Lenf bezi şişmesi acil bakar mısınız 😢

Boyunda olduğu için görünüyor. Benimki de baya ele geliyordu.Geçti zamanla. Kafama takmadım ben. Daha önce de kol altımda birkaç yıl kalan bir şişlik olmuştu. Genel cerraha falan gitmiştim. Kendiliğinden geçti o da.
3 ay sürebiliyor enfeksiyon sonrası tedirgin olacak bir şey yok
Bilmiyordum uzun sürebileceğini inşallah giderek küçülür gider 🤲🏽

Hemen geçmez iğneleri olduktan anca 1 aya yakın sürer bu arada elle sürekli kontrol etmeyin dr söylemişti elle sürekli dokunulduğunda aktive oluyormuş

2 arkadaşımda ateşli hastalıktan sonra
Bir arkadaşımda kovid aşısından sonra köprücük kemiğinin orda çıktı
Annemin koltuk altında var yıllardır
Bizde hepsinde kendimizi bi türlü inandıramadık
Ama çok şükür en yenisi aşıdan sonra olan arkadaşım o bile bir sene oldu daha yeni kayboldu
Anneminki hala duruyor
Korkmayın genel cerrahlar dokunarak bile ele gelen yüzeyinden anlayıp elle teşhis koyuyo
Doku olarak pürüzlü birşey olup şüphelenseydi hemen ekstra tahliller isterdi
hiç bişeyiniz yok emin olun

Bende anksiyetiliyim seni çok iyi anlıyorum
Ama bana güven etrafımda çok kişide oldu
İnan bana doktor dokunduğu an alıyo zaten kötü olup olmadığını ve ek tahlil istiyo

2 arkadaşımda ateşli hastalıktan sonra
Bir arkadaşımda kovid aşısından sonra köprücük kemiğinin orda çıktı
Annemin koltuk altında var yıllardır
Bizde hepsinde kendimizi bi türlü inandıramadık
Ama çok şükür en yenisi aşıdan sonra olan arkadaşım o bile bir sene oldu daha yeni kayboldu
Anneminki hala duruyor
Korkmayın genel cerrahlar dokunarak bile ele gelen yüzeyinden anlayıp elle teşhis koyuyo
Doku olarak pürüzlü birşey olup şüphelenseydi hemen ekstra tahliller isterdi
hiç bişeyiniz yok emin olun
Evet doktor boynumu eğip bütün lenf bezlerini kontrol etti enfeksiyon kaynaklı şişer iner iğne yazayım dedi ama işte ben internetten bakınca lenfoma falan diyor korktum baya

Evet doktor boynumu eğip bütün lenf bezlerini kontrol etti enfeksiyon kaynaklı şişer iner iğne yazayım dedi ama işte ben internetten bakınca lenfoma falan diyor korktum baya
Ah bu internet ah beni psikiyatri doktorum ki koskoca doktor verdiğim ilaçları internetten okumadan içiceksin diye yemin ettirerek odadan çıkardı düşünün 😂
Tekrar doktora gitmenize bile gerek yok

Benim iş arkadaşımda biontech aşısı sonrasi lenf bezleri de sorun çıktı asi vs olmuşsaniz geçmezse baska doktora gidin mutlaka geçmiş olsun

5-6 gün önce ateşli hastalık geçirdim sağ boynumdaki lenf bezi şişti. KBB doktoruna gittim bana iğne verdi antibiyotik enfeksiyondan dolayı oluyor bu normal dedi. İğne yarın sabah bitiyor ve hiç küçülmedi o beze. İnternetten baktığımda çok kötü şeyler okudum lenf bezi ile ilgili ağlıyorum şu an canım çok sıkıldı enfeksiyondan olsa antibiyotikle inmesi gerekmez miydi? Gerçi tam iyileşmedim ama hiç küçülmedi 😢

Geçmiş olsun.
Benim bademciklerim olmadığından beri lenf bezlerim şişer. 25 senedir. Çok uzun süre de geçmez. Bi şişti mi bir kaç ayımı alır, mutsuzluk. İğne ilaç bittikten sonra kontrole gidin. Bitmediyse tedaviye devam eder. Yoksa kendi kendine geçecektir.
Adaçayı, ekinezya, zerdeçal gibi ürünler tedavimizde destek olacaktır.
Bir de tuzlu su ile gargara.

Korkmayın enfeksiyonlarda olur bazen tamamen geçmesi 3 ayı buluyor benim oğlumda olmuştu ben çok korkmuştum ama sonra tamamen geçti

Ah bu internet ah beni psikiyatri doktorum ki koskoca doktor verdiğim ilaçları internetten okumadan içiceksin diye yemin ettirerek odadan çıkardı düşünün 😂
Tekrar doktora gitmenize bile gerek yok
Gerçekten bende böyleyim hatta en son gittiğim doktor 15 dakika gülmekten beni muayene edememişti. Çok kötü bir şey aslında ama engel olamıyorum maalesef en ufak şeyi kafama takıyorum hemen 😔 ay umarım yarın doktor da aynı şeyi söyler

Geçmiş olsun.
Benim bademciklerim olmadığından beri lenf bezlerim şişer. 25 senedir. Çok uzun süre de geçmez. Bi şişti mi bir kaç ayımı alır, mutsuzluk. İğne ilaç bittikten sonra kontrole gidin. Bitmediyse tedaviye devam eder. Yoksa kendi kendine geçecektir.
Adaçayı, ekinezya, zerdeçal gibi ürünler tedavimizde destek olacaktır.
Bir de tuzlu su ile gargara.
Yarın iğnem bitiyor akşama randevu aldım gideceğim geçmediğini söyleyeceğim umarım kötü bir şey yoktur 😔

Vucuda mijrop girdiginde lenf bezleri mikrobun yayilmasini engellemek icin siser jandarma gibi dusunun vucudun otomatik koruma sistemi. Bu iyi bisey. Hemen kotuye yormayin. Asiri sistiyse inmesi zaman alir. Sik tekrarlayan enfeksiyonlarda ozellikle boyunda bezeler kalabilir. Herkeste var nerdeyse.

Yarın iğnem bitiyor akşama randevu aldım gideceğim geçmediğini söyleyeceğim umarım kötü bir şey yoktur 😔

Kötü bir şey olacağını zannetmiyorum.
İnternete bakmayın siz.
Ama elinizde sürekli bezelerda olmasın. O da küçülmesini geciktirir.

Benim iş arkadaşımda biontech aşısı sonrasi lenf bezleri de sorun çıktı asi vs olmuşsaniz geçmezse baska doktora gidin mutlaka geçmiş olsunEn
En son aşımı 3 ay önce oldum aşıdan değil ateşli hastalık geçirdim hala da hafif gribim devam ediyor ondan sonra oldu

X