Kontakt Lens Lenslerde Renkli Kontakt

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.019
30.377
60
Kontakt lensler gerçekten göz rengini değiştirip yine de doğal görünebilir mi?
Bu soru kontakt lens takmayı düşünen çoğu insanı ilk etapta huzursuz eden bir sorudur. Özellikle kozmetik amaçlı değişiklik için lens takmayı hayal ediyorsanız insanların “ne güzel lensleri var” değil, “ne güzel gözleri var” diye düşünmesini istersiniz.
Kontakt lens üreticileri bu endişenin farkında olduklarından mümkün olduğunca canlı ama doğal görünüm veren lensler üretmeye çalışır. İyi bir çift kontakt lensin teknolojisi karmaşıktır çünkü lenste sadece renk değil göz dokusunun görüntüsü de verilmeye çalışılır. Dolayısıyla lensteki renk de sabit değil dağılımlı olmalıdır.
Renkli kontakt lensler mucizeler yaratabilir ancak her renk her insana yakışmaz! İşin sırrı, doğal göz, saç ve cilt renginize uyumlu bir renk seçmekte yatar.

Göz rengini değiştirebilen iki ana kontakt lens türü vardır:

Vurgulayıcı renkli lensler rengi tam olarak değiştirmeden doğal renk tonunu vurgulayarak öne çıkarır. Bu tür kontakt lensler doğal mavi veya yeşil renkli göz için ideal olup rengin canlanmasını sağlar. Çok doğal görünür ve gözlerinizin daha ilgi çekici görünmesine yardımcı olur. Gözün daha büyük görünmesini sağlayan lensler de vardır.

Renkli lensler ise göz rengini tamamen olarak değiştirir. Koyu veya açık renkli gözleriniz olması fark etmez.

.... AÇIK GÖZ RENKLERİ İÇİN RENKLİ KONTAKT LENS SEÇİMİ Yaratmayı amaçladığınız etkiye göre vurgulayıcı veya opak renklerde kontakt lens seçmeniz gerekir. Eğer sadece doğal renginizi vurgulamak istiyorsanız yarı saydam lensler sizin için ideal seçim olacaktır. Bu tip kontakt lensler göz renginizi canlandırır. Parlaklık katabilen bu tür lensler gözlerinizin daha ışıltılı görünmesini sağlar. “Boyut” özellikli bazı lensler de parlaklığın yanı sıra gözünüze derinlik de kazandırır.
Macera ruhunuz öne çıktıysa ve daha dramatik bir değişiklik istiyorsanız opak renklerdeki kontakt lensleri de kullanabilirsiniz.
Eğer ilk kez böyle bir girişiminiz olacaksa ve tam olarak ne istediğinizi de bilmiyorsanız vurgulayıcı kontakt lenslerle başlamanızda fayda var. Böylece dostlarınız daha alımlı göründüğünüzü fark etmelerine rağmen bunun nedenini anlamakta zorlanır!

.... KOYU GÖZ RENKLERİ İÇİN RENKLİ KONTAKT LENS SEÇİMİ Eğer göz renginiz koyuysa ve birkaç sene önce renkli lens denediyseniz sonuçtan memnun kalmamış olmanız büyük olasılık. Eski jenerasyon renkli kontakt lensler başarılı değildi. Ancak, yeni teknoloji sayesinde renkli kontakt lensler koyu renk gözlerde mucizeler yaratabiliyor. Ancak bilinmesi gereken bir nokta vurgulayıcı lenslerin kahverengi gözlerde etkili olmadığıdır. Kahve rengi gözleri olanların tek seçeneği opak lenslerdir. Bunun yanı sıra renk seçiminde de dikkatli olmak gerekir. Seçeceğiniz lens renginin cildinizle uyumlu olması çok önemlidir.
Ne yazık ki koyu renk gözleri olan insanlar vurgulama lensi kullanamaz. Eğer gözleriniz kahverengiyse, koyu mavi veya yeşil vurgulama lensleri hiçbir işe yaramayacaktır. Ancak opak kontakt lensler harika bir etki yaratabilir.

