L'carnitine kullanan varmı?

Problem olmamasına çok sevindim, o zaman geriye tek ihtimal kalıyor, o da az yemek yiyor olman bu yüzden vucudun yediklerini direkt depoya koyuyor :KK1::KK1::KK1: Böylede uyanıktır insan vucudu, baktı ki az yemek geliyor hemen daha sonra kullanılmak üzere saklamaya başlıyor:KK1::KK1::KK1: Sen sen ol aç kalma ki depolamak zorunda kalmasın...Şu sıra biraz proteine ağırlık verip karbonhidratıda biraz azalt, karbonhidrat azalınca mecburen depolar kullanılmaya başlanacak...
evet!!! depolar yanıyor ama benim geçen hafta boyunca yaşadıklarım orataya çıkıyormuş.
halsizlik, yorgunluk...
ilacı aldığım dükkana gittim (vücut gelişimcilerinin takviye yaptığı dükkan ) sorunumu anlattım. Adam şok oldu imkansız dedi. Sonra tam menüyü verince olay ortaya çıktı. Kısacası KilicBaligi nın dediği gibi azalt ama asla yok etme karbonhidratı... Ekmek yemeyin ama beyaz pirinç yada makarnayı muhakkak kullanın dedi. Bulgur ise içlerinde en iyi olanıymış.

evet!!! depolar yanıyor ama benim geçen hafta boyunca yaşadıklarım orataya çıkıyormuş.
halsizlik, yorgunluk...
ilacı aldığım dükkana gittim (vücut gelişimcilerinin takviye yaptığı dükkan ) sorunumu anlattım. Adam şok oldu imkansız dedi. Sonra tam menüyü verince olay ortaya çıktı. Kısacası KilicBaligi nın dediği gibi azalt ama asla yok etme karbonhidratı... Ekmek yemeyin ama beyaz pirinç yada makarnayı muhakkak kullanın dedi. Bulgur ise içlerinde en iyi olanıymış.

Eh ama yani vucudun enerji kaynağını kesersen tabii yorgunluk olur yahu, bak aynı yorgunluğu ben hipglisemiden dolayı karbonhidratı çok çok azaltınca yaşamıştım, şimdi glisemik indeksi düşük rafine edilmemiş gıdaları yiyorum, kepekli pirinç, kepekli makarna, kepekli ekmek çok şükür bir sorun kalmadı enerji konusunda, diğer türlü insanın kolunu kaldırmaya hali kalmıyor...

Eh ama yani vucudun enerji kaynağını kesersen tabii yorgunluk olur yahu, bak aynı yorgunluğu ben hipglisemiden dolayı karbonhidratı çok çok azaltınca yaşamıştım, şimdi glisemik indeksi düşük rafine edilmemiş gıdaları yiyorum, kepekli pirinç, kepekli makarna, kepekli ekmek çok şükür bir sorun kalmadı enerji konusunda, diğer türlü insanın kolunu kaldırmaya hali kalmıyor...
ay ne bileyim kız daha öncesinde protein ağırlıklı beslenerek bayağı zayıflamıştım ama spor yoktu o zaman hayatımda...
şimdi listemi tekrar düzenledim. Bugün Bismillah deyip başladım.
gazamız mübarek ola:KK53:

ay ne bileyim kız daha öncesinde protein ağırlıklı beslenerek bayağı zayıflamıştım ama spor yoktu o zaman hayatımda...

