Kontakt Lens Lens hakkında yardım!

Bibican geçmiş olsun demeye geldim:KK15:
Konuyla ilgili bi fikrim yok zira benim eşim gözlükten başka birşey kullanamıyor.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur inşallah :KK200:

Evet ankara da deney le birlikte bazi hastalarda basari elde edilmis fakat bazi nedenlerden dolayi olamadi tam olatak bilemiyorum birkac doktor yapiyormus uygulamayi oyle duydum. Fakat ne derece etkili onu bilemiyorum.
Tabi birde bunun maliyet kısmı var eminim çok uçuk paralara olucak olursa ve yaptırmakta imkansız olucak gibi :KK43:

aqusis mi ne onu kullanıyorum. arada. keratit yaptı farklı bir marka günlük renkli lens gözümü. o çektiğim acıyı tarif edemem. göz kapağım yapışıp kalıyordu. Lazer düşündüm, miyop olanların 10 yıl daha geç hipermetrop olduklarını duydum vazgeçtim :KK70: bazen aklıma geliyor ama prof amcam var göz doktoru asla izin vermiyor. Ayrıca lens retinayı inceltmez diyor çok ünlü bir göz doktoru. ne kadar doğru bilemicem.

Tabi birde bunun maliyet kısmı var eminim çok uçuk paralara olucak olursa ve yaptırmakta imkansız olucak gibi :KK43:
Canim benim bu konu hassas bir konu dikkat edersen doktor isimleri veya yaniltici hicbirsey yazmiyorum..sana tek soyleyecegim sey islemlerden belli bir sure uzak durmanz lens olayin dan da bence retina hastigina pek iyi gelmiyor cunku..

Ben Acuvue OASYS kullanıyorum tüm gün pc başındayım iki haftada bir çıkartıyorum varlığını bile unutuyorum tavsiye ederim canım

Canim benim bu konu hassas bir konu dikkat edersen doktor isimleri veya yaniltici hicbirsey yazmiyorum..sana tek soyleyecegim sey islemlerden belli bir sure uzak durmanz lens olayin dan da bence retina hastigina pek iyi gelmiyor cunku..
Sağol canım gözlükle hiç yapamıyor artık ne olucak bilmiyorum zaten bayağıdır kullanmıyor lens bakalım :/

Ben Acuvue OASYS kullanıyorum tüm gün pc başındayım iki haftada bir çıkartıyorum varlığını bile unutuyorum tavsiye ederim canım
Ben de aynı markayı kullanıyorum. Acayip konforlu bir lens. Benimkiler aylık ve her gün çıkarıyorum. Iki hafta çıkarmamanın bir zararı yok mu? Gerçi benim bir arkadaşım ayda bir çıkarıp yenisini takıyor ama Ben tırsıyorum bir zararı olur diye.

Ben de aynı markayı kullanıyorum. Acayip konforlu bir lens. Benimkiler aylık ve her gün çıkarıyorum. Iki hafta çıkarmamanın bir zararı yok mu? Gerçi benim bir arkadaşım ayda bir çıkarıp yenisini takıyor ama Ben tırsıyorum bir zararı olur diye.
Normalde çıkmayan hava alan lens diye geçiyor bunlar zaten ama eşimde çıkarıyor ha uyuduğuda oluyordu bi sorun olmuyor normalde :KK66:
Eşimin kuzenide hiç çıkarmıyor arada çıkarıp temizliyor

Normalde çıkmayan hava alan lens diye geçiyor bunlar zaten ama eşimde çıkarıyor ha uyuduğuda oluyordu bi sorun olmuyor normalde :KK66:
Eşimin kuzenide hiç çıkarmıyor arada çıkarıp temizliyor
Ben gidip kullanma klavuzunu okuyayım:KK70: arada Ben de uyuyorum, havuza,denize giriyorum ama hiç gece boyunca gözümde bırakmadım.

şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım normalde her hafta çıkartıp temizlemem lazım ben iki haftada bir çıkartıp bir gece solüsyonla bekletiyorum. iki ayda bir de değiştiriyorum. her gün çıkartıp taksam hiç verim alamazdım herhalde çünkü benim gözüm zor alışıyor

Augue oasys kullaniyorum yillardir. Cok rahatim.
Ekledigin marka en iyisi diye veriliyor optikcilerde fakat ben de ondan hiç memnun kalmadım.

Contact life güzel bir marka ben çok memnunum.

Ama lens konusunda iki önemli kısım var:

- eşinizin irisinin çapı
- Lensin su oranı

Ben daha önce dr tavsiyeliyle %40 civarında su oranı olan lens kullandım ve mahvoldum. Şimdi %60'dan aşağı kullanmıyorum. Bu farkı da kendim araştırarak öğrendim, çünkü marka aynıydı ama bir lenste gözüm mahvoldu diğerinde çok rahat ettim. Sonra her doktora gidişimde bana reçete yazıldığında özellikle vurgulayıp ona göre yazdırdım, oranı düşük marka tercih etmedim.

Contact life güzel bir marka ben çok memnunum.

Ama lens konusunda iki önemli kısım var:

- eşinizin irisinin çapı
- Lensin su oranı

Ben daha önce dr tavsiyeliyle %40 civarında su oranı olan lens kullandım ve mahvoldum. Şimdi %60'dan aşağı kullanmıyorum. Bu farkı da kendim araştırarak öğrendim, çünkü marka aynıydı ama bir lenste gözüm mahvoldu diğerinde çok rahat ettim. Sonra her doktora gidişimde bana reçete yazıldığında özellikle vurgulayıp ona göre yazdırdım, oranı düşük marka tercih etmedim.
Su oranı ben hiç duymadım eşim biliyordur belki akşam söylicem teşkkürler :)

Geçmiş olsun canım. Ben de takipteyim konuyu, 4 derece miyop artı astigmatım var ve ne gözlük ne lens takıyorum. Görmemeyi geç baş ağrısı fena. Arabada tele azıcık bakınca ya da bir şeye odaklanınca ya da gün içinde gazete kitap okuyunca hep baş ağrısı oluyor. Geceleri gözlükle bile araba kullanmaya cesaret edemiyorum, uzaklık yakınlık algım kayboluyor. :KK43: :KK43:

İstanbul'da isen Kartal Göz Hastahanesi iyi diyorlar. Süper doktorları varmış...

Geçmiş olsun canım. Ben de takipteyim konuyu, 4 derece miyop artı astigmatım var ve ne gözlük ne lens takıyorum. Görmemeyi geç baş ağrısı fena. Arabada tele azıcık bakınca ya da bir şeye odaklanınca ya da gazete kitap okuyunca hep baş ağrısı oluyor. Geceleri gözlükle bile araba kullanmaya cesaret edemiyorum, uzaklık yakınlık algım kayboluyor. :KK43: :KK43:

İstanbul'da isen Kartal Göz Hastahanesi iyi diyorlar. Süper doktorları varmış...
Neden lens kullanmıyorsun veya lazer düşünmüyorsun eşimin birşey kullanmamak gibi bir seçeneği yok zaten bizim gibi değil yanlardan göremiyor maalesef daralma olduğundan :KK43: sağol kuzum :KK19:

Ben iki yıldır air optik'in night&day aqua kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım

X