• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leman Sam: Ben hacca ve umreye kesinlikle gitmem

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Leman Sam: ‘Hacca şov için gidenlere gülüyorum’
Ünlü sanatçı Leman Sam, hacca ve umreye inançları için gidenlere saygı duyduğunu, şov için gidenlere ise güldüğünü söyledi.

Leman Sam: ‘Hacca şov için gidenlere gülüyorum’
Sam, Edirne Kipa AVM’de hayranlarıyla imza gününde bir araya geldi.
Bazı ünlü isimlerin Umreye ve hacca gitmeleri konusunda bir şey konuşmak istemeyen Sam, gerçekten isteyerek inandıkları için gidenlere saygısının sonsuz olduğunu ifade etti. Sam, umre ve hacca şov için gidenlere güldüğünü belirtti.

Bir takım insanların dikkatini çekmek için şovlara ilgilenecek vaktinin olmadığını kaydeden Sam, “Kim ne isterse onu yapsın ben hacca ve umreye kesinlikle gitmem, Araplara para vermek istemiyorum” dedi.

Vejetaryan olan Leman Sam, Edirne’nin yemekleri dışında insanlarını çok sevdiğini söyledi. Edirne’nin güzel bir şehir olduğunu dile getiren Sam, Edirne’nin Avrupai ve uygar bir şehir olduğunu söyledi. Kendisin gönlünde bir türkü albümü olduğunu açıklayan Sam, bugünlerde bir klip çekeceğinin müjdesini hayranları ile paylaştı.
İnsanlara şarkılarının ulaşması için klip çekmek zorunda olduğunu anlatan Sam, kızının tango albümü hakkında ise “Tango çok güzel bir şeydir asla eskimez" dedi. milliyet

suudi arabistan hac ve umre ziyaretlerinden milyar dolarlar kazanırken, afganistan, sudan, somali gibi müslüman ülkelerde insanların açlıktan ölmesi düşündürücü. gerçi bu işten milyar dolarlar kazananlar harcayanlar kimler, suudi arabistanının esas halkı zengin mi o konuyu bilmiyorum, ondan da şüpheliyim

suudi arabistan hac ve umre ziyaretlerinden milyar dolarlar kazanırken, afganistan, sudan, somali gibi müslüman ülkelerde insanların açlıktan ölmesi düşündürücü. gerçi bu işten milyar dolarlar kazananlar harcayanlar kimler, suudi arabistanının esas halkı zengin mi o konuyu bilmiyorum, ondan da şüpheliyim

Benim bildiğim suudi vatandaşları arap ülkeleri içinde en zenginleri. Mesela oralarda kadınlar okumuş ve kültürlüdür genelde ama kadın haklarını dert etmezler hakları da fazlasıyla mevcut çünkü zenginlik olunca. Öğrencilik yıllarımda bir grup öğrenciyle Avrupa'da bir kampa katılmıştım. Hepimiz hostelde kalırken suudiler sorun çıkmasın diye hostelin parasını ödeyip akşam olunca herkesten gizli 5 yıldızlı otele gidiyorlardı. grupta ezici Avrupalı ve Amerikalı yoğunluğunda bunu yapan başka kimse olmamıştı. Mısırlı arkadaşlar da klasik suudili işte bunlar hep böyledir diye şaşırmadan seyretmişti :)

$kabe-manzaralý-hilton-otel_207924.jpg

şu manzarayı görünce Leman Sam'a hak vermemek elde değil. Hee tabi bunlar hep halka hizmet içindi. Zengin müslümanlar kötü otellerde kalıcak değildi ya.

Bu arada malesef şu hac olayınca müslümanlar işi çok profesyonelleştirmiş olsalarda hristiyanların buluşlarına hastayım. Bizde neyse ki yeni yeni uydurmasyonlar çıkmıyor. Adamlar her yıl bir yer bulup buraya hz meryem gelmişti diye hac yeri ilan ediyor. Hz meryem maşallah bütün dünyayı dolaşmış. Hala da dolaşıyor.

Dinlerini kapitalizme kurban edecek kadar çirkinleşti insanlar. Herkesin gözünü para bürüdü.

Leman hanım gider yada gitmez bizene , kendi bilir . :ssz: çıkıp basına demeç vermek ne alaka .. neden bazı sanatcılar böyle uc yorum yapar sebebsiz yere . giden sanatcılarıda böyle yargılamakda hoş olmamış .kmsenin içini bilemeyiz .. reklammı lazım aceba :19:

Arabistan işine gelince ;evet bizlerden çok para kazanıyorlar . o paralarıda islama harcamadıkları kesin .:ssz:
ama hac İSLAMIN 5 ŞARTINDAN BİRİ ! ... yani fransa'ya tatile gitmek gibi değil .

