Kontakt Lens Lens ve Gözlük Hakkında sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyorum

neslihanaltuntas

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
169
0
Sevgili arkadaşlar forum sayfalarında gözlük ve lensle ilgili birçok soru öneri beklenen konular olmuş.Hepsini tek tek okuyup cevaplayabilmem ve sizlerin takip edebilmesi çok güç olduğundan yeniden bir başlık altında toplamak istedim.Lens kullanmak isteyen veya kullanmakta olan arkadaşlarımız varsa sormak istedikleri her soruya yardımcı olmaya çalışıcam aynı zamanda numaralı ve güneş gözlükleri ile ilgili kafanıza takılan öğrenmek istediklerinize yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam.Göz bozuklukları görme kusurları aklınıza takılan ne varsa bilgim dahilinde cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Hoşçakalın..sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
Lens solusyonu için opti free önerebilirim.Bazı lens solusyonları avrupa'da satışı yasak olduğu halde Türkiye'de satılabiliyor içlerinde hidrojen peroksit adında çamaşırsuyu gibi düşünebilceğimiz bir madde var ve bu dezenfekte olması için kullanılmıştır ama sağlıklı değildir.O yüzden lens solusyonu alırken çok dikkat etmek lazım.Renkli lens olarak marka yelpazesi çok fazla.Her markanın doğal duran ve durmayan renkleri var.Aylık kullanımlı olanlar ve senelik kullanımlı olan lensler var.Yine önerim senelik olan lensler katagorisinde söylüyorum rainbow'un lensleri olabilir ya da sofistic olabilir.Aylık lenslerde genel olarak tonlamalar yakındır her markanın yakışanını seçmek önemli.Küçük bir dipnot ekliyeceğim.Lens alırken önce gözlerinizin ne renk olmasını istediğinize karar verin daha sonra saç göz ve ten renginizde hangi lensin daha iyi durabilceğini uzman kişiye sorun ama lensi denemeden almaya çalışın.

canım öncelikle böyle bi konu acmıssın tşk ederim :)
ben şunu sormak istiyorum
fresh look un renkli lenslerinden bana hangisi uyar en ii?
özlerim büyük ve koyu kahve..
grisini taktımm hiiiiiiiiiç yakısmadı

Şaç rengi ten rengide lens seçimi için çok önemli..Ama hareli yeşil genel olarak her göz renginde uyumu güzel olan renk

bende sarı saçlı beyaz tenliyim lens almak istiyorum ama hala karar veremedim banada yardım lütfen göz rengim koyu ela

Kısa süreli lenslerde baby blue olabilir ama yine de ezbere söyleyebildiğimiz bir şekil oluyor bu.Katolaglardan ve uzmanlardan karşılıklı olarak karar vermek tabiki çok iyi olur.

merhaba
benım sormak istedıgım soru şu;
gecen sene doktorum Murat uyar
bana novartıs ın numaralı lenslerını yazdı
sağ göz 2,5 sol göz 1,5 Miyop
fakat bu lenslerı kullanmaya basladıktan
1 hafta 10 gun ıcınde gozlerım resmen kan canagına dondu
ve lensler batmaya basladı gozume hıc rahat edemedım
üstelikte bu 6aylık lensler ıcın doktorum 300 lira para aldı benden
sonra doktoruma gıtım bu lens markasının bana ıyı gelmedıgını
elımdekılerı ıade edıp yerıne baska marka almak ıstedıgımı soledım
fakat en ıyı lensın bu oldugu hatta kızının da bu lenslerı kullandıgını soyledı
yapılan muayenede goz kapaklarımın altındasanırım damarların şiştigini soyledı
alerjı yapmıstı lensler bana 2 tane damla verdı ve gectı .ama yınede lensler batmaya
ve goz cevrelerım pembelesmeye baslayınca tekrar gıttım
bana gozlerımın lense uyumlu olmadıgını ve ozel gunler harıcı lens takmamamı soyledı
boyle bısey varmı yoksa marka degısınce sorun ortadan kalkabılırmı???
suan yenıden muayene oldum gozlerım gozluk kullandıgım halde
sag goz 3 olmus .suan gıdıp kalıtelı şık bı gozluk aldım onu kullanıyorum ama
herzaman gozluk takılmıyor ozellıkle yazın sıcaktaa ınsan cok rahatsız oluyor
sızın onerınız nedır bu konuda
cok tesekkurlerrr:icecream:

Her göze lens uygulanması mümkün olamıyor bu bazı durumlarda kullanılan lensle gözün uyum sağlamaması bazı durumlarda ise hiçbir lensin göze uyum sağlamaması yane gözün alerji durumu..Doktorrun size verdiği lens ciba-vision focus..Hassas gözler için zeiss kontac lensler ve johnson advenge daha sık kullanılan markalardır ama alerji durumunda tabiki gözlük kullanmak en sağlıklısı.Tek bir doktora bağımlı kalmayın isterseniz bir başka göz uzmanına daha danışıp gözünüzdeki hassasiyete uygun lens olup olmadığını sorabilirsiniz göz çapınız da lens için çok önemli..Göz numaralarınızın bir senede değişim göstermesi lensten kaynaklanan bir durum olduğunu sanmıyorum miyop göz kusurlarında numaranın daha hızlı ilerlemesi normaldir.