cnm protein ağırlıklı diyetin nasıldı ? mesela 1 gün neler yemiştin

cnm protein ağırlıklı diyetin nasıldı ? mesela 1 gün neler yemiştin
Sabah: sosis-salam-sucuk-yumurta bu 4 nü karıştırıp yada ayrı ayrı
Öğlen: ki ben acıkmıyordum ondan yemiyordum ama sen tavuk göğsü-ızgara et-balık buğulama-ton balığı seçeneklerinden birini seçebilirsin
akşamda: ben genelde tavuk göğsünü tercih ediyorum arada köfte
menülerin yerleri değişebilir sorun değil aklına gelen tüm proteinleri kullanabilirsin
sos olarak yoğurt,ketçap ve hardal kullanıyordum
gün içinde 2 bardak normal şekerli sütsüz nescafem ve bir bardak şekersiz bitki çayım vardı
2 litre belki daha fazla su içiyordum istemsiz olarak (o kadar sucuk salam susatıyor tabii)
bunlardan istediğim kadar yiyordum
bazen sırf 4-5 adet yumurta yiyordum sabahları
tuz ekmek çikolata vs yok
sonuç kilo veriliyor ama yanında spor yapıyorsan kolunu bacağını kaldıramıyorsun:KK53:

Sen kac kilosun kilicbaligi? Vucut Kitle indexin ne kadar?

Bmi oranımı bilmiyorum zaten bmi beni pek bağlamıyor ben yağ oranına bakarım çünkü maalesefki 1.62 boy 62 kilo ağırlığında bir insanı normal sınır içinde gösteren saçma bir sistemdir bmi, bu yüzden bmi'ye göre bakıp karar vermek çok büyük bir saçmalıktır...Bizim kızlarda buna bakıp ben normalim ben zayıfım diyor, hayır efendim bu boy bu kiloda bir kişi normal sınırda değil şişmanlık sınırına yakındır aslında ve boy ile kilo arasında en az 15 en fazla 20 kg fark olmalıdır...

Boyu kiloyu hiç yazmayayım kalça ölçüm durumumu açıklamaya yeterli gelir sanırım 83 cm :KK1::KK1::KK1:

Allah iyiliğini versin, bizimkilerde denedi şu dukan diyeti denen diyeti ciddi manada işe yaradığını kendi gözlerimle gördüm ama bizimkilerinde kollarını kaldırmaya hiç halleri yoktu...

Sabah: sosis-salam-sucuk-yumurta bu 4 nü karıştırıp yada ayrı ayrı
Öğlen: ki ben acıkmıyordum ondan yemiyordum ama sen tavuk göğsü-ızgara et-balık buğulama-ton balığı seçeneklerinden birini seçebilirsin
akşamda: ben genelde tavuk göğsünü tercih ediyorum arada köfte
menülerin yerleri değişebilir sorun değil aklına gelen tüm proteinleri kullanabilirsin
sos olarak yoğurt,ketçap ve hardal kullanıyordum
gün içinde 2 bardak normal şekerli sütsüz nescafem ve bir bardak şekersiz bitki çayım vardı
2 litre belki daha fazla su içiyordum istemsiz olarak (o kadar sucuk salam susatıyor tabii)
bunlardan istediğim kadar yiyordum
bazen sırf 4-5 adet yumurta yiyordum sabahları
tuz ekmek çikolata vs yok
sonuç kilo veriliyor ama yanında spor yapıyorsan kolunu bacağını kaldıramıyorsun:KK53:
Sabah kahvaltısı işi bozar, protein kısmına rafine edilmiş salam,sucuk,sosis dahil değil bunlar yüksek oranda yağ içerir, bunun dışında gayet iyi bir protein diyeti olmuş ama dediğin gibi tüm enerji kaynaklarını kıstığın için vucut tam kapasite çalışamıyor...

Bmi oranımı bilmiyorum zaten bmi beni pek bağlamıyor ben yağ oranına bakarım çünkü maalesefki 1.62 boy 62 kilo ağırlığında bir insanı normal sınır içinde gösteren saçma bir sistemdir bmi, bu yüzden bmi'ye göre bakıp karar vermek çok büyük bir saçmalıktır...Bizim kızlarda buna bakıp ben normalim ben zayıfım diyor, hayır efendim bu boy bu kiloda bir kişi normal sınırda değil şişmanlık sınırına yakındır aslında ve boy ile kilo arasında en az 15 en fazla 20 kg fark olmalıdır...

