• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lens kullananlarn paylam alan...

maalesef canım.Kullanım kolaylığına aldanıp bu sıkıntıları uzun zaman sonra yaşıyoruz....mümkün oldukça gözlük kullanın diye tavsiye ederim....

arkadaşlar benim sağ gözümde göz tembelliği var 10da 2 görüyor aynı zamanda aynı gözde +4 derece hipermetrop ve 1.75 astigmat var sol gözümde ise +4 derece hipermetrop ve 1.50 astigmat var. 2 yaşımdan 16 yaşıma kadar sürekli o iğrenç gözlükleri kullandım.en sonunda yeter dedim ailem lens kullanmamı istemedi korkuyorlardı ben de gözlükleri attım hiç bişey kullanmadan 3 ay kadar yaşadım. sonra ikna oldular ve lens kullanmaya başladım. yeniden doğmuş gibi oldum ama bi süre sonra fark ettim ki lensi taktıktan 1 saat sonra filan sağ gözüm yani göz tembelliği olan gözüm dışa doğru kaymaya başlıyor:( 6 ayda bir doktora gidiyorum şaşılık yok diyor. gerçekten napıcamı şaşırdım buna benzer bir durum yaşayan ya da önerisi olan var mı? hayatım işkenceye döndü çünkü lens kabı sürekli cebimde kaydığını hissettiğim zaman çıkartıyorum kutuyu evde unuttuğumda insanların yüzüne bakamıyorum:( lütfen bunun bir çözümünü bilen varsa yardımcı olsun. bir de lazerle çizdirmeyi düşünüyorum aynı sorunu o zamanda yaşarım diye çok korkuyorum bu sorundan nasıl kurtulucam:(

papatya aynı durum bendede sık olmamakla birlikte oluyor.Bende lenssizken gözlükle yaşıyorum bu problemi.Ameliyat olmayı dene ..düzeltebiliyorlar.Tehlikesi oldugunu sanmıyorum ben kendim için araştırdığımda bu sonuca vardım .Ama tabi durum benim göz hastalığıma göre değerlendirildi.Sende iyi bir dr seçerek ve güven kurarak bu sorununu çözebilirsin...Ben ameliyat olmadım ,bu durum beni üzmüyor...ama çok rahatsız olursam kesinlikle yaptırrım ameliyatı

arkadaşlar Baush&lomb soft 59 kesinlikle KULLANMAMANIZI tavsiye ediyorum, kuruluk yapıyor.

arkadaşlar ben de hem miyop hem de astigmat var.bu nedenle kontakt lens kullanamıyorum.torik lens kullanabiliyomuşum.8 yıldır gözlüklüyüm.artık lens kullansam diyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.lens kullanırsam ilerde bazı rahatsızlıklarla karşılaşabişeceğimi sylediler.karar veremedim ya :( sizce ne yapmalıyım?

arkadaşlar ben de hem miyop hem de astigmat var.bu nedenle kontakt lens kullanamıyorum.torik lens kullanabiliyomuşum.8 yıldır gözlüklüyüm.artık lens kullansam diyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.lens kullanırsam ilerde bazı rahatsızlıklarla karşılaşabişeceğimi sylediler.karar veremedim ya :( sizce ne yapmalıyım?

10 yıldır bendede hem miyop hem astigmat var canım,4 yıldır da lens kullanıyorum,gözlükten nefret ediyorum ama evdeyken hep gözlük,dışardaykende lens kullanıyorum yani öyle uzun saatler kalmıyo lens gözümde.Tvsiye ederim,baush and laumb ve focus marka kullandım,ikiside fena değil...

arkadaşlar bende aylık lens aldım.6 aylık aldım.hergün çıkarılıp takılmalılardan.diğerleri kutularında duruyor onlarıda solüsyonla temizlemem luzum yok demi açılmayınca boulmuyolardır heralde.kutuların içinde solüsyonuyla açılmamış bekliolar.ilk kez kullanıyorum bende.ama gerçekten müthiş bir rahatlık hissediyorum.

5 senedir kullanıyorm bende clear all day marka.başka hiç bi marka kullanmadım 5 senedirde hiç bi sorun yaratmadı inşallah bundan sonrada yaratmaz:Saruboceq:

bende yaklaşık 3 yıldır lens kullanıyorum hem miyopum hem astigmatizma bausch lomb ve birçok marka denedim memnun kalmadım KESİNLİKLE BAUSCH LOMB KULLANMAYIN ARKADAŞLAR hem kuruluk hem kayma birçok sorun var en son johnson&johnson acuvue oasys aldım bir hafa gözde kalabiliyor gece gündüz üstelik hissetmiyorsunuz unutuyosunuz gözde olduğunu ne batma ne kuruluk var çok rahat 3 aylığı 55 tl civarı...

