Ben de mayis 2018te oldum hpv tip degistrmsti 1 kez baktrfm smearler hep temiz cikti en songecen yil kasimda smear verdim hpv de alin dedim almamis. Bi arkadasim 1 yil icinde 2 kez leep olDu o yuzden ben de korkuyorum 25inde hpv vericem arrik smear aacma olur 4 yiL oldu smear araligi 1 yil diye bliorm insallah bu srede atlmstr benim merak ettgm asil sey bi de leep mi yapildi konnizasyon mu ogrenmem lazm bebek istiyorum yavas yavas. Ben de o zaman bekardm ve 29 yasndaydm bebek dusunuyomsn dedi evet dedm ona gore yaptgni dusunmek istiorm ameliyati nedense leep sonrasi durduralamayan kanamam oldu tampon cknca 2.kez dikis attilar hafif yakarak cok zordu oyle 15 dkikalik ameliyat bitio diolar ama herkeate oyle degil.yine de kendimiizi koruduk takip ediyoruz buna şükürMerhaba,
Son 3 yılda sizlerle neler yaşadığımı paylaşacağım.
1- 2019 şubat ayında ascus smear sonucum geldi.
2- Mart sonunda kolposkopi yaptırdım ve sonucu Cın 2-3 geldi. Dünyam başıma yıkıldı. O zamanlar bekardım ve internetten okuduklarımla çok korktum.
3- jine-onkolog buldum ve leep yapılmasını önerdi. Bekar olduğum için ve henüz çocuğum olmadığı için çok ince yapacağını söyledi işlemi.
4- Vee nisanda LEEP oldum. Biyopsi sonucu cin 2 çıktı ve şükür cerrahi sınır temiz çıktı. Doktorum kurtuldun dedi.
5- 2021 yılında hpv testi yaptırdım negatif çıktı. Smear testim kanser öncüsü açısından negatif çıktı fakat enfeksiyon vardı.
6- son 2 testimde malignite açısından negatif kanser hücresi görülmüyor.
Böyle bir süreçten geçtim ve şuan evliyim. Her gün korkuyla yaşıyorum acaba tekrarlar mı diye. Leep olduktan sonra cerrahi sınırlar negatif çıkmasına rağmen 2. Kez leep olan var mı aranızda? Sizlerin tecrübeleri neler bu konuda?
Merhaba konu dışı olucak ama leep oldum bende 2 hafta once ama su gelmesi ve kanamam hala oluyor sizdede oluyormuydu su gelmesi cok rahatsiz ediyor beni nedeni ne acabaMerhaba,
2- Mart sonunda kolposkopi yaptırdım ve sonucu Cın 2-3 geldi. Dünyam başıma yıkıldı. O zamanlar bekardım ve internetten okuduklarımla çok korktum.
3- jine-onkolog buldum ve leep yapılmasını önerdi. Bekar olduğum için ve henüz çocuğum olmadığı için çok ince yapacağını söyledi işlemi.
4- Vee nisanda LEEP oldum. Biyopsi sonucu cin 2 çıktı ve şükür cerrahi sınır temiz çıktı. Doktorum kurtuldun dedi.
5- 2021 yılında hpv testi yaptırdım negatif çıktı. Smear testim kanser öncüsü açısından negatif çıktı fakat enfeksiyon vardı.
Böyle bir süreçten geçtim ve şuan evliyim. Her gün korkuyla yaşıyorum acaba tekrarlar mı diye. Leep olduktan sonra cerrahi sınırlar negatif çıkmasına rağmen 2. Kez leep olan var mı aranızda? Sizlerin tecrübeleri neler bu konuda?
