• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:5:
canım sana söylediğim gibi bende çok araştırdım.ameliyat olmadan çok şey okudum.kafayı sıyırmak üzereydim.yılbaşı tatili sonrası ameliyat olcaktım.herkes yeni yılı kutlarken ben sıkıntıdaydım.nasıl olcak ne yapcam diye.o ışık yayması olabilir diye doktorum bana da söyledi.çünkü gözbebeğim büyüktü.çok canım sıkıldı bu olaya.ama başka sanşsım yoktu.göz numaram 10.5 ve 10 yıldır lens.daha bir 10 yıl daha takamazsın dedi doktor.ama şükürler olsun ışık yayması olmadı.aynı ameliyat olmadan ışıklar nasılsa öyle.korkma.ışık yayması diye araştırdım.hiç birşey bulamadım netten.için rahat olsun inşallah olmaz.

Çok teşekkür ederim canım yüreğime su serptin.En çok onu kafama takıyordum.Benimde gözlerim 5.25 miyop astimatta var ama 0.50 .Kiminin numarası tekrarlıyormuş,yok darbe alınca göze göz fırlarmış kafayı yedim hala tırsıyorum ama lenste nereye kadar ?ben de 5 yıldır lens kullanıyorum.en fazla bir 5 yıl daha kullanabilcem sonra yine aynıyım.10 yıl sonra gözüm 1 derece bile artsa net gördüğüm 10 yılı yanıma kar sayarım napim:37: sen hiç sorun yaşadın mı ameliyat sonrası tatlım?

herkese merhaba 2 gozumde 2 derece mıyop ve yıllardır lens gozluk ben de bıktım.İstanbul cerrahı den randevu aldım.Antalya da yasıyorum ama burdakı dunya goze gıtmek gelmıyor ıcımden.. amelıyat ucretı hakkında bır fıkrı olan var mı en cok ne kadardır??bı de sanırım nakıt yapıyorlarmıs amelıyatı bılen var mı

herkese merhaba 2 gozumde 2 derece mıyop ve yıllardır lens gozluk ben de bıktım.İstanbul cerrahı den randevu aldım.Antalya da yasıyorum ama burdakı dunya goze gıtmek gelmıyor ıcımden.. amelıyat ucretı hakkında bır fıkrı olan var mı en cok ne kadardır??bı de sanırım nakıt yapıyorlarmıs amelıyatı bılen var mı

Canım ameliyatı Sinan Göker yapacaksa sanırım 1100 euro+kdv,ekibi yaparsa 450 euro+kdv ama şimdi nedir bilmiyorum:51: Muayene ücreti 250 tl tabi Sinan Göker için:51:
Umarım yardımcı olabilmişimdir...:51:

merhaba kızlar 21 yasındayım 10yasında -1,25 le basladı 19 yasında -9,0 oldu gözlerim 18 ile 19 yasında göz numaram değişmedi bu arada gözlerim _9.0 du ama ben 6,50 gözlük takıyrdm.. doktorum beni hevslendidi gözlükten kurtulmk istiyordum 1 haftada karar verdim ve oldum güvendim doktora ama yasım küçükmüş beni uyarmadı doktor. ameliyattan cıktım ilk bi kac ay 0 derce oldu müthişti ama sonra ısıkta zorlanmaya basladım ısıgı sevmiyorum artık. en önde bile otursam tahtayı okuyamıyorum bazen lambalar acık oldugunda. gözlükte takmak istemiyorum çok üzgünüm sanırım gözlerim 1.75 derece falan bozuk. inanılmaz bas agrısı yapıyor.

yaa benim kardeşimin gözleri de 4.75 miyop.
20 yaşında ameliyat için erken mi acaba?
bu aralar takmış durumda.

arkadaşlar konu açmıştım ama buraya da yazsam iyi olcak sanırım.. eskişehir göz merkezi doktorları haldun ve etihan bey bu konuda çok iyiler hiç sıkıntı yaşamadım sadece bikaç saatlik yanmayla gözlüklerimden kurtuldum artk dünyayı kendi gözlerimle görüyorum

kesinlikle tavsiye ederim çok mutluyum böyle :D:D

bide bu ameliyat 2 türlü yapılıyor..
1. yöntemde kornea fırçayla inceltiliyor ameliyat sonrası 2 gün çok ağrı oluyomuş kuzenim çok zorlandı çok acı çekti :( gece hiç uyuyamamış..