Modern lens materyalleriyle teknolojinin birleşmesi artık büyük çoğunluğun kontakt lensleri rahatlıkla kullanabilmesine neden oldu. Yine de eğer hiç kontakt lens kullanmamışsanız, lenslerin seçimi, kullanımı ve bakımı için öncelikli olarak bilmeniz ve uygulamanız gereken noktalar var.

.... Bunların ilki ve en önemlisi elbette göz doktorunuza danışarak görüş ve önerilerini almaktır. Böylece doktorunuzun kontakt lenslerinizin kullanım ve bakımı için vereceği genel bilginin dışında size özel yapılması gerekenleri de öğrenmiş olursunuz. Örneğin bazı insanların her gün veya ilk birkaç hafta lenslerini belli sürelerde çıkararak gözlerini dinlendirmeleri gerekir.

.... Yanınızda nemlendirici damlalar bulundurmayı alışkanlık haline getirin. Aksi taktirde göz kuruluğu size oldukça rahatsız saatler yaşatabilir. Göz kuruluğu kontakt lens kullanımını güçleştirir ancak nemlendirme solüsyonları ve doktorun önereceği aralıklarla lens kullanımı bu sorunu da ortadan kaldıracaktır.

.... Gözlerinizi fazla ovmaktan ve kaşımaktan kaçının ve güneşe çıktığınızda mutlaka güneş gözlüğü takın.

.... Kontakt lenslerinizle her temasınızdan önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Eğer yoğun kızarıklık ve kaşınma varsa mutlaka doktorunuza baş vurun. Bunlar göz ardı edilmemesi gereken belirtilerdir. Toz veya kir zerrecikleri önemsiz görülse de göz ve lensinizin arasına girdiğinde inanılmaz rahatsızlık, ağrı ve sorun yaratabilir.

.... Kontakt lenslerinizi dikkatle kullanın. Eğer yırtılırlarsa asla kullanmayın. Yanınızda solüsyon bulunmadığı durumlarda pratik görünse de kurumuş lenslerinizi ıslatmak için tükürük kullanmayın. Ağzınızda bol miktarda bulunan bakteriler gözünüzün kolaylıkla iltihap kapmasına neden olabilir.

.... İnsanlar lenslerini genellikle lavabonun üstünden aynaya doğru eğilerek takarlar. Bu esnada lavabo giderinin kapalı olmasına dikkat edin. 10 kullanıcıdan 7'sinin lavabo deliğinden lens düşürdüğü saptanmış bir gerçektir.

.... Renkli kontakt lensler daha kozmetik bir kaygıyla kullanıldığından ve artık neredeyse güzellik salonları ve internet sitelerinden dahi satın alınabildiğinden özellikle dikkat edilmesi gerekir. Örneğin üreticisi ve üretim hijyen koşulları belli olmayan ürünlere itibar edilmemelidir.

.... Yüzerken lens kullanılmaz. Ancak yüzünüze çok iyi oturan bir maske kullanırsanız lenslerle yüzebilirsiniz ancak bu önerilmeyen bir şeydir.

.... Spor yaparken lens kullanmak gözlüğe oranla daha kullanışlıdır ancak yaptığınız sert bir spor ise yumuşak lensler kullanmanız tavsiye edilir. Doktorunuz yaptığınız spora göre uygun lensi seçmenize yardımcı olacaktır.

.... Bazı renkli kontakt lens markalarının aynı zamanda görme bozukluklarını giderici yani numaralı lensleri de mevcuttur.