kızlar bende bır ay olcak lens aldım kullanıyorum ama gozumde cok kuruluk hıssedıyorum gunde 7-8 saat takıyorumdur sadece dısarı cıkarken lens kullanıyorum ben . evde kullanmıyorum ama ıkı gundur lenslerı cıkarında gozlerımde bugulanma var netlık yok benı rahatsız edıyor gozlerım

yanlıs bırseymı yaptım acaba :(
doktora gıtsemmıkı cıddı bısey varmdırı

arkadaşlar benim sağ gözümde göz tembelliği var 10da 2 görüyor aynı zamanda aynı gözde +4 derece hipermetrop ve 1.75 astigmat var sol gözümde ise +4 derece hipermetrop ve 1.50 astigmat var. 2 yaşımdan 16 yaşıma kadar sürekli o iğrenç gözlükleri kullandım.en sonunda yeter dedim ailem lens kullanmamı istemedi korkuyorlardı ben de gözlükleri attım hiç bişey kullanmadan 3 ay kadar yaşadım. sonra ikna oldular ve lens kullanmaya başladım. yeniden doğmuş gibi oldum ama bi süre sonra fark ettim ki lensi taktıktan 1 saat sonra filan sağ gözüm yani göz tembelliği olan gözüm dışa doğru kaymaya başlıyor:( 6 ayda bir doktora gidiyorum şaşılık yok diyor. gerçekten napıcamı şaşırdım buna benzer bir durum yaşayan ya da önerisi olan var mı? hayatım işkenceye döndü çünkü lens kabı sürekli cebimde kaydığını hissettiğim zaman çıkartıyorum kutuyu evde unuttuğumda insanların yüzüne bakamıyorum:( lütfen bunun bir çözümünü bilen varsa yardımcı olsun. bir de lazerle çizdirmeyi düşünüyorum aynı sorunu o zamanda yaşarım diye çok korkuyorum bu sorundan nasıl kurtulucam:(
Merhaba canım...Benim oğlumda 1 buçuk ay oldu lens kullanıyor..Onunda aynı sorunu var göz tembellği ve çok bozuk olan gözünde lens kayma yapıyor....Hep böyle sürerse kullanamam diyor sürekli düzeltmek zorunda kalıyor..Dışarıdayken kayacak diye korkuyorum diyor. lensle uğraşmak çok zor en iyisi gözlük fakat oğlumda hiç sevmiyor gözlüğü...Lazerde olamıyor bilmiyorum ne yapıcaz...Senin yaşın kaç biliyosun lazer için yaşta önemli...

bende birkaç haftadır lens kullanıyorum.takıp çıkarmasına henüz alışamadım ama gercekten gün içerisinde çok rahatım kuruluk sorunu fln da yaşamıyorum.lenslerimden gayet memnunum.laser den uzak durun arkadaslar.doktorum bana çok net bir şekılde anlattı laseri.kornea nın kalınlığı yarıdan fazla inceliyormuş laserle ve ilerki yaşlarda göz hastalıklarına ve gözün aldıgın en ufak hasarda körlüğe sebep oluyormuş.zaten %15 riski herkes söylüyor.bu çok büyük bir oran.bekleyin teknolojik daha az riskli yöntemler olursa o zaman tedavi oluruz.böyle bir riske girmeyin

ben de gözlükten rahatsız olduğum için 1.5 yıldır lens kullanıyorum.ilk başta focus night in day kullanıordum arada dinlendiriyordum gözlerimi.
fakat sonra lens batma yapmaya başladı,lensi taktığım zamanlar gözlerimin altları şişer,kısılır,kanlanır oldu,başka bi markaya geçtim aynı.ve de taktığım günün ertesinde inanılmaz bi göz ağrısı çekiyorum doktora da gittim bi çözüm bulamadılar
herşeyden öncesi sağlık eğer hassas gözleriniz varsa sadece önemli günlerinizde kullanın derim:)

arkadaşlar mr, numaralı lens almak için lens muayenesi olmak gerekiyor bildiğim kadarıyla. ama bu lens muayenesini devlet hastanelerinde olabiliyor muyuz bilgisi olan varsa yardmcı olabilir misiniz:26:

kızlar bende lens kullanmayı düşünüyorum yıllardır gözlük kullanıyorum ama artık sıkıldım. daha doktora gitmedim astigmat ve miyop var hangi markaları önerirsiniz?? bide toriklerinde renklileri varmış kullanan varmı memnun mu :) ?? bazı arkadaşlar kaymadan bahsetmiş kafam karıştı :/

aynı soruyu bende sorayım internetten lens alan var mı?????

Ben 4 senedir lens kullanıyorum.Ondan önce 7 sene gözlük kullandım.Ve artık çok sıkılmıştım gözlükten çünkü benim göz numaralarım çok yüksek.Şun lenste sol 6.5 sağ 5.5 kullanıyorum.Ve artık lense okadar çok alıştımki takıp çıkartması gözlükten bile rahat diyebilirim :) 2 sn yemi alıyor sadece.
Gelelim sorunuza :) ben ilk lenslerimi alırken optikçiden almıştım tabi ozaman pek bişey bilmiyotdum çünkü daha sonra internette araştırdım ve daha uygun oldugunu gördüm.3.5 senedir de hep internetten alırım.güvendiğim 2 site var.hep ordan alışveriş yaparım hem çok uyguna geliyor hem de uğraşmasan adresime kadar geliyor :)
sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışrım bilgiğim kadarıyla :)
iyi akşamlar

Ben 4 senedir lens kullanıyorum.Ondan önce 7 sene gözlük kullandım.Ve artık çok sıkılmıştım gözlükten çünkü benim göz numaralarım çok yüksek.Şun lenste sol 6.5 sağ 5.5 kullanıyorum.Ve artık lense okadar çok alıştımki takıp çıkartması gözlükten bile rahat diyebilirim :) 2 sn yemi alıyor sadece.
Gelelim sorunuza :) ben ilk lenslerimi alırken optikçiden almıştım tabi ozaman pek bişey bilmiyotdum çünkü daha sonra internette araştırdım ve daha uygun oldugunu gördüm.3.5 senedir de hep internetten alırım.güvendiğim 2 site var.hep ordan alışveriş yaparım hem çok uyguna geliyor hem de uğraşmasan adresime kadar geliyor :)
iyi akşamlar

iyi akşamlar

Back