Leon'un Günlüğü

Kendime vakit ayırmayali o kadar oldu ki 🤭🤭özel eğitimde idareciydm Leona hamile kalınca çıktım. Pandemi olunca tekrar geri dönemedim şimdi Ab projesi yapıyorum Evden arkdsn danışmanlık şirketinde orda sigortam da yatıyor düzenli canım.
Bu sınav ile inşallah istediğim puanı alırsam üniversitede Kadro için ugrascgm özelde çalışmak bir süre sonra bunaltyr insanı.
Senin Adına da çok sevindim artık büyüttük dimi hayata karisalim 😍😍
Benimde 2 senedir kendime hiç ayırmadigimi fark ettim. Bende evlenmeden önce devlet anaokulunda çalışıyordum. Sonra zaten hamile kalınca çalışmayı düşünmedim. İnşallah istediğin puanı alırsın :,)

Benimde 2 senedir kendime hiç ayırmadigimi fark ettim. Bende evlenmeden önce devlet anaokulunda çalışıyordum. Sonra zaten hamile kalınca çalışmayı düşünmedim. İnşallah istediğin puanı alırsın :,)
Ya sen bıcır bıcır çocukları biliyorsun o zaman 🤭🤭 ay inşallah canım sırf Leona biz düzen koysam gerisi gelecek benim için 🙏🙏

Ya sen bıcır bıcır çocukları biliyorsun o zaman 🤭🤭 ay inşallah canım sırf Leona biz düzen koysam gerisi gelecek benim için 🙏🙏
Evet canım. Sekiz sene çalıştım. Hayatımızı çocuklarımıza göre yaşıyoruz zaten. Evde olmayı seviyorum ama bazen çalışmayı da özlüyorum :)

Evet canım. Sekiz sene çalıştım. Hayatımızı çocuklarımıza göre yaşıyoruz zaten. Evde olmayı seviyorum ama bazen çalışmayı da özlüyorum :)
Ben okurken de hep öğretmenlik yaptım ilk kez evdeyim ve tadını çıkarıyorum. Sadece artık Leon'un büyüdüğüne şahit olup arkds istediğini görüyorum e benim de istedgm şeyler var 🤭🤭

Ben okurken de hep öğretmenlik yaptım ilk kez evdeyim ve tadını çıkarıyorum. Sadece artık Leon'un büyüdüğüne şahit olup arkds istediğini görüyorum e benim de istedgm şeyler var 🤭🤭
Ne güzel canım. Bir süreden sonra çocuklara ev ve anne baba yetmiyor. O yüzden okula gitmeli çocuklar. Çok haklısın :)

Selamlarrrrr
Leonun yatak ayırma sürecinden bahsedym.
Bu evi aldgmzda Leonu kendi odasında yatirmaya kararlıydım. Pedagoglarca 2 yaş sonrası çocukta isterse gecebilirms.
Leon 19 aylıkken gece emmesini kendi isteğiyle bıraktı ve o günden sonra sabah 6 7 arası ( bazen 5lerde olabiliyor) kalkıp 1 kere emmek istiyor ve sonra 1 saat kadar daha uyuyordu.
Bu deliksiz uyku olayından sonra hazır oldgmuzu düşündüm. Leonun odası burası diyerk oyun oynamasına orda Fırsat vererek ve öğle uykularını da orda yatırarak bu evde sürece başladık. Yazlığa gidince orda yanimda yattı 2 hafta ama buraya geldiğimz ilk gece yine beraber yattik ve sonraki gün yine odasında yatmaya başladı.

Biz bebekliginden bu yana öğle uykulari da dahil karanlık odada uyuttuk Leon'u. Ama gece kalkınca genelde sesleniyor bana bazen de odamıza geliyor koridorun sonunda odası. Mecburen hafif ışıklı yere yakın bir gece lambası kullanyrz gece kalktgnda rahatça gelsin korkmasın diye ama bu da bir süreç tekrar karanlık odasında yatack diye dusunyrz.
Uyum sağladı gayet de güzel oldu yatak bize kaldı 😂😂

Artık tuvalete de kendisi gidiyor. Yine klozete benzer lazimligi ile devam. Ayağını basması gerekiyor yere yoksa ayak havada kalınca hoşuna gitmiyor şimdilik bu şekilde. Bana gelip annesim çiş var diyor. Oğlum ışığı yakıp gidebilirsin diyorum.boxerini kendi Indirip oturuyor bitti deyince temizlgni yapıp giydyrm kendisi yukarı cekeckms o şekilde tek bacak kısmına 2 bacağını sokmasa kendisi de giyebilir ama suan erken sanırım 😂😂

Büyümenin 3 alameti olan
Bezi bırakma
Kendi odasında yatma
Memeye güle güle demenin sadece son maddesini bıraktı Leon.
Gönlümden gecen 30. Aya kadar emsin.
27 28. Aylarda artık biraz azaltma ve evde oldgmz her dakika " mişim nerdeee" diye durak bilmeden emmesinden biraz kenara durur diyorum ama bakalım nasl olacak bana da ona da zor olmasın inşallah. Bu konu hakkında fikir varsa alablrm.