Her göze lens uygulanması mümkün olamıyor bu bazı durumlarda kullanılan lensle gözün uyum sağlamaması bazı durumlarda ise hiçbir lensin göze uyum sağlamaması yane gözün alerji durumu..Doktorrun size verdiği lens ciba-vision focus..Hassas gözler için zeiss kontac lensler ve johnson advenge daha sık kullanılan markalardır ama alerji durumunda tabiki gözlük kullanmak en sağlıklısı.Tek bir doktora bağımlı kalmayın isterseniz bir başka göz uzmanına daha danışıp gözünüzdeki hassasiyete uygun lens olup olmadığını sorabilirsiniz göz çapınız da lens için çok önemli..Göz numaralarınızın bir senede değişim göstermesi lensten kaynaklanan bir durum olduğunu sanmıyorum miyop göz kusurlarında numaranın daha hızlı ilerlemesi normaldir.

Verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım.
doktorumun verdıgı lenslerın capları benım gozume ozel yapılmıstı güyyaa
benım capım bıraz ufakmıs dedılerr
bu sene baska bı doktora gıttım.oda bı lens markası onerdı
ama ben yınede 900 lira verdım d&g gözluk aldım sımdılık memnunum
optıkcımle konustum doktorun onerdıgı marka lenslerı bana
1aylık olarak deneme getırtecek...
bakalım ınsallah sonuc alırım
alamazsam gozlerım dahada ılerlerse
lazer amelıyat olmayı dusunuyorum.
gercı amelıyat ıcın gozumun bırının derecesı cok ufakmıs ama
en kotu hastalıgımız bu olsun napalım

Gözlük herzaman sağlıklı ve rahattır doğru seçim yapıldığı sürece..
Lazer ameliyat için de çok iyi araştırıp tüm eksilerini ve artılarını değerlendirerek karar verilmeli

ben birkaç sene önce freshlook un grisi ve yeşilini kullanmıştım hareli mi haresiz mi hatırlamıyorum. bu hareli haresiz olayı nedir, lensin kenar cizgileri varsa hareli yoksa haresiz mi oluyo aradaki fark ne. hangisi dogalş duruyor. lens kullandıgım zamanlar renu yu kullanıyodum sulosyon olarak ama gözlerimde batmalar oluyodu ve sanki lens sertleşmişti. acaba fresh ın zaten lensleri mi sert yoksa bu sulosyondan mı kaynaklı.

forumu okuyorum da b&l baya ön planda. sert değil değilmi lensleri. kurutuculugu yoktur umarım. freshlook un maviyi kullandıgımda sanki yapay bişi taktıgım çok belliydi. göz renklerim o kadar koyu değil. bal rengi. gunesin ısıkları carptıgında veya sulandıgında çimen yeşili gibi oluyo askeri yeşil gibi. koyu havada kahve gibi duruyo. şimdi mavi lens aldıgımda öyle bi lens söyleyin ki taktıgımda fresh deki gibi yapay durmasın

doktora zaten danısacam ama ilk buranın fikrini almak istiyorum

ozlemania, hareli haresiz konusunda herkesin görüşü farklı aslında ama benim fikrim hareli olanların çok daha doğal durduğundan yana. En azından benim seçimlerim bu yönde oluyor. Farkına gelince : solda ki hareli,sağda ki haresiz :
84440335kl7.jpg

freshlook doğallık açısından b&l ye göre daha geride. Mavi tonu için b&l daha uygun. İçime sinen başka maviler bulursam buradan paylaşırım seninle,ben de lens alma aşamasındayım çünkü. Gözlerim de miyop olduğu için şakaya gelmiyor benimkiler.