YILLARCA LENS KULLANDIM HEM ŞEFFAF HEM RENKLİ. DUŞTA ALDIM UYURKENDE TAKTIM. HATTA 3 GÜN ÇIKARMADIĞIM OLUYODU

Arkadaşlar,bütün eczaneler satıştan kaldırdı mı bilmiyorum ama önemli bir haberi tekrarlayayım.Lens sularından Boch Lomb ve yan ürünü Renu'unun bileşiminde gözü körlüğe kadar götüren hasar verici bir madde bulunduğu için satışı durduruldu.Satan yerler bulursanız bile bu markaları almayın.

Arkadaşlar,bütün eczaneler satıştan kaldırdı mı bilmiyorum ama önemli bir haberi tekrarlayayım.Lens sularından Boch Lomb ve yan ürünü Renu'unun bileşiminde gözü körlüğe kadar götüren hasar verici bir madde bulunduğu için satışı durduruldu.Satan yerler bulursanız bile bu markaları almayın.

canım bende renu kullanıyorum doktorumada sordum renunun baska urunu o adını tam hatırlamıyorum yeni cıkarmıslar sırf protein temizligi için renu mons.. ole bişey tanm hatırlayamıcam

opti free arkadaşlar bu lens suyunu uzun süre kullandım çok rahat,ovalamamada gerek kalmıyor.

bi kere bausch and lomb hiç iyi bir marka değil..onun dışındaki seçimler kişinin isteğine ve göz rengine göre değişir

ben Boch Lomb'ın amazon yeşilini kullandım bir sene boyunca ve yeni gelen sınıf arkadaşlarım da dahil olmak üzere bir çok kişi kendi gözümün rengi zannetti.Gerçekten çok doğal duruyor,tavsiye ederim.bu arada bir arkadaşımda freshlook kullandı,yaratık gibiydi gözleri (bu da dip not olsun)

Bende eskiden renkli göz merakımdan neredeyse her rengini kullandım o kadar doğaldıki insanlar lens olduğunu anlamıyorlardı ama birsüre sonra kendi göz rengimi beğenmemeye başladım birde taktığımda gözümde kaşıntı ve ilerleyen saatlerdede yanmalar kızarmalar başlayınca kullanmaktan tamamen vazgeçtim.

Bende eskiden renkli göz merakımdan neredeyse her rengini kullandım o kadar doğaldıki insanlar lens olduğunu anlamıyorlardı ama birsüre sonra kendi göz rengimi beğenmemeye başladım birde taktığımda gözümde kaşıntı ve ilerleyen saatlerdede yanmalar kızarmalar başlayınca kullanmaktan tamamen vazgeçtim.

benimde denemediğim renk kalmadı diyebilirim...üstelik hem harelileri hem haresizleri denedim... peki sence en güzel olanı hangi markanın hangi rengiydi ?
ben freshlook colorblends gri diyorum...

bu arada belirteyim benim doğal göz rengim koyu kahve....her lens rengi bu kadar koyu gözleri başarılı şekilde açamıyor...gözlerim biraz bal rengi veya ela olsaydı durumu biraz kurtarabilirdim :)

kızlar bende lens takmak istiyorum ama korkuyorum bi arkadaş kullandı ve taktığı zaman gözleri sulanıyodu devamlı ve batma yapıodu o yüzden korkuyorum acaba markadan mı diye düşünorum sizin önerdiğiniz bi marka var mı

Bende yaklasık 10 yıldır lens kullanıyorum..
Eskiden freslook aqua rengini (gözlerim kahverengi) kullanıyordum en son senelik lens aldığımda bosh&lumb (hareli aqua) aldım ama bana yaramadı cok fazla kullanamadım.. batma ve kasıntı yaptı.. Yine lens alıcam bu aralar ama freslook almayı düsünüyorum...