2. yöntem kornea kesiliyor ameliyattan sonra geri kapatılıyor böylece sinir uçları açıkta kalmıyo ve acı da duyulmuyo benim ameliyatım böyle yapıldı ağrım da olmadı çok rahat geçirdim ilk geceyi

kornea 12-24 saatte kendini toparlıyormuş göze kesinlikle dokunmamak lazm bu sürede..
hepinize bol şans allah yardım etsin

arkdşlar bnde yarın kaşkaloğlu hastanesinde intralase olucam çok heycanlıyım okudum yorumları genellikle herkes çok memnun o yüzden içim rahatladı hiç gözlük kullanmadım hep lens kullandım inşallah ilerleyen yıllarda kullanmak durumunda kalmam

Merhaba zep35, bende kaşkaloğluna gittim muayene oldum intralase önerdi Bilgehan Hanım, merak ediyorum senin ameliyatın nasıl geçti? Memnun musun? Hangi doktor yaptı ameliyatını?

Merhaba kızlar buradan çok bilgi aldığım için bende ameliyatımı ve süreci sizile paylaşmak istedim...
15 gün önce kaşkaloğlu göz hastanesine muayeneye gittim. selma kaşkaloplunda muayene oldum çünkü istanbulda 4 doktora gitmiştim ve 2 si kornean ince lazer olamazsın demişti. neyse gittim selma hnm herkese yapılan testlerden yaptırdı sonra güvenemedi sanırım sonuçlara farklı bir ölçüm daha yapmamız lazım dedi. onuda yaptık. bütün sonuçlara baktı ve lasik yöntemi ile ameliyat olabilirsin dedi. ama en son intrealase yöntemi senin gözünde uygulamamız mümkün değil dedi. o ana kadar daha önce farklı bir dr a gittiğimi söylememiştim acaba aynı şeyleri söylüycekmi die.. neden peki diye sordum kornean ince ama ameliyat yapılamayacak kadar değil dedi. 4 martta ameliyat günü aldım.oldum ve gözlük ve lensten kurtuldum:)
şimdi ayrıntıları yazayım size kızlar belki birilerine yardımcı olur :)
Sol gözümde 4.75 astigmat 4 miyop- sağ gözümde size 3 astigmat 3 miyop vardı. ameliyat 10 dakika sürdü. ameliyatı hastane sahibi mahmut kaşkalooğlu yaptı.girmeden sakinleştirici hap verdikleri için hiç heyecan yada korku kalmıyor zaten gerekte olmadığını anlıyor insan ameliyata girince. hiç bişi hissetmiyorsun çünkü. ameliyattan çıkınca ilk gece sadece çok fazla batma oluyorki dr bana ilk gece uyku ilacı al uyu o zaman hissetmezsin dedi bende öle yaptım o yüzdende rahat geçirdim çok fazla batma hissetmedim. benim lasik yöntemi olduğu için ilk 10 gün çok önemliydi bol bol kapatıp gözlerimi dinlendirdim.bu arada 4 kere kontrole gittim gayet iyiydi gözlerim. hatta orda herzaman duvarda okutulan harflerin en küçüğünü bile okudum kendime inanamadım.
ücret hakkındada bilgi vereyim. 170 tl muayene ücreti ödedim. 1390 euroda ameliyat tuttu. bana göre fazlası ile değdi çünkü benim lenslerim y.dışından geldiği için zaten 3 yllık lens paramdı :9:
sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.:13:

bu gün babam katarkt ameliyatı oldu antalyada ama çok fazla ağrısı varmış, duramıyor ağrıdan kıvranıyor resmen.. doktora sorduk normal olabilir dediler ama çok ağrı olursa acile git dedi. şimdi acildeler ama çok korkuyorum normal midir bu ağrı, forumdan takip ettiğim kadarıyla ağrıyaşayan olmamış pek... ACİL YARDIM :59:

arkadaşlar ben efekan beye ilasik ameliyatı oldum ve 2aya yaklaştı sizinle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
benim göz numaralarım küçüktü ve bir problem olmamasına rağmen ben geceleri ışık yayılmasından korktuğumdan araba kullanırken bunu doktoruma söylediğimde ilasik önerdi ve fiyat farkını ödeyerek bu ameliyatı oldum.ameliyat öncesinde sakinleştirici vs vermedikleri için ameliyatta kendimi biraz fazla sıktım ve bütün gözlerimin içi kan çanağına döndü ve 1yadan uzun süre frankestien gibi gezdim ortalıkta.ışık yayılması ise gece normalde farkedilmezken, araba kullanıken bariz farkedilio ve ışıklar uzadıkça uzuyorlar.bunu doktoruma söylediğimde zamanla hafifleyeceğini söyledi bakalım göreceğiz.ayrıca göz kuruluğu oluyor arada okadar damla kullanmama rağmen.umarım bu şikayetlerimde zamanla geçer.yinede olacaklara efekan beyi tavsiye ederim bu konuda uzman biri...

