Kontakt Lens Lensin gözü çizmesi

Ya bir de lensin miyop gözü kör edecek dereceye getirmesi mi ne varmış biri buna da açıklama getirsin lütfen .

Tam olarak anlayamadım soruyu ama uzun süreli lens kullanımı korneayı inceltiyormuş
Bir de yanlış takıp çıkarma yine korneaya zarar veriyormuş
Bir de eskiden sert lensler vardı yanlış takınca vs gözü çizerdi
Ama yumuşak lenslerde böyle bir sorun olmaz

Lensin miyop gözü kör edecek noktaya getirmesi de,lens gözle birebir temas ettiği için numarasının ilerlemesine neden oluyor
Gözlükte arada mesafe olduğu için bu sorun daha az
Bunu bana doktorum söylemişti,o yüzden numaralı lensler gözün gerçek numarasından 1 numara düşük veriliyor ve düşük numaralı gözlerde lens kullanımı önerilmiyor
Benim lenslerim hep gerçek numarasından bir numara düşük

Son düzenleme:
gozu kor etmesı mı ılk kez duyudum ve zaten tırsıyorum lens ılk defa aldım doktoruma taktırcam salı gunu ınsallah ıyıce tırstım bunları okuyunca :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
3 aylık aldımben umarım bende kotu bı sonuc vermez yaaaaaaaaaaa :KK43::KK43::KK43:

bende bı soru sorum : benım goz numaram ıkı yıldır durdu artık ılerlemıyo pekı ben lensı kullnmaya baslıcam o zaman ılerleme olurmu yanı :KK43::KK43::KK43::KK43: ???????
goz nom 2.50 bu arada

gozu kor etmesı mı ılk kez duyudum ve zaten tırsıyorum lens ılk defa aldım doktoruma taktırcam salı gunu ınsallah ıyıce tırstım bunları okuyunca :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
3 aylık aldımben umarım bende kotu bı sonuc vermez yaaaaaaaaaaa :KK43::KK43::KK43:

bende bı soru sorum : benım goz numaram ıkı yıldır durdu artık ılerlemıyo pekı ben lensı kullnmaya baslıcam o zaman ılerleme olurmu yanı :KK43::KK43::KK43::KK43: ???????
goz nom 2.50 bu arada

Kör etmez tabii ki de dediğim gibi numarasını yükseltebiliyor
Ve uzun süreli kullanımda olabilecek bir şey

Kesinlikle ilerler diyemem ama bende ilerleme olmuştu
Hala da oluyor ama lensin rahatlığına alıştığım için kullanıyorum

abartılıyo bence benım bırsuru tanıdıgım senelerce lens kullandılar en sonunda lazer oldular bır sey olmadı tabı ıstısnalarda vardır sonucta yapay bır sey lens ama dedıgım gıbı abartı lıyor

Kör etmez tabii ki de dediğim gibi numarasını yükseltebiliyor
Ve uzun süreli kullanımda olabilecek bir şey

Kesinlikle ilerler diyemem ama bende ilerleme olmuştu
Hala da oluyor ama lensin rahatlığına alıştığım için kullanıyorum

uzun derken ne kadar uzun acaba kesın bı bılgınız varmı genel anlamda soruyorum ?
ben 9 yıldır falan kullnıyorum gozlugu artık sıkıldım dedıgınız gıbı kullnımı evet bı anlamda kolay cıkar tak ama
soguk karlı yagmurlu gunlerde sureklı ya buharlasıyo ya ıslanıyo sureklı sılmek zorunda kalıyosun
benımgıbı uzun sure gozluk kullnanların hemenhemen hepsının gozluklerı yamuktur mesela :KK52: zaten asıl bu durum benı lens almaya tesvık ettı :KK76::KK76:
bırde duydugum kadarıyla lensın gorus derecesı gozluge gore daha ıyıymıs e yanı bı pencereden dunyaya bakmak var bırde seffaf yok gıbı bı aparattan bakmak var :KK52:

sız hangı marka kullnıyosunuz pekı ?? ben seffaf b&l provısıon kullnıcam ınsallah becerebılırsem doktor onerısıyle

Tam olarak anlayamadım soruyu ama uzun süreli lens kullanımı korneayı inceltiyormuş
Bir de yanlış takıp çıkarma yine korneaya zarar veriyormuş
Bir de eskiden sert lensler vardı yanlış takınca vs gözü çizerdi
Ama yumuşak lenslerde böyle bir sorun olmaz

Lensin miyop gözü kör edecek noktaya getirmesi de,lens gözle birebir temas ettiği için numarasının ilerlemesine neden oluyor
Gözlükte arada mesafe olduğu için bu sorun daha az
Bunu bana doktorum söylemişti,o yüzden numaralı lensler gözün gerçek numarasından 1 numara düşük veriliyor ve düşük numaralı gözlerde lens kullanımı önerilmiyor
Benim lenslerim hep gerçek numarasından bir numara düşük

kullandığım lens korneayı cepecevre sarmıyor yanı lensın bır kısmı gozun korneasının dısında kalıyor,yanı beyazına kayıyor.bunu nasıl onlerım.

kullandığım lens korneayı cepecevre sarmıyor yanı lensın bır kısmı gozun korneasının dısında kalıyor,yanı beyazına kayıyor.bunu nasıl onlerım.