Hayır bende sadece 1 hafta hafif kanama oldu damla damla onun dışında bişey olmadı. Herkeste farklı etki yapabiliyorMerhaba konu dışı olucak ama leep oldum bende 2 hafta once ama su gelmesi ve kanamam hala oluyor sizdede oluyormuydu su gelmesi cok rahatsiz ediyor beni nedeni ne acaba
Doktorum normal diyor doku kendini yeniliyormuş ama o su nerden geliyor ne alaka onu anliyamadim cok rahatsiz ediciHayır bende sadece 1 hafta hafif kanama oldu damla damla onun dışında bişey olmadı. Herkeste farklı etki yapabiliyor
sonuçta ordaki anormal dokuyu alıyorlar çok normal. En ufak elimizi parmağımızı kestiğimizde bile iyileşme zaman alıyor :) kafanıza takmayın hiç modunuzu yüksek tutunDoktorum normal diyor doku kendini yeniliyormuş ama o su nerden geliyor ne alaka onu anliyamadim cok rahatsiz edici
Cddi bsey değildir arkadaslarn da dedigi gibi ensiselenmeyin benim 1 ay inanilmaz kanamam oldu düşünün ama gectiiMerhaba konu dışı olucak ama leep oldum bende 2 hafta once ama su gelmesi ve kanamam hala oluyor sizdede oluyormuydu su gelmesi cok rahatsiz ediyor beni nedeni ne acaba
Cok sagolunsonuçta ordaki anormal dokuyu alıyorlar çok normal. En ufak elimizi parmağımızı kestiğimizde bile iyileşme zaman alıyor :) kafanıza takmayın hiç modunuzu yüksek tutun
SağolunCddi bsey değildir arkadaslarn da dedigi gibi ensiselenmeyin benim 1 ay inanilmaz kanamam oldu düşünün ama gectii
Bende 2 hafta önce oldum belimin kasığımin agrisi gecmwdi bi turlu cok kötü geviyor kanama ve su geliyor surekli doktorum normal diyor doku kendini yeniliyormus bel kasik agrisinada ameliyathanede soguk almissindir diyor yimede cok agrim oluyor ilacta iciyorum napicam bilmiyorum bide leepten sonra vajina girişinde elime kucuk kitle gibi bişi geliyir o ne anliyamadimMerhaba,
Merhaba endişe etmeyin. Doktorunuz bir şey olsaydı size mutlaka söylerdi. Moralinizi yüksek tutunki bağışıklığınız düzelsin. Ameliyat oldunuz ve sonrasında komplikeler çok normal. İnşallah yakın zamanda hissederseniz. Eğer biraz iç kısımdaysa o rahim ağzınızdır muhtemelenBende 2 hafta önce oldum belimin kasığımin agrisi gecmwdi bi turlu cok kötü geviyor kanama ve su geliyor surekli doktorum normal diyor doku kendini yeniliyormus bel kasik agrisinada ameliyathanede soguk almissindir diyor yimede cok agrim oluyor ilacta iciyorum napicam bilmiyorum bide leepten sonra vajina girişinde elime kucuk kitle gibi bişi geliyir o ne anliyamadim
Merhabalar geçmiş olsun acaba bu süreçten sonra gebelik olDu mu? Birde leeep dedikleri rahim ağzı öndeki hücrelerin temizlenmesi dimi zor bir ameliyat mı sonrası öncesi hazırlıklarıMerhaba,
Merhaba, hayır henüz gebelik düşünmüyoruz. Evet rahim ağzındaki hücreler temizleniyor. Hiç zor olmadı ağrı sızı hiç bişey. Psikolojik olarak zorlandıö sadece öncesi ve sonrasıMerhabalar geçmiş olsun acaba bu süreçten sonra gebelik olDu mu? Birde leeep dedikleri rahim ağzı öndeki hücrelerin temizlenmesi dimi zor bir ameliyat mı sonrası öncesi hazırlıkları
Cevap için teşekkürler günü birlik bir işlem mi birde genel anestezi mi lokal anestezi altında öı yapılıyor acabaMerhaba, hayır henüz gebelik düşünmüyoruz. Evet rahim ağzındaki hücreler temizleniyor. Hiç zor olmadı ağrı sızı hiç bişey. Psikolojik olarak zorlandıö sadece öncesi ve sonrası
Ben teşekkür ederim birde smear sonucunz kötü geldiğin re hpv ne gelmişti pozitif mi negatif miMerhaba, hayır henüz gebelik düşünmüyoruz. Evet rahim ağzındaki hücreler temizleniyor. Hiç zor olmadı ağrı sızı hiç bişey. Psikolojik olarak zorlandıö sadece öncesi ve sonrası
Bende cin2 ve hpv 16 vardi. Leep oldum 2 hafta gecti, sonucum carsamba gunu geldi. Temiz cikmis ama hpv16 hala pozitifBen teşekkür ederim birde smear sonucunz kötü geldiğin re hpv ne gelmişti pozitif mi negatif mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?