Ya ben de bi yandan çok istiyorum ama 10-15 yıl sonra tekrarlıyomuş diyorlar..
O yüzden nçok kararsızım..
Bir de bu lazern yaptığı şey göz bebeğini yakarak buruşturuyomuş göz bebeüini böylece daha iyi görmeyi sağlıyomuş..
Çok korkuyorum çok..
Bildiğiniz gibi değil.
Var mı 10-15 yıl önce yaptıran..

canım benim annem lazer henüz yeni çıktığında,sadece ankara ve ist.da yapılıyorken olmuştu.yani yaklaşık 16 yıl oluyor...6 numara miyop vardı.şu ana kadar hiçbir sorunu olmadı.çok memnun ve hala süper görüyor...ben de nisan 2.haftası ankara da olucam eşimle beraber.aslında numaram çok büyük değil 1.75.fakat bir o kadar da astigmat var.gözlük takmayı sevmiyorum ve selam veren insanları göremeyecek kadarım.bakalım hayırlısıyla kurtuluruz inşallah.

Kızlar bende hem miyopluk hemde astigmat mevcut .Gözlerimi çizdirdiğimde 2 sinden de kurtulabilir miyim ?:50:

arkadaşlar 22 nisana andevu aldım.lazer oluyoruuummmm...eşimle birlikte olucaz.benim 1.75 her iki göz artı 1.75 te astigmat var.ben hiç gözlük takamıyordum kör kör geziyordum.sadece araba kullanırken mecburen takıyorum..inşallah artık heryerleri görücem ve okuycammm :52:...
doktorum bana uygulayacağı yöntemde astigmatı da yok edeceğini söyledi..bakalım hayırlısı

arkadaşlar ben 10 sene lens kullandım.şu an gözlük kullanıyorum.lazer olmak istiyorum fakat aklıma takılan şeyler var.benim annem glokom hastası,malum bu hastalık genetik olabiliyo.şu an bende böyle bi sorun yok.fakat okuduğum bazı yazılarda,lazerden sonra glokom teşhisinin zor olduğunu söylediler.bende bi türlü cesaret edemiyorum bu yüzden.bir de ztn 10 sene lens kullandığımdan ,acaba ameliyattan sonra kuruluk çk artar mı diye mrk ediyorum.şu an dr. ölçümünde kuruluk normal çıktı ama yine de korkuyorum.geri dönüşü olmayan bir zarar vermek istemiyorum gözüme.siz ne dersiniz?

Edacım glokom ile ilgili bişey duymadım.Ame bende senin gibi 10 seneden sonra ameliyat oldum ve gözlerimde kuruluk vardı,Ameliyat sonrası da az biraz çektim.Gözlüğe yeni geçtiysen acele etme gözlerin normale dönsün.Bi de Dünya Göz e güvenme derim ve ucuzunu arama.İstanbuldaysan ücretsiz ölçüm yapan bi yer var taksimde All Star dı galiba adı Mc Donald's ın karşısına düşüyor

İstanbul Cerrahi de.Berrin Hn yaptı ameliyatımı şunu da ekliyeyim 4-5 miyop ve 0.75 astigmatım vardı
en güzeli astigmatın düzelmesi oldu çünkü lenste astigmat için özel bi durum yoktu ve hiç bu kadar net gördüğümü hatırlamıyorum:emir_bebek:

istanbul cerrahi de.berrin hn yaptı ameliyatımı şunu da ekliyeyim 4-5 miyop ve 0.75 astigmatım vardı
en güzeli astigmatın düzelmesi oldu çünkü lenste astigmat için özel bi durum yoktu ve hiç bu kadar net gördüğümü hatırlamıyorum:emir_bebek:

canım sana hangı yoıntem kullanıldı,ne kadar ucret odedın ve agrın oldumu amelıyat sonrası acaba?

Back