• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Lazımlık mı? Klozet adaptörümü?

ELXIXFNAZ

Meleklerim
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
3.353
14
118
İstanbul
Arkadaşlar artık kızıma tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama karar veremedim lazımlıkmı, yoksa klozet adaptörümü alayım? siz tuvalet eğitimi aşamasında hangi ürünleri kullandınız paylaşırsanız sevinirim..

resim_goster.php

montessoriye yazmıştım ben de:) burayı görmedim
tuvalete alışma aşamasında çok sık oturup kalkmaları gerekiyormuş, her seferinde de yapamıyorlra tabi, otur kalk otur kalk şeklinde alışıyorlarmış
adaptör biraz alıştıktan sonra kullanabilirler sanki, tamamen bezden kurtulunca yani
bir de bazı bebekler korkabiliyor, lazımlık alçak olduğundan güvenli gelebiliyor onlara
kullananların fikirlerini de merak ediyorum tabi

evet kullananların fikirleri önemli yinede bilgi verirlerse sevinirim.. Ama senin dediklerin de çok doğru lazımlığa en azından kendisi oturabilir, benim açımdanda rahat olur sürekli kaldırıp indirmek zorunda kalmam. iki lazımlık var hoşuma giden biri senin aldığın diğeride bu;
331_buyuk.jpg

22051420244788517.jpg

Oğlum lazımlıkla alıştı klozete oturmaya korktu 1yıl sonra klozete oturabildi.Bence lazımlıkta alışsın yoksa korka biliyorlar klozete oturmaya ozamanda bezden kurtulmak uzuyor.

Ben tuvalet adaptörü aldım ,denemek amaçlı kızımı oturttum ama korktu hiç oturmak istemedi.Lazımlıkla başlamak daha doğru sanırım.

evet canım en mantıklısı o galiba gerçi ben lazımlık bakmaya başladım bile fisher pricesın lazımlığını ilerde klozet adaptörü olarakta kullanabiliyorsun ama stoklarda yok bulamadım internette

bende lazımlık aldım araştırmamdan sonra ilk başta çok güzel oturup yapıyodu kendi sonra kakasını görünce korktu lazımıktan şimdi hiç oturmuyo ne yapacağım bimiyorum hala kurtulamadık bezden 2,5yaşındamafoldumben

ya bende klozet arayışı içindeyim bugün baktım bulamadım istediğim modeli. annemde ısrar ediyor lazımlık alma her gittiğin yerde lazımlık mı olacak diyor? adaptörü alacağım yarın chicconun.. onun kullanamazsam lazımkta alacağım. zaten bana iki tane lazım annemlere geldiğimdede kullanacağım bir şey olması lazım boşa gitmeyecek yani. hayırlısı bi alayım yazarım korkup korkmadığını..

bugün sonunda klozet adaptörünü aldım eve geldik denedik.. kızım korkmadı hatta ben alışsın diye öylesine oturtmuştum ama k... bile yaptı.. inşallah böyle devam eder. aldığım lazımlıkta chicconun; tutmalı ve oturma yeri yumuşak..
chicco&

bende lazımlık aldım araştırmamdan sonra ilk başta çok güzel oturup yapıyodu kendi sonra kakasını görünce korktu lazımıktan şimdi hiç oturmuyo ne yapacağım bimiyorum hala kurtulamadık bezden 2,5yaşındamafoldumben

oğlu 2.5 yaşında bezden kurtulan biri olarak yazıyorum sakın pes etmeyin. benimde oğlum lazımlığa yapmıyordu, sonra çok sık tuvalete oturtunca oraya alıştı. yani biz lazımlık faslını geçip direk tuvalet kısmına başladık. şimdi gündüz bez hiç bağlamıyoruz gece içinse bez kilotlardan giydirip öyle uyutuyoruz. deneyin asla vazgeçmeyin 1 haftaya kadar başarırsınız inşallah a.s.

''bazı çocuklar lazımlıktan korkarlar ve hatta ilk tuvaletlerini yaptıktan sonra vücutlarında bir parçanın çıkmasını ve onu görmekten korkarlar ve bir müddet bu işlem için direnirler. çocuğunuza tuvalet yapmanın herkez için lazım ve doğal olduğunu anlatın. hekesin bu işlemi yaptığını ona anlatın. tuvaletin sifonuna basmak çocuklar için eğlencelidir, tuvaletini yaptıtan sonra sifonu ona çektirebilirsiniz. hoşuna gidecek bir kitap veya oyuncağı, tuvalete oturmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. tuvalet işlemi bittikten sonra kesinlikle çocuğunuzun ellerini yıkamayı ve temizlemeye itina gösterin.'' alıntıdır..

Back