suudi arabistan hac ve umre ziyaretlerinden milyar dolarlar kazanırken, afganistan, sudan, somali gibi müslüman ülkelerde insanların açlıktan ölmesi düşündürücü. gerçi bu işten milyar dolarlar kazananlar harcayanlar kimler, suudi arabistanının esas halkı zengin mi o konuyu bilmiyorum, ondan da şüpheliyim
islamın şartlarından biri bir zümreyi trilyoner yapmasaydı keşke ama yapıyor işte
chescim o trilyonerliği islamın şartı sağlamıyor.
insanlar bunu yapıyor, isteseler daha kolaylaştırabilirler ama işlerine gelmiyor.
sırf dini vecibe diyerek daha uygun olsa fiyatlar ne güzel olur ama bu devirde parası olmayan o şartı yerine getiremiyor maalesef.
kimin reklam için gidip gitmediğini bilemeyiz,tıpkı leman sam'ın bu konuşmayı reklam için yapıp yapmadığını bilemediğimiz gibigazeteciler,magazinciler ünlüleri boş bırakmıyor zaten,havaalanında görüntülenince reklam yapıyor demek doğru değil.insanların ibadetlerindeki samimiyeti öteki insanların sorgulamasını doğru bulmuyorum.
kimin reklam için gidip gitmediğini bilemeyiz,tıpkı leman sam'ın bu konuşmayı reklam için yapıp yapmadığını bilemediğimiz gibigazeteciler,magazinciler ünlüleri boş bırakmıyor zaten,havaalanında görüntülenince reklam yapıyor demek doğru değil.insanların ibadetlerindeki samimiyeti öteki insanların sorgulamasını doğru bulmuyorum.
Insanlarin amaci araplari zengin etmek degil, islamin 5 sartindan birini yerie getirmek. Her seyinde bir bedeli var malesef tipki parisi gormek gezmek icin milyonlar harcadigimiz gibi. Bir umre ziyareti en az 4000 yada 5000 bin arasi bunun hepsi araplara gitmiyor ulkemizede kaliyor. Yada bir fuji adasi gunluk konaklama 6 yada 7 milyar arasi, yani herkes nereye gidip kimlere para kazandirmakta özgür. Unlulerin reklamlari kendilerine kalmis bunu biz bilemeyiz. Ama reklamda olsa buna bir ihtiysc duyup gitmisler tebrik ediyorum. Ama bununla kimse gundemi sarsmadi bu yuzden cok reklammis gibi oldugunu dusunmuyorum. Reklam yapan yok demiyorum ama agirlikta olan şey maneviyat diye dusunuyorum.
Canim o konuda hem fikiriz, ben leman hanima gore konustum eminim cok sacma sapan harcamasi vardir. Yani araplara degil bir baska millete kazandiroyordur.iyi de canım bazı yaşlılarımızın paris denen yerden haberi bile yok, tek yurtdışına gidişleri hac ve bu kadar pahalı olmamalı, anneannem yıllarca para biriktirdi bunun için, tek yurtdışına çıkışıda bu
müslümanlar bunu yapmaya mecbur, farz, islamın şartlarından biri, kimse bunu sorgulamıyor zaten, ama bundan birilerinin altın varaklı tuvaletlerde oturacak kadar zengin olması düşündürücü, çünkü bu maneviyatla alakalı birşey bu kadar pahalı olmamalı, suudi arabistanın çevresindeki ülkelerde insanların açlıktan ölmeside ironik, bu işin işleyişinde yanlış bişeyler var yani
Canim o konuda hem fikiriz, ben leman hanima gore konustum eminim cok sacma sapan harcamasi vardir. Yani araplara degil bir baska millete kazandiroyordur.
ben kimsenin ibadetini sorgulamadım sorgulamam da zaten ve isim de vermedim
konuya yorum yapsak daha iyi olur. benim yorumum benim düşüncem.
bence normalde gayet açık giyinen bazı ünlülerin, hava alanında tesettürlü poz vermesi gayette reklam, ertesi gün über açık giysiler giymeye devam ediyorlar çünkü, Türkiyede ki hava alanı kutsal toprak değil sonuçta, görüntülenecekleri bildikleri için yapıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?