- 22 Mart 2025
- 6
- 1
- 1
- Konu Sahibi cemilesahin_eski
Merhabalar 23 yaşındayım arkadaşlar lenf bezleriyle ilgili sorunum var yaklaşık tahminen 1-1.5 yıldır garanti var ama öncesini hatırlamıyorum, yani taa 1-1.5 sene öncesine kadarda vardı ama şöyle ben şöyle hissediyordum sağıma yatarken bazen bişey takılıyordu yada sağıma kafamı yaslayınca Allah Allah ne bu ya falan diyordum damar katlanıyor herhalde yada başka bişey takılıyor diyodum takmadım böyle yaklaşık 1 seneden fazla zamandır hiç araştırmadım bile taa ki babamı kaybedene kadar babamı kaybettikten sonra panik atağım tekrar tetiklendi ve çok kötü etkiledi beni ve o ara stresten mi artık nedense istemsiz diş sıkmışım sanırım zaten 20 lik dişlerle ilgili sorunlar yaşıyodum öncedende ama kontrol olmuştum doktor düz çıkıyor ağrı 2-3 ayda bi nadiren yapıyorsa çok sık değilse gerek yok çekmeye şuan dedi bekle bi kaç sene kadar demişti her neyse benim o dönem dişlerim özellikle sağ arkadakiler üst ve alt birbirine değince dahi sızlıyordu sonra yatarken gene öyle hissedince bi anda nerden yaptıysam ya ne bu kaç zamandır dedim elimi oraya attım ve yuvarlak şekilde bişey elime gelince çok korkup google yazdım ve lenf gördüm sonra korku panik başladı. O ara şişti yani 1 cm i geçikti tahminen fakat sonra ben sakinleyince bide diş geçince 1 cm kadar boyuta geri düştü indiğini hissettim yani zaten enfeksiyonel bi durum olmadıkça şişmiyor sanırım baktığım kadarıyla şöyle ki benim kulaklarım çok kaşınıyor bundan dolayı ben kulaklarımı çok kaşıyınca tahriş oluyor ve nadiren enfeksiyon kapıp şişiyo içi ve resmen kafam ağrıdan kulağım hangi taraftakiyse zonklamaktan üstüne dahi yatamıyorum, bu dönemde tam kulak altında çene ekleminin bağlandığı noktada şişlik vardı mesela kulak sorunum geçince oda indi şuan ama bu boyundakiler hep duruyor örnek polene alerjim var şuan 3 gündür çekiyorum nerdeyse ayrıca üşüttümde galiba boğaz ağrısı hapşırma burun akıntısı ağrı falan çekiyordum parol falan içtim fısfıslarla falan geçirdim şuan çok az var mesela ama şuandada boynumdaki sağdaki ve soldakiler şiş soldaki ağrı yapıyor hafif sızlıyor ama sağdakinde ağrı yok zaten benim hep hissettiğim sağdakiydi solda elimi attım hatta ilk baktım onlar minicik çok çok ufak ha dedim sağdaki şiş sadece burada daha önce konulara baktım sanırım daha önce şişip öyle kalan oluyormuş hatta
Chanliii
eğer mesajımı görürsen cevap verirsen çok sevinirim senin konunuda gördüm. Solda 2 tane var ama sağdaki kadar hareketli değiller sağdaki boynumda kafamı eğince çeneme geliyor ama soldakiler çenemin arasında sanırsam eğilince ele geliyor hafif hareketli ama çıkmıyor ordan yani sağdaki gibi rahat oynatamıyorum sanırım biri boyunda biri çenede olduğundan farkları, yani şuan merak ettiğim dediğim gibi alerjim var onun dışı kulak kaşıntım ve diş sorunum var ama bunlar çok sık değil bide covid aşısı oldum covid atlattım çok ağır nerdeyse 7-10 gün yataktan evden çıkamadım okuduğum yerlerde covid ve aşısı kaynaklıda olabileceği diyor ama iniyor sonradan bendeki hep orda yani enfeksiyonel durumda şişiyor ama sonra tamamen yok olmuyor sadece 1 cm haline geri dönüyor şimdiden yorum yazacak herkese çok teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.