Birde unutulmaması gereken bir konu daha var..
Lensi ilk aldıgınızda doktorunuzun yanında deneyiniz cünkü bazı lensler bozuk cıkabiliyor... O anda hissediyorsunuz zaten batar kızarıklık yapar...
hemen bir yenisini talep edebilirsiniz...

baush and lomb lenslerinden ben de şikayetçiyim...green ocean rengini almıştım ve lensler yepyeni olmasına rağmen batma ve kaşıntı yapıyordu..özel bakıma da gönderildi lensler ama sorun çözülmemişti..sonradan görmüştümki lensin üstünde çıkıntı haline bir pütür vardı.freshlookda böyle bişey görmedim
ama freshlooklarda çabuk yırtılıyor...yanılmıyorsam onların ömrü 1 ay kadar...
ama bana alırken 6 aylık demişlerdi

onun dışında 250 -300 milyonluk falan da yıllık lensler var ama o kadar paraya değermi bilmiyorum...ama sağlık açısından kısa süreli lensler daha iyi
1-2 sene boyunca aynı şeyi takmak hijyen açısından ne kadar doğru o konuda şüphem var o yüzden aylık lensler daha iyi gibi...insan zaten 2 sene boyunca aynı rengi takmaktan da sıkılır...

Benim ilk kullandığım ve memnun kaldığım 3 aylık olan freshlook gri olandı hareliydi ve tenime saç rengime çok uygundu onda fazla sorun yaşamadım ama daha sonra kullandığımda 1 yıl olan ve haresiz olandı lensmi taktım gözlerime işkencemi yaptım anlamadım yani anladığım kadarıyla kısa süreli kullanım en güzeli.

ben natural look kullanıyorum 1 senelik alıyorum yaklasık 3 yıldır kullanıyorum dogallık isteyenler bence bi denesinler bence cok iyi sadece omru biterken batma ve bulanıklık yapıyor doktoruma sordum markayı deiştireyimmi die bu marka iyi bence degiştirme dedi yalnız seffaf lens le renkli lens arasındaki farkı sordum renkli lens 8 saatden fazla araba kullanmıyosan 8 saatten fazla bilgisayar basında durmuyorsan renkli lens kullan demişti

arkadaşlar ben tekrar lens almayı düşünüyorum...son 3 yıldır takmıyordum özledim :)

freshlook colorblends (hareli) alıcam...kendi gözlerim koyu kahve...

saf ela (bal rengine benziyor) ve yeşil (koyu yeşil) arasında kararsızım..hangisi daha güzel ve doğal olur sizce

Ben bu konuda neredeyse uzman oldum. Denemediğim lens markası kalmamıştır herhalde. Hatta bir forum var isterseniz adresini veririm. Fakat yabancılar var genellikle. Sitede her türlü markayı denemiş üyelerin resimleri var ve güzel bi paylaşım var lens almadan önce iyi bir referans oluyor.

Ben şu markaları öneririm hatta şiddetle. Rainbow fantasy colors ve Sophistic. Sophistic çok pahalı Türkiye'de ama yurtdışından ucuza temin edilebilir. Fakat gerçekten harika lensler. Rainbow'un açık yeşil ve açık grisini öneririm, dileyene resimlerini koyabilirim bu lenslerin.
Tam bir renkli lens manyağımdır... Ayrıca özel boyama lensler de var. Bunların resimlerini de koyarım dilerseniz:)

Hatta koyayım arkadaşlar.

Rainbow fantasy line açık gri (bu marka yurtdışında soleko tricolors olarak da biliniyor) :

Flashla çekilmiş:

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Doğal ışıkta çekilmiş:

Bir başka kişide:

Daha fazlasını koyarım :)

ben Boch Lomb'ın amazon yeşilini kullandım bir sene boyunca ve yeni gelen sınıf arkadaşlarım da dahil olmak üzere bir çok kişi kendi gözümün rengi zannetti.Gerçekten çok doğal duruyor,tavsiye ederim.bu arada bir arkadaşımda freshlook kullandı,yaratık gibiydi gözleri (bu da dip not olsun)

ben de amazon yeşiline bakmayı düşünüyorum
kendi doğal göz rengin nedir ?
benimkisi siyaha yakın koyu kahve...

X