Lens kullanmaya alışmak zor mu

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.268
2.189
133
26 yaşındayım. Küçüklüğümden beri gözlük kullanıyorum. Gözlüğün daha sade yüzümde çok dikkat çekmeyen modelleri sevdiğim için
çerçeve olarak ince küçük çerçeve kullanıyorum. Kemik gözlük tarzlarını sevemiyorum. Yüzümde fazla büyük duruyor. Sürekli kullandığım için o tarz büyük bir şey suratımda dursun istemiyorum. Şu an taktığıma gözlükçü bile daha tarz olanlardan al bence gençsin demişti alırken ama bu da benim tarzım yani. Bir iki kişi böyle dedi diye kararımı değiştirmedim. Çevremdekiler de gözlüğün bana yakıştığını söylüyorlar zaten

Bu düşüncelerden sonra geçen haftalarda lens takma fikri aklıma geldi farklılık olması için. Göz doktorundan randevu da aldım ama cesaret edip gidemedim nedense. Gözlerimde miyop+astigmat var. Miyoptan farklı olarak bir de astigmat olduğu için toric lens kullanılması gerekiyor diye duymuştum. Takması daha zormuş vs. Biraz gözümü korkutuyor bu sebeple. Doktor randevusunda lensleri denerken zor oluyor mu ? Ben gözüme rimel vs bile sürdürmeyi sevmiyorum. Ama bir konunun üzerine gidildiğinde de halledilmeyecek bir şey yok, araba sürmekten de korkuyordum üzerine gidip alıştım. Bu aralar hayata bakış açım bu şekilde ama yine de kararsızım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

İlk zamanlar evet biraz zorluyor ama zamanla alışıyosunuz ben ilk zamanlar çok uzun süre harcardım takmak için ama biraz alışınca hızlıca yapıyorsunuz. Temiz kullanmak çok önemli ve zamanı geçtiği zaman atmalısınız bunlara dikkat edildiği sürece gözlükten çok daha rahat

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Hiç yanıt gelmiyor bu bölümde konuma malesef. Konuyu BDV'ye taşısanız olur mu? Bu da kendime göre bir dert yani
Samimi bir cevap istiyorsan lens zor. Ben hem lens hem gözlük kullanıyorum ama lensi mecbur kalırsam takıyorum her taktığımda da pişman oluyorum. Benim de hipermetrop astigmat ama gözlük daha kolay geliyor lensi sadece özel günlerde kullanıyorum

Bir de lensi bir ay kullanıp atıyorsun oldukça da masraflı oluyor

Ben renkli lens kullanıcısıyım, lensi ilk aldığım zaman yirmi dakika boyunca takmayı denemiştim bir şekilde takmıştım. Birkaç kere taktıktan sonra alıştım. Kardeşim de şeffaf lens kullanıcısı, ilk zamanlarda aynanın karşısında dakikalarca uğraşıyordu, hatta o günlerce takmaya uğraştı ama hepsinde çok zorlandı. Ama artık dakikalar içinde lensi takıyor onun için lens takmak çok pratik bir hale geldi. Yani bu tamamen el alışkanlığı.

Toric lens mi kullanıyorsunuz ?

Toric lens mi kullanıyorsunuz ?
Evet. Kahkül kullanıyorum saçımda ve saçım gözlüğün üstüne geliyorsa fön falan çekmek istiyorsam dışarı çıkacaksam özek bir yere o zaman lens takıyorum ben de 1 senedi kullanıyorum ama bana çok zor geliyor. Mutlaka yanıma lens suyunu kutusunu ve gözlüğümü alıyorum günün yarısında çıkarmak zorunda kalıyorum. Doktorum lens takmam uygun mı diye baktı kuruluk alerji vs yok ama belli bi saat sonra benim gözümü buğulandırıyor düzgün göremiyorum. Üstteki yorumda lensi daha rahat bulan da varmış. İsterseniz bi deneyin siz de kendiniz tecrübe edin. He bir de aklıma gelmişken şöyle bir sıkıntı oluyor , bu lensler kalın olduğu için renkli lens olmuyor şeffaf oluyorlar. Ve biz gözlük takmayınca şeffaf ince bir lensi çok zor görüyoruz en azıdan benim numarama göre ben göremiyorum nerdeyse. Len takarken bu da çok zorluyor ben bi kere gözüme kaçtı sanmıştım ama elimden düşmüş gözlük takınca görmüştüm lavaboya yapışmış

Zamanla alisirsiniz. Evde alistirmalar yapın Ama kuruluğu dikkat edin. Her gün lens kullanmayın. Ben her gün kullandığım için kuruluk oluştu maalesef. İyi bir göz damlası bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…