Pazartesi yarım gün kreşe gidecek nasipse bakalım o süreçte neler olacak

Pazartesi yarım gün kreşe gidecek nasipse bakalım o süreçte neler olacak
Bezi birakma konusunda ne güzel yol katletmişsin. Demekki oğlunda buna hazırmış. Benim oğlum daha hazır değil ya da ben hazır değilim ondan hiç başlamadım. Birde zaten pek konuşmuyor.
Odasını bizde ayırdık yaklaşık bir ay önce ama bizim gece uyanıp yanımıza gelince tekrar yerinde yatmıyor uyanıp bizimle yatmak istiyor. Benimde işime geliyor tekrar tekrar uyutmaya çalışmak zor oluyor uyumadığı için uzun sürüyor . Ama artık tamamen odasında yatmaya alıştırmam lazım. Çünkü bizim yastıkların üzerinde yatıyor biz hiç rahat değiliz.
Emmeyi bırakma da bizim 21 buçuk aylıkken tamamen bıraktık. 1 ayda kademeli bir şekilde bıraktım. Zaten emerek uyumadığı için zorlanmadım. Hiç ağlamadan istemeden yavaş yavaş bıraktık maşallah diyeyim. Gece beslenmesini de 13 aylıkken bırakmıştık. O zaman çok zorlandım çünkü emerek uyuyordu. Emmeyi bırakma konusundaki aklına takılan bir şey olursa sor canım.
Kresinizde hayırlı olsun.

Bezi birakma konusunda ne güzel yol katletmişsin. Demekki oğlunda buna hazırmış. Benim oğlum daha hazır değil ya da ben hazır değilim ondan hiç başlamadım. Birde zaten pek konuşmuyor.
Odasını bizde ayırdık yaklaşık bir ay önce ama bizim gece uyanıp yanımıza gelince tekrar yerinde yatmıyor uyanıp bizimle yatmak istiyor. Benimde işime geliyor tekrar tekrar uyutmaya çalışmak zor oluyor uyumadığı için uzun sürüyor . Ama artık tamamen odasında yatmaya alıştırmam lazım. Çünkü bizim yastıkların üzerinde yatıyor biz hiç rahat değiliz.
Emmeyi bırakma da bizim 21 buçuk aylıkken tamamen bıraktık. 1 ayda kademeli bir şekilde bıraktım. Zaten emerek uyumadığı için zorlanmadım. Hiç ağlamadan istemeden yavaş yavaş bıraktık maşallah diyeyim. Gece beslenmesini de 13 aylıkken bırakmıştık. O zaman çok zorlandım çünkü emerek uyuyordu. Emmeyi bırakma konusundaki aklına takılan bir şey olursa sor canım.
Aslında bezi bırakmada hazır olmak değilde. Verdiği sinyalleri anlayıp lazimliga oturmasını sağlamaktı başlıca konu. Ki konuşmasına gerek olmuyor bu anlamda bir ikinmasi, bir gazını çıkarması gibi her çocukta farklı tepkilerle oluyor ☺️ yani anne cisim var demedi hiç oğlum 12 aylikta basladgmzda.
Ben şuna inanyrm sağlık problemi olmayan her bebek anne yanindaysa ve gözlemi yani sözsüz de olsa iletişimi iyiyse mutlaka wc olayını çözer. Amaç sorunsuz.yapmasi değil de tuvaletinin beze değil tuvalete yapıldığını bilmesi ilk amaç o aslında.

Gece uyanıp kapimiza gelince ben onunla odasına gidiyorum emzirip yatryrm kararlı duruyrm simdlik ilersi nasıl.olur gorecegz 🤭🤭
Ya maşallah üzmeden üzülmeden bırakmssnz o süreçte desteğini isterim çok sağol canım.
Kuzumu op yerime ❤️❤️

Aslında bezi bırakmada hazır olmak değilde. Verdiği sinyalleri anlayıp lazimliga oturmasını sağlamaktı başlıca konu. Ki konuşmasına gerek olmuyor bu anlamda bir ikinmasi, bir gazını çıkarması gibi her çocukta farklı tepkilerle oluyor ☺️ yani anne cisim var demedi hiç oğlum 12 aylikta basladgmzda.
Ben şuna inanyrm sağlık problemi olmayan her bebek anne yanindaysa ve gözlemi yani sözsüz de olsa iletişimi iyiyse mutlaka wc olayını çözer. Amaç sorunsuz.yapmasi değil de tuvaletinin beze değil tuvalete yapıldığını bilmesi ilk amaç o aslında.
Anladım canım bizde oğlum tuvaletinin geldiği falan anlıyorumda sanırım ben bunu yönetmeye hazır değilim biraz araştırma yapmam lazım bu konu da ondan hazır değilim.

Gece uyanıp kapimiza gelince ben onunla odasına gidiyorum emzirip yatryrm kararlı duruyrm simdlik ilersi nasıl.olur gorecegz 🤭🤭
Ya maşallah üzmeden üzülmeden bırakmssnz o süreçte desteğini isterim çok sağol canım.
Kuzumu op yerime ❤️❤️
İşte bizim kapıya gelmiyor direk yanımıza yatıyor ondan sonrada kıyamıyorum kalıyor yanımızda. Ben kararlı olsam oda alışır
Tamam canım yardımcı olurum :)

İşte bizim kapıya gelmiyor direk yanımıza yatıyor ondan sonrada kıyamıyorum kalıyor yanımızda. Ben kararlı olsam oda alışır
Tamam canım yardımcı olurum :)
Ah biz anneler onlara kiyamazkn uykusuzluk çeken anneler 🤭🤭🎈

Eşim yanımda yatsın ya onunla yatmakta ayrı güzel. Ama tek başına koca yatakta yatmakta ayrı keyifli :))
Dün gece Leon 3 kere uyandı ben eşim gittik derken eşimin uykusu kaçtı çalışma odasına gitti ben peşinden 🤭🤭 onsuz uyuyamam kii ama yatak yine bana kalsın isterim orası ayrı 😆😆 3 kişilik yatak olsa aslında iyi olur dimi 🤣

Back