Son düzenleme:
aslında ünlüleri boşver normal vatandaş bile sosyal medyada hava yapıyor umreye hacca gidip, tatile gidip hava yaparsında, en bileyim dini vecibelerini yerine getirirken hava yapmayı ben yadırgıyorum

Sadece bir konuda hak verdim kendisine evet ünlülerin bazısı hacca giderken, gelirken havalanında poz veriyorlar.
bu ne demek ki?
senin sevabını insanlar mı yazıyor ?
insanlar aaa ne kadar dindar diyince kimse dindar olmuyor :ssz: ama zaten genelde çoğunun işi her şeyde hava atmak.
halbuki ölümlü dünya değil mi?:ssz:

bunun dışında bu hac olayında insanları suistimal edenler var mı bilmiyorum da varsa da hiç şaşırmam yani.

islamın şartlarından biri bir zümreyi trilyoner yapmasaydı keşke ama yapıyor işte

islamın şartlarından biri bir zümreyi trilyoner yapmasaydı keşke ama yapıyor işte

chescim o trilyonerliği islamın şartı sağlamıyor.
insanlar bunu yapıyor, isteseler daha kolaylaştırabilirler ama işlerine gelmiyor.

sırf dini vecibe diyerek daha uygun olsa fiyatlar ne güzel olur ama bu devirde parası olmayan o şartı yerine getiremiyor maalesef.

Son düzenleme:

chescim o trilyonerliği islamın şartı sağlamıyor.
insanlar bunu yapıyor, isteseler daha kolaylaştırabilirler ama işlerine gelmiyor.

sırf dini vecibe diyerek daha uygun olsa fiyatlar ne güzel olur ama bu devirde parası olmayan o şartı yerine getiremiyor maalesef.

evet canım onu demek istedim, din kapitalizme alet edilmemeliydi, bu müslümanlar için bir zorunluluk ve birileri bu zorunluluğu çok güzel kullanıyor

Son düzenleme:
kimin reklam için gidip gitmediğini bilemeyiz,tıpkı leman sam'ın bu konuşmayı reklam için yapıp yapmadığını bilemediğimiz gibi :ssz: gazeteciler,magazinciler ünlüleri boş bırakmıyor zaten,havaalanında görüntülenince reklam yapıyor demek doğru değil.insanların ibadetlerindeki samimiyeti öteki insanların sorgulamasını doğru bulmuyorum.

kimin reklam için gidip gitmediğini bilemeyiz,tıpkı leman sam'ın bu konuşmayı reklam için yapıp yapmadığını bilemediğimiz gibi :ssz: gazeteciler,magazinciler ünlüleri boş bırakmıyor zaten,havaalanında görüntülenince reklam yapıyor demek doğru değil.insanların ibadetlerindeki samimiyeti öteki insanların sorgulamasını doğru bulmuyorum.

ben kimsenin ibadetini sorgulamadım sorgulamam da zaten ve isim de vermedim

konuya yorum yapsak daha iyi olur. benim yorumum benim düşüncem.

bence normalde gayet açık giyinen bazı ünlülerin, hava alanında tesettürlü poz vermesi gayette reklam, ertesi gün über açık giysiler giymeye devam ediyorlar çünkü, Türkiyede ki hava alanı kutsal toprak değil sonuçta, görüntülenecekleri bildikleri için yapıyorlar

Son düzenleme:
Leman Sam'ın açıklaması kendini ilgilendirir elbette lakin Hac konusunda benimde rahatsız olduğum şeyler var, Hac bir ibadettir, Kabe hepimizin kutsal adlandırdığı bir yer, Allah'ın evi diyoruz daha ötesi var mı? İnsanlar Kabe'yi görmek arzusuyla yıllarca para biriktiriyor, seyahat, kalacak yer, yeme içme konusunda bu kadar pahalı olmamalı.

İnsanlar oraya turistik gezi için gitmiyor, ibadet etmek için gidiyor, ibadete maddiyat karışmamalı. Az evvel baktım da gözlerime inanamadım, bir kişi 2800€ birkaç kişi birlikte gidersen 4800€'dan başlıyor, kalacağınız yerin standartlarına göre 15000€'ya kadar çıkıyor:19:

Insanlarin amaci araplari zengin etmek degil, islamin 5 sartindan birini yerie getirmek. Her seyinde bir bedeli var malesef tipki parisi gormek gezmek icin milyonlar harcadigimiz gibi. Bir umre ziyareti en az 4000 yada 5000 bin arasi bunun hepsi araplara gitmiyor ulkemizede kaliyor. Yada bir fuji adasi gunluk konaklama 6 yada 7 bin arasi, yani herkes nereye gidip kimlere para kazandirmakta özgür. Unlulerin reklamlari kendilerine kalmis bunu biz bilemeyiz. Ama reklamda olsa buna bir ihtiysc duyup gitmisler tebrik ediyorum. Ama bununla kimse gundemi sarsmadi bu yuzden cok reklammis gibi oldugunu dusunmuyorum. Reklam yapan yok demiyorum ama agirlikta olan şey maneviyat diye dusunuyorum.

