Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
geçmiş olsun buika bende lazerle tedavi olmak istiyorum uygunsa tabi ::) gözündeki ilerleme ne zamandır durmuştu bildiğim kadarıyla bu prob oluyor..

Merhaba.. göz numaram 18 yaşıma kadar ilerledi. şimdi 23 yaşımdayım. 18 yaşıma kadar 2.50 olmuştu. sadece son gittiğim dr. gözlerim biraz rahatlasın diye 2.75 verdi gözlük numaramı. Lensler 2.50 devamdı.. İlerleme olmaması gerekiyor. Çünkü ilerleme varsa lazerden sonra numara tekrar büyüyecek. En az 1 sene filan hiç ilerlememesi lazım sanırım bu konuda tam emin değilim. Muayene sırasında bir çok işlemden geçiyorsun, bu işlemlerin neticesine göre lazere uygunluluğun ya da hangi tip lazer olman gerekiyor ona karar veriyor Dr.
Kornea kalınlığın filan lazer tipine göre çok önemli bildiğim kadarıyla. Ama uygunsa gözlerin bence ol derim. Ben neticeden memnunum. İlk günü atlatınca bi sıkıntı olmuyor.

12 yıldır gözlük kullanıyorum. Sağ gözüm 3.75, sol gözüm 5.25 miyop. Aynı zaman da astigmatım da var. :1shok: Gözlüksüz hiç mi hiç göremiyorum. :1no2: Bir zararı olur mu ameliyatın korkuyorum. eyvahedigeldismile

Her ameliyatın riski vardır. Bu ameliyatında vardır elbet. İlk olarak muayene olun,Dr. görüşlerini alın bence.

dün izmir batıgöz çankaya şubesine gittim. ilasik fiyatlarını öğrenmek için. 1200euro+kdv. bağlı olduğun emekli sandığıda ilk muayene dışındaki ameliyat tetkiklerini çdemiyormuş. ve her bir tetkik 100 tl.fiyat çok yüksek geldi bana. bu yöntemle başka hastanede tedavi olan varsa bu ameliyatın ne kadara mal olduğunu yazarlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..

bende cumartesi kaşkaloğlu göz hast gittim muayeneler çok kısa sürdü gözümün uygun olduğunu söylediler 150 l aldılar tetkik için ama ben kararsız kaldım başka bi hastaneyedemi gitsem diye o kadar kısa sürede cvp alınca :1shok: fiyat muayene eden doktor yaparsa1100 euro+kdv prof yaparsa 1200+kdv fiyat verdiler yüksek geldi bana biraz
bide benim merak ettiğim bağlı olduğumuz kurumun bi miktar arşılama iht yokmu?

hayır canım .hiçbir kurum bu ameliyat ücretini karşılamıyor. özellikle sordum ama karşılamadığını söyledidiler. hatta ameliyat sonrası tetkikleri de karşılamıyormuş yani her tetkik için muayene ücreti de vermek gerekiyormuş. bana fiyat çok yüksek geldi. ama bunu çok da istiyorum. of yaaa:çok üzgünüm:

bende çok istiyoeum ama 1-2 tetkikle hemen yapmaya karar verince korktum biraz dünya gözemi gitsem diye düşündüm

bu ameliyati yaptirmayi uzun zamandir dusunuyorum...insallah bu yaz kurtulacagim bu leslerden...yani umarim..
ama daha cok yurt disindan gelen hastalara bedelinin uzerinde fiyat belirttiklerini duydum bazilarindan...bu yuksek bedelin nedenini soyle acikliyorlarmis "rizikosu var ameliyatin..."
bir kac ameliyat paketini sunuyorlarmis elbette fiyatlari farkli bu ameliyatlarin ama en pahalisini secersen riskli ucuz yada ortasi kor olma riski var filan demisler...

yani var mi boyle birsey? farkli ameliyat paketleri...doktor muayneden sonra gozlerin hangi teknikle ameliyat edilecegine karar verip yuksekte olsa belli tek bir ucret soylemez mi?
yani kimse rizikolu olani zaten tercih etmez, kim "bu paketi secersen rizikolu belki masada kalir kor olursun" cumlesine karsilik o ameliyata girerki elbette en yuksek fiyatli olani tercih edecektir...
yani boyle ise hic durustce degil ve cifte standart mevcut...