Boyu kiloyu hiç yazmayayım kalça ölçüm durumumu açıklamaya yeterli gelir sanırım 83 cm :KK1::KK1::KK1:

E ama dogru sisman degil 1.62 boy 62 kilo ağırlığında bir insan ama fit te degil :)))). BMI yalnizca saglik onerileri icin gelistirilmis bir sistem , senin fit olman ya da olmaman onun kriterleri arasinda degil. Kalori diyetlerine siki sikiya bagli bir mantik gecerli oldugu surece (ki bence toptan yanlis) aksi soylenemez.
Boyunu kilonu yazmayacagini tahmin ettigim icin bmi sordum zaten :KK1:
Kalca 88 ha, vah vah:KK5: annen sana yemek vermiyor mu? :)))))))). Az daha sabredersem seni ikiye katliycem beden olarak catla :KK9: :))))))). Son 5 senemi bedenime yag depolayarak gecirdim, ingiltereye 65 gittim 85 dondum:) basen az once olctum 124 olmus. Adimi da murat olarak degistirirsem resim tamam demektir. super ama dimi :))). Baskul ailesi catlasin!!!!!:KK54:
Bugunlerde fazla yaglarim-istenmeyen misafirlerimle vedalasiyorum. Ben bugunlerde beni yeniden yaratiyorum:KK16: Safak Mayis 28 diyorum! az sonra acacagim topigime beklerim kilicbaligi, weight loss bootcamp! Ehli Keyfin Zayiflama Gerilla Taktikleri! :86::)

Allah iyiliğini versin, bizimkilerde denedi şu dukan diyeti denen diyeti ciddi manada işe yaradığını kendi gözlerimle gördüm ama bizimkilerinde kollarını kaldırmaya hiç halleri yoktu...

Sabah kahvaltısı işi bozar, protein kısmına rafine edilmiş salam,sucuk,sosis dahil değil bunlar yüksek oranda yağ içerir, bunun dışında gayet iyi bir protein diyeti olmuş ama dediğin gibi tüm enerji kaynaklarını kıstığın için vucut tam kapasite çalışamıyor...
İşte ben et sevmeyen köfte bile yemeği zor bulan biri olarak şansımı bu şekilde zorladım. Ama maalesef yarım kaldı. Bu dukan diyetimi bilmiyorum ama ben ilk olarak Atkins diyeti olarak hatırlıyorum. Ve onun listesinde mevcuttu salam,sosis v.s.:26:

E ama dogru sisman degil 1.62 boy 62 kilo ağırlığında bir insan ama fit te degil :)))). BMI yalnizca saglik onerileri icin gelistirilmis bir sistem , senin fit olman ya da olmaman onun kriterleri arasinda degil. Kalori diyetlerine siki sikiya bagli bir mantik gecerli oldugu surece (ki bence toptan yanlis) aksi soylenemez.
Boyunu kilonu yazmayacagini tahmin ettigim icin bmi sordum zaten :KK1:
Kalca 88 ha, vah vah:KK5: annen sana yemek vermiyor mu? :)))))))). Az daha sabredersem seni ikiye katliycem beden olarak catla :KK9: :))))))). Son 5 senemi bedenime yag depolayarak gecirdim, ingiltereye 65 gittim 85 dondum:) basen az once olctum 124 olmus. Adimi da murat olarak degistirirsem resim tamam demektir. super ama dimi :))). Baskul ailesi catlasin!!!!!:KK54:
Bugunlerde fazla yaglarim-istenmeyen misafirlerimle vedalasiyorum. Ben bugunlerde beni yeniden yaratiyorum:KK16: Safak Mayis 28 diyorum! az sonra acacagim topigime beklerim kilicbaligi, weight loss bootcamp! Ehli Keyfin Zayiflama Gerilla Taktikleri! :86::)

88 olsa iyi yavrum 83 cm mıçım, otururken artık altıma minder koyuyorum yoksa batıyor :KK1::KK1::KK1::KK1: Mesajına koptum yalnız, akşam akşam iyi güldüm...Başlığına geleceğim mutlaka, hep destek tam destek diyorum:KK19::KK19::KK19:

İşte ben et sevmeyen köfte bile yemeği zor bulan biri olarak şansımı bu şekilde zorladım. Ama maalesef yarım kaldı. Bu dukan diyetimi bilmiyorum ama ben ilk olarak Atkins diyeti olarak hatırlıyorum. Ve onun listesinde mevcuttu salam,sosis v.s.:26:

Atkins diyeti karbonhidrat diyeti değilmiydi yahu, yok arkadaş sevmedim ben bunun adını At-kins ister misin safi sebze olsun ahahahaha

Atkins diyeti karbonhidrat diyeti değilmiydi yahu, yok arkadaş sevmedim ben bunun adını At-kins ister misin safi sebze olsun ahahahaha
:KK60::KK60:emme maalesef et diyeti zaten sebze ağırlıklı diyeletlerin adları genel de bilmem ne vakfında onaylı v.s. diye geçiyor
etcil olanlarsa kişi adıyla demek ki bizde bir liste uydursak kendi adımızı verebiliriz

:KK60::KK60:emme maalesef et diyeti zaten sebze ağırlıklı diyeletlerin adları genel de bilmem ne vakfında onaylı v.s. diye geçiyor
etcil olanlarsa kişi adıyla demek ki bizde bir liste uydursak kendi adımızı verebiliriz

Kılıçbalığı Diyeti, diyeti başarıyla bitirenleri Kont/Kontes ilan eder, bitiremeyenleri kılıçla ortadan ikiye biçeriz...Nasıl fikir?

Diyetin içeriğide sadece balık ve deniz ürünleri, diyeti uygulayanların yüksek fosfor ve kurşun alımından dolayı daha kaç sene yaşayacakları konusunda bir yorum yapamam ama hiç değilse zayıf öleceklerinin garantisini verebilirim...:KK1::KK1::KK1:

Carnitine Yalanı ?

Spor alanında bugün hala en çok tutulan maddelerden biri karnitin. Karnitin vücuttaki yağ yakımını hızlandırmak ve dolayısıyla kilo kaybı sağlamak bir taraftan da mukavemet gerektiren sporlarda performansı arttırmak için tavsiye ediliyor. Lakin gerçek durum öyle mi, bakalım.

Baştan şunu söylemek gerekir ki henüz bu konuda yeterli sayıda spora yönelik araştırma olmamasına rağmen bugüne kadar yapılanların gösterdiği ek olarak karnitin kullanımının sporda bir ise yaramadığı.

Karnitin eskiden vitaminlerle alâkası olmamasına rağmen Vitamin T olarak adlandırılıyordu, vücutta bulunan bir madde. Bir taraftan günde 15mg kadar karaciğer, böbrekler ve beyinde üretiliyor, diğer taraftan da besin ile günde 10-70mg arasında, dengeli bir beslenmede ortalama 30mg (bilhassa et) alınıyor. Vücuttaki sabit karnitin miktarı 20-25g. Karnitin depolarının %98'i kaslarda, geri kalanı da karaciğer ve böbreklerde bulunuyorlar. İdrar aracılığı ile günde 20mg kadar karnitin atıyoruz.

Karnitin kas hücrelerinde taşımacılık yapıyor. Karmaşık yağ asitlerini yakılacakları (ve dolayısıyla güç sağlayacakları) mitokondriyene taşıyor (beta-oksidasyon için).

Karnitin pazarlanmasında, yani ek olarak karnitin kullananlara söylenmeyen şu: Karnitin kas hücresinde daima yeterli miktarda bulunuyor, yani „karnitinim azaldı“ gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil vücutta. İdrar yoluyla atılan carnitin oranından çok daha fazlası besin yoluyla alınıyor zâten. Ayrıca vücut fazla carnitini de depoluyor.

Bugüne kadar yapılmış bilimsel araştırmaların gösterdiği sağlıklı bir vücutta, ki buna profesyonel sporcular da dahil karnitin eksiği yok, her zaman yeterli miktarda karnitin var.

