• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lenf bezi şişmesi..

tubaabb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2025
1
0
1
33
Arkadaşlar merhaba. yaklaşık 1 aydır boynumda şişlikler vardı. kbb ye gittim antibiyotik verdi 2 hafta kullan geçmezse tekrar gel dedi. kullandım ve herhangi bir değişiklik olmadı. tekrar gittiğimde ultrason istedi. sonuçlara bakınca direk biyopsiyle bakılması gerekiyor, burada parça alamıyoruz yakın illerde araştırma hastanesine gitmemi söyledi. benim usg raporumda reaktik yazmıyor acaba ondan mı direk parça alınması gerekiyor dedi. şimdi kontrol edince koltuk altımda ve kasığımda da sanki küçük lenfler var. korkmaya başladım bu şekilde başına gelen ya da raporu benimki gibi olan var mı?

Eklentiler

• WhatsApp Image 2025-01-03 at 16.51.29.webp
    WhatsApp Image 2025-01-03 at 16.51.29.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 109
Raporda bir şey yok gibi duruyor. Ben de koltuk altımda, çenemde karnım ve kasığımda lenf şişliği için gittim bu hafta ultrasona gireceğim doktor bana vücutta enfeksiyon olduğunda da lenfleri şişer dedi bakalım ne çıkacak. Parça alınması bazen tedbir amaçlı da olabiliyor. Kasık bölgemde koltuk altımda var dedin mi doktora

Raporda bir şey yok gibi duruyor. Ben de koltuk altımda, çenemde karnım ve kasığımda lenf şişliği için gittim bu hafta ultrasona gireceğim doktor bana vücutta enfeksiyon olduğunda da lenfleri şişer dedi bakalım ne çıkacak. Parça alınması bazen tedbir amaçlı da olabiliyor. Kasık bölgemde koltuk altımda var dedin mi doktora
Merhaba usg ye girdiniz mi acaba sonuç nedir bendede lenf şişliği var

Merhaba usg ye girdiniz mi acaba sonuç nedir bendede lenf şişliği var
Merhaba ultrasona girdim o gün hastanede sistem çöktü, düzgün bakmadılar doktoruma göndermişler sonucu bir şey yok deyip geçiştirdi. Dahala ara ara şişlik hissediyorum ama psikolojik olabilir. (ultrasonu 1 ay sonraya attıkları için bir daha sura almadım) sizde başka ne belirtiler var

Merhaba ultrasona girdim o gün hastanede sistem çöktü, düzgün bakmadılar doktoruma göndermişler sonucu bir şey yok deyip geçiştirdi. Dahala ara ara şişlik hissediyorum ama psikolojik olabilir. (ultrasonu 1 ay sonraya attıkları için bir daha sura almadım) sizde başka ne belirtiler var
Benim boynumda şişlik vardı sağlı sollu ama küçüktü boyu o yüzden önemsemedi ayrıca tiroit de bozukluk vardı ama hafif heteroejndi ilaçlık değildi o yüzden üstüne düşmedim ama biraz panik atak olduğu için geçmeyince bu ara kafama takıldı boynumda ağrı ve sırt kuluçlarjmda göğüs altı kollarımda güçsüzlük ağrılar oluyor geçen hafta acile gittim bu sebeple ciğerlerden tomografi çekildi temizdi ama ben bu geçmeyen şişliği kafama çok taktım yani geçmesi gerekmezmrydi yıllardır

Benim boynumda şişlik vardı sağlı sollu ama küçüktü boyu o yüzden önemsemedi ayrıca tiroit de bozukluk vardı ama hafif heteroejndi ilaçlık değildi o yüzden üstüne düşmedim ama biraz panik atak olduğu için geçmeyince bu ara kafama takıldı boynumda ağrı ve sırt kuluçlarjmda göğüs altı kollarımda güçsüzlük ağrılar oluyor geçen hafta acile gittim bu sebeple ciğerlerden tomografi çekildi temizdi ama ben bu geçmeyen şişliği kafama çok taktım yani geçmesi gerekmezmrydi yıllardır
Bence içinizi rahatlatmak için başka bir doktora da görünün ben de koltuk altı lenflerimi çok kafaya takmıştım, hiçbir şey çıkmadı. Aynı benim de boyun sırt ve göğüs bölgesinde ağrım oluyordu

Normal korteks kalinlikli ve fusiform şekilli lenf nodlari genellikle iyi huylu dur belki boyutundan kaynaklı doktor biyopsi istemiş olabilir ateş siddetli gece terlemeleri ve kaşıntı geçmeyen öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa ve bunu da doktora belirttiyseniz ne olur ne olmaz diye düşünüp istemiş olabilir biyopsi doktora gidip danışmanız daha doğru olur geçmiş olsun

Back