Sitede eklenmiş bir mavi buldum ve nette de araştırdım.doğallığından çok memnun kullananlar.b&l ve freshlooklardan daha kaliteli ve daha natureller. bilgin olsun. "rainbow elite line emerald colors"

ben birkaç sene önce freshlook un grisi ve yeşilini kullanmıştım hareli mi haresiz mi hatırlamıyorum. bu hareli haresiz olayı nedir, lensin kenar cizgileri varsa hareli yoksa haresiz mi oluyo aradaki fark ne. hangisi dogalş duruyor. lens kullandıgım zamanlar renu yu kullanıyodum sulosyon olarak ama gözlerimde batmalar oluyodu ve sanki lens sertleşmişti. acaba fresh ın zaten lensleri mi sert yoksa bu sulosyondan mı kaynaklı.

forumu okuyorum da b&l baya ön planda. sert değil değilmi lensleri. kurutuculugu yoktur umarım. freshlook un maviyi kullandıgımda sanki yapay bişi taktıgım çok belliydi. göz renklerim o kadar koyu değil. bal rengi. gunesin ısıkları carptıgında veya sulandıgında çimen yeşili gibi oluyo askeri yeşil gibi. koyu havada kahve gibi duruyo. şimdi mavi lens aldıgımda öyle bi lens söyleyin ki taktıgımda fresh deki gibi yapay durmasın

doktora zaten danısacam ama ilk buranın fikrini almak istiyorum

Gözün kendi doğal yapısında zaten bir hare vardır.Hare denilen olay gözün çevresini kaplayan çerçevesi ve iç yapısında olan kırçıllıktır.Kendi gözümüzü incelersekte sadece göz bebeği ve tek renkten oluşmadığını görebiliriz.Gözün rengine göre içerisinde tonları vardır.Hareli lenslerde aynı mantıkla üretildiği için görünümü daha doğaldır ancak güzellik ve zevk göreceli bir kavram olduğundan kimisi kenarlarından taşma yaptığı ve içerisinden kendi göz rengim görünüyor diyerek haresiz lensleri tercih ediyorlar.Freshlook lenslerde mavinin tonları vardır sizin kullandığınız mavi tonu hangisiydi önemli colour blends blue doğal durur safire ise biraz daha dikkat çeker lens olduğu belli olabilir ama tabiki burda ten rengi göz rengi fon oluşturcağı için tam birşey söylemek doğru olmaz.Lens solusyonlarında Renu Avrupa'da piyasadan kaldırılmış olan bir solusyondur.3 sene önce Türkiye'de de satışı ile alakalı bazı sansasyonlu durumlar oldu.Freshlook yumuşak bir lenstir ve aylık kullanımlıdır.Uzun süre kullanımlı olan lenslerde rainbow'un renklerine bakabilirsiniz el yapımı lenslerdir kullanımı rahat oldukça doğaldır.
...................

Son düzenleyen: Moderatör:
çok aydınlatıcı oldu.
b&l nin grey lensini forumda lens kategorisinde ilk sayfada "lensli gözlerimizin fotograflarını paylaşalım" gibi bi başklık var. onun ilk sayfasında bi kız fotosunu yollamış o renk lens çok hosuma gitti. ama rainbow a da bakacam. çok tşk ederim :lepi:

Galiba rainbow un aylıkları yok. yıllık buluyorum hep

Son düzenleme:
çok aydınlatıcı oldu.
b&l nin grey lensini forumda lens kategorisinde ilk sayfada "lensli gözlerimizin fotograflarını paylaşalım" gibi bi başklık var. onun ilk sayfasında bi kız fotosunu yollamış o renk lens çok hosuma gitti. ama rainbow a da bakacam. çok tşk ederim :lepi:

Galiba rainbow un aylıkları yok. yıllık buluyorum hep

Rainbow'un aylık olanları yok onlarda da fantasy ve elite olarak 2 katagori var.Bousch&lomb da ligth green de güzel bir renktir ve grey tonlamasına yakındır bakmanızı tavsiye ederim

Neslihan hanım toric lenslerin alışma sürecinin uzun olduğu doğru mu? benim iki gözümde bozuk ama birinde astigmat var ondan birine toric takılacak..toric lensler konusunda fikriniz ne??

bende de aynen bir gözümde astigmatlı diğer gözümde sadece miyoplu lens var. alışma süreci diye birşey yok gözlükteki gibi, direk takıyorsunuz ve net bir görüntüye kavuşuyorsunuz, kaldırımda merdivende yürürken bir daha takılmıyorsunuz, çok rahat astigmatlı lens sengözlerimebaksanab

bende de aynen bir gözümde astigmatlı diğer gözümde sadece miyoplu lens var. alışma süreci diye birşey yok gözlükteki gibi, direk takıyorsunuz ve net bir görüntüye kavuşuyorsunuz, kaldırımda merdivende yürürken bir daha takılmıyorsunuz, çok rahat astigmatlı lens sengözlerimebaksanab

Şuan içimii nasıll rahatlattınız anlatamam :sm_cool: yaşasınnn hemen salı gelsede alsam lenslerimii:) :teytey:

X