Kontakt Lens Lensin gözü çizmesi

bence göz en önemli organlardan biri bu nedenle ameliyat riskine giremiyorum... gözlerim miyop yaklaşık olarak 8 yıldır bozuk 4 yıldır da numarası sabit (1.25) kaç yıldır lens kullanıyordum ama kuruluk yapmaya başladı bu nedenle lenside bıraktım son 2 yıldır ne lens kullanıyorum nede gözlük... bakalım sonum ne olacak :KK1:

ameliyatı sordun mu doktoruna... bence sor.

benim ki doğuştan bozuk. üstelik de çok yüksek numara hipermetrop. benim doktorum (ki kendisi operatör doktor) bana tavsiye etmedi. en geç bir yıl sonra tekrarlar dedi.

ama senin hem miyop hem düşük numara hem de sonradan olmuş...

ben 1 yıl bile olsa şöyle gözlüksüz ve lenssiz yaşamayı istiyorum. ameliyat olan arkadaşlarım var senin gibi durumları.. hiç birinde de tekrarlamadı. benim doktorum yaptı ameliyatlarını da..

alt tarafta hıc bırsey yok,ust tarafada bakıyorum gorebıldıhım kaar bısey yok gozumude ovusturuyorum bır sey yok.

cnm batam varmı gozunde
ddgım gıbı batma yoksa yere dusmus demekmıs genelde ole olurmus
ama yere dusmedıemınım dıyosun o zaman bayanın dedıgı gıbı bekle 2 gun falan kendı gelıverır onune belkı :KK52:
ya da o da olmadı doktora gıt onlar cıkarsın

alt tarafta hıc bırsey yok,ust tarafada bakıyorum gorebıldıhım kaar bısey yok gozumude ovusturuyorum bır sey yok.

zaten alta gidemez. o büyük ihtimalle üstte dışa doğru bir yerlerde. göz kapağını iyice kaldırıp gözünü de aşağı doğru çevireceksin. başkası baksın var mı diye...

anlatabildim mi bilmiyorum. üst göz kapağının buruna yakın ola tarafı değil, diğer tarafına doğru gitmiş olabilir. yoksa da 3-4 gün bekle.. o kendi kendine çıkabilir

cnm batam varmı gozunde
ddgım gıbı batma yoksa yere dusmus demekmıs genelde ole olurmus
ama yere dusmedıemınım dıyosun o zaman bayanın dedıgı gıbı bekle 2 gun falan kendı gelıverır onune belkı :KK52:
ya da o da olmadı doktora gıt onlar cıkarsın

bayan ben mi oluyorum:))))):KK52::KK52::KK52::KK52:

dinleyin tabii beni yavrularııııımmmmm:)))):KK1::KK1::KK52::KK52::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33::KK33:

ameliyatı sordun mu doktoruna... bence sor.

benim ki doğuştan bozuk. üstelik de çok yüksek numara hipermetrop. benim doktorum (ki kendisi operatör doktor) bana tavsiye etmedi. en geç bir yıl sonra tekrarlar dedi.

ama senin hem miyop hem düşük numara hem de sonradan olmuş...

ben 1 yıl bile olsa şöyle gözlüksüz ve lenssiz yaşamayı istiyorum. ameliyat olan arkadaşlarım var senin gibi durumları.. hiç birinde de tekrarlamadı. benim doktorum yaptı ameliyatlarını da..

çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum ben birkaç yerle konuştum gel yaparız diyen de var bekle diyende... :44: ama sonuçta ameliyat bu az da olsa risk hep var... o yüzden ben yaptırmayı düşünmüyorum... zaten ne lens kullanıyorum nede gözlük 1 yıldır rahatım. senin gözlerin kaç numara

çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum ben birkaç yerle konuştum gel yaparız diyen de var bekle diyende... :44: ama sonuçta ameliyat bu az da olsa risk hep var... o yüzden ben yaptırmayı düşünmüyorum... zaten ne lens kullanıyorum nede gözlük 1 yıldır rahatım. senin gözlerin kaç numara

7 numara :))))

benimkinde yaş ilerledikçe numara düşüyor. 40 yaştan sonra da miyopa dönebilir ya da hipermetrobun başka bir çeşidi olabilir...

bekliyorum bakalım kısmetimde ne varmış:)))

7 numara :))))

benimkinde yaş ilerledikçe numara düşüyor. 40 yaştan sonra da miyopa dönebilir ya da hipermetrobun başka bir çeşidi olabilir...

