strese sokmayın üzülmeyin tez zamanda Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat versin size inşallah.. Çok da uzun yazdım yaa: )