benim gittiğim hastahanede hiç de maddiyat yaklaşımı olmadı ...doktor gayet rahattı ..ve sadece gözleriniz intalasike uygun olabilirsiniz dedi ..sormak istediğiniz bir şey varsa sorun dedi .bir iki şey sordum riskini filan ...ondan sonra da çıktık odadan ..sadece benim ameliyt günüm şu gün ameliyat olmaya karar verirseniz aklınızda olsun dedi o kadar ...doktorun bu emin tavrı ,paracı olmayan yaklaşımı çok hoşuma gitti ...paracı bir yaklaşımla mutlaka olun v.s. tarız konuşsaydı fikrimi değiştirebilirdim

iste canim demek istedigim bu...saglik olunca isin maddiyatinda degilim elbette hele gozluk ve lensten kurtulmak en buyuk amacim olunca istenilen parayi vermeye raziyim ama iste durustluk istiyorum cifte standarta karsiyim....
doktor muaynesini yapip gozlerimin neye uygun olduguna karar vermeli ve bu demeli...
bana farkli ameliyat secenekleri sunup su ikisi riskli su pahali ama risksiz olur kor olmazsiniz filan derse ne diyeyim :))
elbette risk almak istedemem ama ben bu konuda secim sunuldugunu duyunca sok oldum...bizzat burada Turkiye'ye gidip yaptiran uc dort kiside ayni seyleri soyledi...ne yapsam bilmiyorum!!!!, sizce ?......

Çok saçma bi yaklaşım buohaoldumsmile benim ameliyat olduğum hastanede de fiyat farkı vardı.Sinan Göker in ameliyatları daha pahalıydı.Ben bunu isminin marka olmasına bağlıyorum.Ona yaptırmadım ameliyatımı diğer doktorlardan birine yaptırdım 6 ay oldu maşallah kuruluk dışında hiçbir problemim yok:lepi:
Biri eski teknik diğeri yeni tekniktir muhtemelen ama göz bu yani insan parayı düşünemiyor o noktada

izmir de ilasik ameliyatını olmak istiyorum. özellikle kullandıkları cihaz ve medikal kadro olarak önerebileceğiniz hastane hangisidir? "kaşkaloğlu- batıgöz- karşıyaka göz" karar veremedim bir türlü.fiyat farklarını belirleyen nedir acaba?

Merhaba arkadaşlar 30 Haziran çarşamba Beyoğlu Göz Hastanesi'nde lasik oldum, uzun süredir olmak istiyordum ama çok pahalı diye olamamıştım, beyoğlu gözde arkadaşım çalışıyor bizim hastaneye geldi ve 350-500 TL arası deyince koşarak gittim, doktorlar da iyi ve çok fazla test yapılıyor dedi, neyse gittim 8 senedir lens kullanıyordum, yaşım 26, lensten dolayı gözlerim kurumuş, 2 hafta kadar lensi bırakın dedi doktor 2 adet de suni gözyaşı verdi 2 hafta boyunca kullandım, snra kontrole gittim sonra tamam olabilirsiniz dedi çarşambaya gün verdi, gittim çizdirdim geldim, eve geldiğimde 2-3 saat kadar gözlerimde yanma oldu 4 buçukta uyudum 8de uyandım kalktığımda hiç ağrı yanma yoktu, ertesi gün heryeri net görmeye başladım şimdi de çok iyi görüş hafif puslu gibi oluyor ama problem deil hiç, zaten o da 1 haftaya kadar geçecekmiş normalmiş, yani çok memnunum Beyoğlu Göz Hastanesi'ni tavsiye ederim :)

Guzel anlatmissin cok sagol...
bende uzun lens kullanimi nedeniyle olusan kuruluk sonucu olumsuz cevap alacagimi dusunuyordum...yani bilmiyorum bende kuruluk mevcut mu ama uzun yillar lens kullanimi neticesinde vuku bulmustur diye tahmin ediyorum ama damla filan cozum bulunmasina sevindim...
gecmis olsun canim, insallah bende kurtulurum su lenslerden......

en fazla şöyle olur bana 2 hafta tedavi verdiler kurugöz için sana belki 1 ay verebilirler yani aslında bana da 1 ay vereceklerdi ama o zaman düğünümden 1 hafta önceye geliyordu ben biraz erken yaptırmakta ısrar ettim yaptılar:)

benimde eşim geçen hafta pazartesi ankara dünya gözde prk oldu.ilk gece çok sancısı oldu.prk diğerlerine göre çok sancılıymış.şuan bi problemi yok 10 yıldır kullandığı gözlüklerini attı.sunigöz yaşı kullanıyor ve 1 aydevam etmesi gerekiyormuş.fiyatıda 450 euro muayene 75 tl.toplam 1000 tl ye mal oldu.

bende 10 sene lens kullanıp aynı şekilde ameliyat oldum.6 ay geçti hala kuruluğum devam ediyor ve damla kullanıyorum ama butun gün bilgisayar başında çalışıyorum kuruluk olması da normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…