bekliyorum bakalım kısmetimde ne varmış:)))

numaranın düşmesine çok sevindim umarım bu derdinden tamamen kurtulacağın günler bir an önce gelir :)

uzun derken ne kadar uzun acaba kesın bı bılgınız varmı genel anlamda soruyorum ?
ben 9 yıldır falan kullnıyorum gozlugu artık sıkıldım dedıgınız gıbı kullnımı evet bı anlamda kolay cıkar tak ama
soguk karlı yagmurlu gunlerde sureklı ya buharlasıyo ya ıslanıyo sureklı sılmek zorunda kalıyosun
benımgıbı uzun sure gozluk kullnanların hemenhemen hepsının gozluklerı yamuktur mesela :KK52: zaten asıl bu durum benı lens almaya tesvık ettı :KK76::KK76:
bırde duydugum kadarıyla lensın gorus derecesı gozluge gore daha ıyıymıs e yanı bı pencereden dunyaya bakmak var bırde seffaf yok gıbı bı aparattan bakmak var :KK52:

sız hangı marka kullnıyosunuz pekı ?? ben seffaf b&l provısıon kullnıcam ınsallah becerebılırsem doktor onerısıyle

cnm bu arada okudugum bı bılgıyı paylasıyım :
lensler gozde kuruluk yapar dıye bısey yok aldıgınız markanın ozellıklerınden kaynaklanır dıyodu nette dogru bence
ben mesela sunı goz yası kullnıyorum sende kullnmayı den ole lens tak derım bana hıc doktor sende kuruluk var takma demedı demekkı buyuk bı sorun degıl bakımını yaptıktan sonra gunde 45 kez damlatırsan cok rahat edersın

gozlukde lens de kullnmıyorum dıyosun ama bas agrısı gozde dah acok yanma yapar
kesınlıkle ya gozluk takmalısın ya da lens bak kendınde dıyosun goz cok onemlıorgan dıye boleyaoarak daha cok ılerler gozun :26::26::26:

merhaba; gözde lens varken suni gözyaşı damlatmanın zararlı olduğunu duydum lensini çıkardıktan sora kullanmak daha iidir bende purevision kullanıyorum yumuşak lens ve yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum çok da memnunum sen şu yağmurlarda gözlük kullanmanın komikliklerini söylerken benim de anım aklıma geldi otobüse bindim paramı çıkarcam ama gözlükler öyle buharlaşmış ki ellerim de dolu paramı çıkarıp şoföre verememiştim buharı geçene kadar :KK60:..
ya kısacası lensler gözlükten kay kat rahat al derim ben korkmadan ki ben 3 yıldır kullanıorum purevisionu hiç gözümün arkasına kaçmadı . tırnaklarım da uzundur lensimi de çizmedim gözlerime kalem de çekebiliyorum istersen makyaj da yapabilirsin kısaca çok rahat :KK9:

lazerden sonra dünya bambaşka görünüyo gözüne,lensle bu kadar net görmüyordum :nazar:
ve acayip basit bi ameliyat girip çıkmam 10 dakika sürdü sürmedi
bu tekrarlayıp tekrarlamama konusunu bende bilmiyorum doktorum tekrarlamaz dedi,doğru şekilde yapıldığında tekrarlamazmış kesinlikle
zaten direk hadi yapalım demez heralde hiç bi doktor, ben istemiştim doktor yapamam şu anda tekrarlar dedi.dedikten 5 sene sonra kendisi dedi istersen yapalım artık lazer dedi.artık ilerlemez olmuştu numara
arkadaşım 18 yaşındayken olmuştu biraz gelişigüzel yapmışlar zaten uyuşturmayı dahi unutmuşlar falan şu anda tekrarlamış durumda
:KK50:

18 yaş çok erken o ilerleme safhaları olduğu için doktorlar istemez bende lazer için gittiğimde yaşın ilerlesin ki numaran değişmeden lazer yapalım dediler 21 yaşındayım ama hala adım atamıyorum lazere ki ben 3 yıldır lens kullanırım numaram hiç ilerlemedi benim ....

su1907 arkadaşlara katılıyorum göz öyle bi organ ki hiç bi yabancı cismi kabul etmez onu mutlaka dışarı atacaktır rahat ol sen ya da bi doktora git istersen

kadınlar kulubunde oldugumuza gore buyuk buyuk ıhtımal sızsınız o BAYAN :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

dınıyoruz ablacıgııııııııımmmmmmmmmmm dıyımbende
yasınız buyuk benden sanırımondna ole dedım kusura bakmayın :26:

yok canım şaka yaptım...

zaten ben kaşındım, sizin yaşınız kadar zamandır lens kullanıyorum diyerek:)))

yaşım ortaya çıktı hemen:)

