kızlar kkda biyerde okumuştum bir bayan yorum yapmış ben hiç lens kullanmadım ama bu fikir kafama yattı gibi biraz yinede bir optikçiye danışıcamcokacimcoook
arkadaşlar lens çok rahat olmasına karşın bakımı iyi yapılmadığında sorunlar yaratan bişey. ben lens alırken çok araştırdım nolur napar die. neyse söze giriyim... lensler hergün çıkartılıp solusyona koylmalı ve bu su en fazla iki gün kullanılmalıdır. çünkü lens tozları ve kirleri üstüne toplar ve suya koyduğunda bunları bırakır fakat zaman içinde tekrar içine çeker o yüzden lens suyunuzu hep değiştirin ve bi aylık lensse vaktinde çıkarıp yenisini takın ben max. 10 gün geçiriyorum değişrime tarihini. onun nedeni de az önce söylediğim gibi lensin kirlenmesi ve hava geçirgenliğ sağlayan porların kapanması. geceleri lensleri muhakkak çıkarın doktorum gece karanlığında lens yerine gözlük takmamı söyledi zaten benim bi deev için gözlüğüm var akşamları ve evde olduğum vakitler gözlük takıyorum gözüm ava alsın diye.
VE önemli ve ucuz bi öneri... biliyorsunuz lens suları pahalı ve lens, takmak için yıkamamız gerekiyor.
ben yıkama suyu olarak lensleri beklettiğimiz solüsyonu kullanmıyorum çok çabuk bitio çünkü. lens ldığım yer tavsiye etmişti İZOTONİK %0.09 luk yani binde dokuzluk Nacl( sodyum klorür) çözeltiisi kullan diye. bu bildiğimiz SERUM. eczaneden alıosun ben bunu boş bi lens şişesine koyuyorum takarken bunal lensi temizliyorum. hiç bi ters etkisi yok zaten vucuda verilen bi sıvı göz için uygun ben yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. size de öenririm. lens suyundan daha ucuza geliyor.
Her insanın gözü farkLıdır. Kimisi kaßuL eder, kimi etmez.. ßildiğinden $a$ma demi$Ler...
ßu arada, ßen geneLde ceßimde ne kadar varsa ona göre aLıyorum soLüsyonu....sırnaşık şey Ama Renu & SoloCare..FavoriLerim