Lens kullanan var mı ?

bulutsuzgokyuzu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2018
18
1
25
Arkadaşlar merhabalar ben uzun zamandır gözlük kullanıyordum lens takmaya karar verdim doktora gittim muayene etti kontakt lens reçetesi verdi ama reçetede pek bir bilgi yok sadece gözlerimin numarası yazıyor bugün aylık miyop lens aldım numaralı lens bende de hem miyop hem astigmat var miyop daha fazla astigmat çok çok az şimdi hem miyop hem astigmat için lensler var mı ? Varsa onlardan mı almam gerekiyordu ?
-6.00 miyop var her iki gözde
-0.50 sağ gozde astigmat
-0.75 sol gözde astigmat

Son düzenleme:
Reçetede yazmıyor mu nasil lens almanız gerektiği? Ben yaklaşık on yıldır kullanıyorum ama bende sadece miyop var

Reçetede en azından göz çapınız yazıyordur. Hem miyop, hem astigmat için lensler var ''torik lens'' diye geçiyor. Daha pahalı ve kullanımı daha zor. Astigmat -0.75'ten azsa gerek yoktur. Doktorun ne yazdıgını optikçi anlayıp ona göre vermiştir zaten. Bana da reçetenin fotosunu atabilirsiniz uzmanı oldum:)

Arkadaşlar merhabalar ben uzun zamandır gözlük kullanıyordum lens takmaya karar verdim doktora gittim muayene etti kontakt lens reçetesi verdi ama reçetede pek bir bilgi yok sadece gözlerimin numarası yazıyor bugün ben aylık miyop lens aldım numaralı lens bende de hem miyop hem astigmat var miyop daha fazla astigmat çok çok az şimdi hem miyop hem astigmat için lensler var mı ? Varsa onlardan mı almam gerekiyordu ?
Evet her ikisi icin tek lens var ama astigmat cok dusukse eger sadece miyop icin lens oneriliyor ve tercih ediliyor. Buyuk rahatlik lens gozlukten sonra.

Reçetede en azından göz çapınız yazıyordur. Hem miyop, hem astigmat için lensler var ''torik lens'' diye geçiyor. Daha pahalı ve kullanımı daha zor. Astigmat -0.75'ten azsa gerek yoktur. Doktorun ne yazdıgını optikçi anlayıp ona göre vermiştir zaten. Bana da reçetenin fotosunu atabilirsiniz uzmanı oldum:)
Gözlük için yazdığında evet yazıyor ama kontakt lenste yazmıyor sadece göz numaram yazıyor

Evet var.
Bende sadece miyop var ona göre lens kullanıyorum.
Kardeşimde hem miyop hem astigmat var onun da ayrı lensi var.
Onunkinin yapısı biraz daha kalın gibi .

Evet var.
Bende sadece miyop var ona göre lens kullanıyorum.
Kardeşimde hem miyop hem astigmat var onun da ayrı lensi var.
Onunkinin yapısı biraz daha kalın gibi .
Peki sadece numaraya göre mi aldınız yoksa çapada baktınız mı benim kontak lens için verilen reçetede sadece göz numaram yazıyor çapı vs.yazmiyor gözlük için verilende yazıyor ama

Miyop Astigmatım ben de...
Miyop 5 civarı, astigmatım 1 ...
Senelerdir gözlük ve lens kullanıyorum, Göz doktorum astigmat 1,5 olmadan miyop astigmat lense gerek olmadığını, sadece miyop lensin yeteceğini söyledi.
Eğer seninki de bundan azsa, sıkma canını...

Miyop Astigmatım ben de...
Miyop 5 civarı, astigmatım 1 ...
Senelerdir gözlük ve lens kullanıyorum, Göz doktorum astigmat 1,5 olmadan miyop astigmat lense gerek olmadığını, sadece miyop lensin yeteceğini söyledi.
Eğer seninki de bundan azsa, sıkma canını...
Ayy çok rahatladım evet 1den az astigmatım var peki lens alırken çap önemli mi ben sadece göz numarama göre aldım

Aynen miyop çok ileri astigmat çok az var ben lensi sadece numarama göre aldım çap vs.yazmıyordu recetede o yüzden hiç çapa bakmadan aldım sence bir sorun olur mu ?[/QUOTEv
Olmaz bence. Ben uzun zamandır internetten alıyorum. Orda sabit bı çap yazıyor hep ona göre alıyorum bı sorun olmadı hiç

Arkadaşlar merhabalar ben uzun zamandır gözlük kullanıyordum lens takmaya karar verdim doktora gittim muayene etti kontakt lens reçetesi verdi ama reçetede pek bir bilgi yok sadece gözlerimin numarası yazıyor bugün ben aylık miyop lens aldım numaralı lens bende de hem miyop hem astigmat var miyop daha fazla astigmat çok çok az şimdi hem miyop hem astigmat için lensler var mı ? Varsa onlardan mı almam gerekiyordu ?

Ben lens kullandim yaklasik 7 yil. Hem miyop hemde astigmattim. Ama miyop aliyordum. Astigmat dusukse miyop yeterli oluyor eskiden recetesizde aliniyodu. Lazer oldum kurtuldum ikisinden de. Aylikta alsaniz gunlukte alsaniz hergun cikarin lensi gozunuzden. Bide makyaji goz icine dogru yapmayin. Bakimini yaparsaniz kolay ama yine de enfeksiyon okursa hemen damla kullanin. Recetenizde yaziyodur buyuk ihtimalle derece

X