Bnnucm : aynı durum bende de kac kez oldu hemde :KK52::KK52::KK52: yagmurda sırt bırt sılerım gozlugumu malesef :KK34:
benım tırnaklarım uzun degıl zaten uzayamıyo :KK52::KK52: o konuda sıkıntım yok
provısıondan genelde herkes memnun aynen ınsallah bende memnun kalırım :KK76::KK76:

Bnnucm : aynı durum bende de kac kez oldu hemde :KK52::KK52::KK52: yagmurda sırt bırt sılerım gozlugumu malesef :KK34:
benım tırnaklarım uzun degıl zaten uzayamıyo :KK52::KK52: o konuda sıkıntım yok
provısıondan genelde herkes memnun aynen ınsallah bende memnun kalırım :KK76::KK76:

inşallah canım rahatlığına alıştın mı bırakmazsın .ama dikkatli kullanmak lazım ben her eve gelişimde hemen çıkarırım her taktığımda da mutlaka solüsyonla iice ovalarım
lensim çizilmedi Allaha şükür numaram da ilerlemedi hiç bi sorun yok yani korkulcak birşey de yok 1 kere purevision aldım 3 yıldır purevision diorum takması falan da kolay ele çok yapışmıyor bi arkadaşım başka markalardan almış elimle tutamadım ki gözlerine takiim çok cıvık yapışkan birşeydi ama kendisi alışmış artık o ayrı :KK1:
ha yanlış anlaşılmasın purevisionun reklamını yapmıorum ben rahat ettim sizde rahat edin die didim :KK34:

Son düzenleme:
eksi yani miyop olanlar, hele de öyle 11-12 numara filan değillerse gidip hemen çizdirsinler bence...

aynı gün takıp güneş gözlüğünü çıkıyormuşsun hastaneden...

ahhh ahhhh...lens ya da gözlüksüz yaşamak...ne büyük bir lüks..değer valla verilen paraya da

eksi yani miyop olanlar, hele de öyle 11-12 numara filan değillerse gidip hemen çizdirsinler bence...

aynı gün takıp güneş gözlüğünü çıkıyormuşsun hastaneden...

ahhh ahhhh...lens ya da gözlüksüz yaşamak...ne büyük bir lüks..değer valla verilen paraya da

Öyle kolay değil ki göz çizdirmenin ne kadar riskleri var.. Hele de ameliyatta yanlış birşey olursda, kornea tam oturmazsa gözünüzün derecesi 0 numara olup, bulanık görebiliyormuşsunuz bile.. Ben baya bir araştırıp vazgeçtim cesaret edemedim açıkçası.. Ayrıca lensin gözü çizdiğine de inanmıyorum 7 senedir lens kullanıyorum ben de.

Ben gece uyurkende kullanilabilecek lensler kullanmaya basladim 1 aydir.
valla dunya varmis, Goze yeterince oksijen giriyor bununla,
o yuzden gece cikarmaya gerek yok,
cok ince birsey, sanki gozlerimde lens yokmus gibi.
Gece saat kac oldu hala kurumadi gozlerim masallah :KK1:

inşallah canım rahatlığına alıştın mı bırakmazsın .ama dikkatli kullanmak lazım ben her eve gelişimde hemen çıkarırım her taktığımda da mutlaka solüsyonla iice ovalarım
lensim çizilmedi Allaha şükür numaram da ilerlemedi hiç bi sorun yok yani korkulcak birşey de yok 1 kere purevision aldım 3 yıldır purevision diorum takması falan da kolay ele çok yapışmıyor bi arkadaşım başka markalardan almış elimle tutamadım ki gözlerine takiim çok cıvık yapışkan birşeydi ama kendisi alışmış artık o ayrı :KK1:
ha yanlış anlaşılmasın purevisionun reklamını yapmıorum ben rahat ettim sizde rahat edin die didim :KK34:

cnm provısıonların hepsımı cok ıyı pekı ??
bana optıkcı en yenı cıkanı verıyım sana dedı bak sunu verdı :

$files.jpg

gozlerımde kurulukta var dedım bu ıyı olur sana dedı bakalım
aynen bende senın gıbı yapmayı dusunuyorum zaten cnm eve geldıgımde gozluge devam dısarda lens takıcam :KK34: okula gıderken falan takarım
topu tpu 3 saat lenslı olcam yanı :KK34:

Ben gece uyurkende kullanilabilecek lensler kullanmaya basladim 1 aydir.
valla dunya varmis, Goze yeterince oksijen giriyor bununla,
o yuzden gece cikarmaya gerek yok,
cok ince birsey, sanki gozlerimde lens yokmus gibi.
Gece saat kac oldu hala kurumadi gozlerim masallah :KK1:

cnm sen hangı marka kullnıyoun pekı bak ben asagıda ekledım o lensı aldım nasıl buluyosun o lensı bılgın varmı

X