Önemli ve gene söylenmeyen bir nokta ağızdan alınan karnitinin kas hücrelerine ulaşmaması, tam tersine kana karışıyor. Bu da asıl gerekli olduğu yer olan kas hücrelerinde fazla karnitin mânâsına gelmiyor. Kas

hücresinde karnitin oranı 3-4mmol/litre, kanda 40-60µmol/litre, yani kanda çok daha az, dolayısıyla ağızdan karnitin alınınca sadece kandaki karnitin oranı yükseliyor, fakat bunun performans arttırımı falan konusunda hiçbir faydası yok. Kandaki karnitin idrar ile işlenmeden atılıyor. dolayısıyla aslında ağızdan karnitin almak parayı sokağa atmak ile eşdeğer. Nazarî olarak ağızdan alınan karnitinin kana değil de kaslara yerleştiğini düşünsek bile buradaki yağ yakımını arttırması gerekmiyor, çünkü karnitinin ne miktarda bulunduğu yağ yakımının ne derece hızlı olacağını belirleyen ölçü değil. Bu daha ziyâde yağ sindirimine yardımcı olan Lipaz enzimi ile alâkalı, onun da karnitin miktarı ile bir bağlantısı yok. Buna ek olarak karnitinin üstlendiği işlem zâten fizyolojik azamî hızda gerçekleşiyor, yani daha fazla karnitin, daha yüksek hız mânâsına gelmiyor

Mukavemet sporlarında önemli olan kasın çalışması sırasında yağ dokusundan ve kısmen kas dokusundan ne kadar serbest yağ asidinin harekete geçirilebildiği ve yakımın gerçekleştireleceği ne kadar mitokondriyen bulunduğu. Bu da sadece antrenman ile bağlantılı bir durum. Ne kadar çok antrenman, o kadar çok mitokondriyen demek.

Bir örnekle açıklama gerekirse: Karnitin taksi, serbest yağ asitleri müşteriler. Mitokondriyen ise otel, beta oksidasyon, yani yağ yakımı da otelin cirosu. ağızdan karnitin alımı taksi sayısını arttırmıyor, fakat dediğimiz gibi arttırdığını farz etsek bile müşteri (yağ asidi) sayısında artış olmadığı sürece taksi sayısının artmasının hiçbir faydası yok.

Karnitinin antioksidan ve damar genişletici etkisi var, orası tartışılmaz. Kezâ çocuklar için karnitin araştırmaları var, değişik yaş gruplar, çeşitli hastalıklar üzerinde karnitin araştırmaları var.

Yalnız ağızdan sporcuların yağ yakımı ya da güç arttırımı gibi nedenlerle karnitin almasının bir getirisi yok.

Alıntıdır...

buyur buradan yak:KK68:

Ben kullandım 7 kere aldım spora gittiğim günler.Cardio çalışması yaparsanız gerçekten etkili.2şer tane alıyorum spordan önce.3 aydır düzenli spor yapıyordum.ama son iki haftadır l cartitin ile yapıyorum.1 kilo verdim diyebilirm.

spor yapmadan tavsiye etmem.çünkü vücuttan atılan birşey.yani içtiğiniz boşa gider.en önemlisi sürekli kullanım bu tarz takviyelerde iyi değil.1 ay en ideali diye düşünüyorum

ben l-carnitie kullandım, 2 ay süreyle.. benim sorunum bel oyuntumu çıkaramamaktı :) bir de karın bölgesindeki yağlardan kurtulamamak.. 2 yıldır en az haftada 3 gün 2şer saat spor yapıyorum. ancak karın bölgem çok zorluydu. en sonunda fittness antrenörüm l-cartinite'e başlayaşım istersen dedi ve başladım. etkisini 1 ay sonrasında görmeye başladım gerçekten.. ama kardiyovasküler egzersiz çok önemli. yoksa l-carnitin karaciğerinizi yormaktan başka bir işe yaramaz.. ben bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası.

X