Son düzenleme:
Insanlarin amaci araplari zengin etmek degil, islamin 5 sartindan birini yerie getirmek. Her seyinde bir bedeli var malesef tipki parisi gormek gezmek icin milyonlar harcadigimiz gibi. Bir umre ziyareti en az 4000 yada 5000 bin arasi bunun hepsi araplara gitmiyor ulkemizede kaliyor. Yada bir fuji adasi gunluk konaklama 6 yada 7 milyar arasi, yani herkes nereye gidip kimlere para kazandirmakta özgür. Unlulerin reklamlari kendilerine kalmis bunu biz bilemeyiz. Ama reklamda olsa buna bir ihtiysc duyup gitmisler tebrik ediyorum. Ama bununla kimse gundemi sarsmadi bu yuzden cok reklammis gibi oldugunu dusunmuyorum. Reklam yapan yok demiyorum ama agirlikta olan şey maneviyat diye dusunuyorum.

iyi de canım bazı yaşlılarımızın paris denen yerden haberi bile yok, tek yurtdışına gidişleri hac ve bu kadar pahalı olmamalı, anneannem yıllarca para biriktirdi bunun için, tek yurtdışına çıkışıda bu
müslümanlar bunu yapmaya mecbur, farz, islamın şartlarından biri, kimse bunu sorgulamıyor zaten, ama bundan birilerinin altın varaklı tuvaletlerde oturacak kadar zengin olması düşündürücü, çünkü bu maneviyatla alakalı birşey bu kadar pahalı olmamalı, suudi arabistanın çevresindeki ülkelerde insanların açlıktan ölmeside ironik, bu işin işleyişinde yanlış bişeyler var yani

Son düzenleme:
iyi de canım bazı yaşlılarımızın paris denen yerden haberi bile yok, tek yurtdışına gidişleri hac ve bu kadar pahalı olmamalı, anneannem yıllarca para biriktirdi bunun için, tek yurtdışına çıkışıda bu
müslümanlar bunu yapmaya mecbur, farz, islamın şartlarından biri, kimse bunu sorgulamıyor zaten, ama bundan birilerinin altın varaklı tuvaletlerde oturacak kadar zengin olması düşündürücü, çünkü bu maneviyatla alakalı birşey bu kadar pahalı olmamalı, suudi arabistanın çevresindeki ülkelerde insanların açlıktan ölmeside ironik, bu işin işleyişinde yanlış bişeyler var yani
Canim o konuda hem fikiriz, ben leman hanima gore konustum eminim cok sacma sapan harcamasi vardir. Yani araplara degil bir baska millete kazandiroyordur.

belki dediği şeylerde haklı olabilir ama sen oraya dini görevlerini yerine getiyosan eğer bu şekilde konuşmamalısın. tatil yeri değil ki orası keyfi gidip alışveriş yapıp gezesin. ben kendisini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum.

ben kimsenin ibadetini sorgulamadım sorgulamam da zaten ve isim de vermedim

konuya yorum yapsak daha iyi olur. benim yorumum benim düşüncem.

ben yorumları okumadım bile direk konuya yorum yaptım zaten,havaalanı kısmı tamamen tesadüf olmuş.kimsenin ibadeti sorgulanmamalı derken eleştirdiğim kişide leman sam'dı.
bence normalde gayet açık giyinen bazı ünlülerin, hava alanında tesettürlü poz vermesi gayette reklam, ertesi gün über açık giysiler giymeye devam ediyorlar çünkü, Türkiyede ki hava alanı kutsal toprak değil sonuçta, görüntülenecekleri bildikleri için yapıyorlar

belki reklamdır ,belkide değildir emin olamayız demek istediğim bu.orda kapanıp sonra açılacaklarını herkes biliyor zaten.belki öyle kendilerini daha iyi hissediyorlardır bilemiyorum,sadece kesin şöyledir demek yerine ihtimalleri düşünmeyi tercih ediyorum.

leman sam'a katılıyorum.reklam için giden çok kişi var.hatta geçenlerde bir hanım kızımızın umre de namaz kılarken resimleri bile paylaşılmıştı:34::34:

Back