cnm sen sanırım gozunun capına gore lens mı almadın kaymaması lazım dıye bılıyorum
ya da yanlıs mı verdıler sana
doktor tavsıyesıyle almanını onerırım sende ılk kullnıcaksan

cnm sen sanırım gozunun capına gore lens mı almadın kaymaması lazım dıye bılıyorum
ya da yanlıs mı verdıler sana
doktor tavsıyesıyle almanını onerırım sende ılk kullnıcaksan
ben doktora gıttım goz capımın olculmesı ıcın bana gerek yok dedıb optıkcıye gıt gozluk recetenle alabılırsın dedı bende gıttım almaya lensi taktım korneanın dısına tasıyor lens.ve cıkardıgımda sunu farkettım tastıgı kısım,lensin seklini almış gibi.(ben bu doktoru anlayamıyorum)

ben doktora gıttım goz capımın olculmesı ıcın bana gerek yok dedıb optıkcıye gıt gozluk recetenle alabılırsın dedı bende gıttım almaya lensi taktım korneanın dısına tasıyor lens.ve cıkardıgımda sunu farkettım tastıgı kısım,lensin seklini almış gibi.(ben bu doktoru anlayamıyorum)

cnm ankarada oturuyosun sana gıtmenı tavsıye edıcem hastane soleyebılırım cok ıyı ılgılenıyolar
hemde devlet hastanesı :nazar::nazar::nazar:

bende anlamıyorum bu doktorların bazılarını am acnm sen onceden de kullnıyomuydun lens

ankarada yasamıyorum. ılk kez kullanıyorum,

cnm ters de takmıs olabılırsın bı de ole bı ıhtımal var lens ıce donukse duz dıye bılıyorum cnmben
ama bırde ılkkez kullnıyomussunuz doktor nasıl gerek yok dedı anlamadım nasıl bı doktor bu yaaa capı mapı yazmadan gonderdı yanı sızı :KK47:

uzun derken ne kadar uzun acaba kesın bı bılgınız varmı genel anlamda soruyorum ?
ben 9 yıldır falan kullnıyorum gozlugu artık sıkıldım dedıgınız gıbı kullnımı evet bı anlamda kolay cıkar tak ama
soguk karlı yagmurlu gunlerde sureklı ya buharlasıyo ya ıslanıyo sureklı sılmek zorunda kalıyosun
benımgıbı uzun sure gozluk kullnanların hemenhemen hepsının gozluklerı yamuktur mesela :KK52: zaten asıl bu durum benı lens almaya tesvık ettı :KK76::KK76:
bırde duydugum kadarıyla lensın gorus derecesı gozluge gore daha ıyıymıs e yanı bı pencereden dunyaya bakmak var bırde seffaf yok gıbı bı aparattan bakmak var :KK52:

sız hangı marka kullnıyosunuz pekı ?? ben seffaf b&l provısıon kullnıcam ınsallah becerebılırsem doktor onerısıyle

Ben 5-6 yıldır kullanıyorum,ilerleme oldu baya,gözlükle daha yavaştı bu ilerleme
Lensin kullanımı da çok kolay alışınca
Dediğin gibi Mervecim karda yağmurda gözlük kullanmak çok zor :)
Lens büyük rahatlık
Daha önce de dediğim gibi birebir temas olduğu için görüş kalitesi çok daha yüksek
O yüzden yüksek numaralı lensler 1 numara düşük verilir
Yoksa çok baş ağrısı yapıyor çok net bir görüş sağlıyor
Yıllardır 1 derece düşük kullanıyorum ama normal görüş kadar iyi,derecesinin düşük olduğunu anlamıyorum bile
Gözlüğümün derecesi gerçek dereceme eşit,gözlüğü taktığımda lensten hiç farkı yok
Ben de b&l kullanıyorum
Doktorum getirtiyor bana

Takıldığında sabit kalması lazım,ama sabitken de çok az bir taşma oluyor kayma olmaması lazım
Tekrar doktorunuza görünmenizi tavsiye ederim hem tehlikeli hem rahatsızlık verici olur lens kayması

4 sene aralıksız lens kullandım allaha şükür hiç bi sorunla karşılaşmadım :KK6:

temizliğine çok dikkat ederdim,mutlaka ellerimi yıkar öyle takardım

her gece yatmadan önce mutlaka çıkartırdım

her seferinde yeni temizleme losyonu kullanmalısın ve asla kendi solüsyonundan hariç bişeye temas ettirmemelisin

uzun tırnaklar lense tahriş edebilir buna dikkat

lenslerini süresince kullanmalısın ben en fazla 30 35 gün kullanıyordum

en sonunda lazerle lens kullanmaktan da kurtulduum :KK12:

dün sabah lensimi takmaya calısıyorudum acelem vardı tam ıkorneamın altına yapısıyordu o sırada ben utuyu fıste bıraktıgım aklıma geldı lens yapıstı ne de olsa dedım utuye kostum dondugumde lens cıkmıştı acaba yeremı dustu yokd gozumu kırpınca ust tarafı katlanıp goz kapagımın ıcıne mı grıdı?gozumu kontrol ettım bır sey yok.yere de baktım lens yok.gozumun ıcınde olsa rahatsızlık dutyardım jheralde

X