• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öncelikle tebrik ederim,bir yastıkta kocayın:) aslında benım gözümde de bır sorun yok da ben büyütüyorum sanırım.kanlanma sol gözümde var sadece,ameliyat sırasında bıraz oynattım sol gözümü,ondan oldu.sen gerçekten çok cesaretliymişsin,ben değil havuza girmek duş alırken bile hala korkuyorum :))

Teşekkür ederim:) ameliyatın ertesi günü kontrole gittim bi kızın numarası 1,75 falandı, (benim 2.75ti) o kızın çok kanlanmış bi gözü, ameliyat sırasında çok sıkmış kendini ondan herhalde doktor öyle söyledi yani ben çok rahat girdiğim için iyileşme de kolay oldu:) seninki de bi an önce düzelir inşallah:)

ben lazerin erken yaşta yaptırılmaması gerektiğini duydum .50li yaşlada daha iyi oluyormuş bnde baya düşünmüştüm çünkü

teşekkür ederim :) çok geçmiş olsun.. Inşallah herkes hiç bir sorunla karşılaşmadan bir ömür yaşar..
Ben de bu hafta kontrole gidecem
bakalım uygunmuyum değilmiyim..
herşeyin hayorlısı canım.umarım herşey yolunda gider. kontrol sonuçların merak ediyorum. paylaşırsan sevinirim:)

Arkadaşlar benim bir bucuk hafta oldu amelyat olalı.. hala tek gozumde bulanıklık var.. benim gibi olupda soradan düzeleniniz oldu mu hic?? korkmaya başladım boyle kalcak die:(

kızlar fiyatlar şu an ne kadar bende düşünüyorumda mecidiyeköyde çevre hastanesi varmış 1000tl dediler kampanyadaymış o hastanede yaptıran varmı

mesajınızda kudret göz hastanesinde ameliyat olduğunuzu yazmışsınız.ben de iki hafta önce hem de aynı doktorda ameliyat oldum.ama halen bulanıık görüyorum,baş ağrısı yapan bir görüşüm var.gözde kuruluk ve net görememenin verdiği inanılmaz stres var.ameliyatımı yapan aylin hanıma ise ulaşamıyorum.telefonu hep asistanı olduğunu söyleyen dilek hanım açıyor.ve ne hikmetse benimle görüştürmüyor.şikayetlerimi bile dilek hanım yanıtlıyor.ben ankarada olmadığım için hastaneye ancak telefon açabiliyorum tabi.sizin gibi mutlu olmak isterdim ama bazen gözlüksüz halimden daha kötü gördüğüm için pek mutlu olduğum söylenemez.ama bir aya kadar düzeleceğini umut ediyorum.umut etmekten başka bir seçeneğim yok çünkü..

evet nihayet ameliyat oldum,ankara kudret gözde ve bugün tam 10 gün oluyor. intralase-wavefront yöntemini tercih ettim. 1200 lira tuttu...
merak eden arkadaşlar için, işlem çok basit..önce lazere uygun olup olmadığınıza birkaç cihazla yapılan muayene sonucu doktor karar veriyor, gözünüzün detaylı bir haritası çıkarılıyor bu tetkiklerde.. ben bir gün muayene olup ertesi gün ameliyat olmaya karar verdim.
neyse ameliyat günü randevu saatinizde gidiyorsunuz, parayı yatırdıktan sonra ameliyat yeri için sizi yönlendiriyorlar. bir odada bone ve galoş giymenizi istiyorlar, bir de hafif sakinleştirici hap veriyorlar (vermeseler de olur bence, çok basit bir işlemdi çünkü) hemşire gelip bir damla damlatıyor, birkaç dakika sonra ameliyathane hazır olunca içeri alınıyorsunuz. operasyon basit ve acısız. toplam en fazla 10 dakika sürmüştür. lazer işlemi sürerken yeşil ışık, sonra kırmızı ışıklar dönüyo, hava-i fişek izler gibi onları izledim :D zaten doktorlar yaparken her yaptıkları adımı size anlatıyorlar, şimdi bir damla damlatacağım, şu anda yeşil ışığı göreceksiniz, şu anda işleminizin bitmesine şu kadar saniye kaldı gibi. sonunda bitiyor ve tekrar odanıza alınıyorsunuz. ağrı acı bandaj gibi hiçbirşey yok. çıktığınız anda bile görüyorsunuz ama hafif sisli sadece. sonra hemşire gelip kullanmanız gereken damlaları anlatıyor, saatlerini çizelge halinde veriyor. bundan sonra çıkıp hemen eve gidebiliyorsunuz. ama çıkarken güneş gözlüğü takmanız gerekiyor, çünkü ışığa hassas oluyor gözleriniz. ben eve giderken tüm plakaları okuyup mutlu olmuştum sırnaşık şey eve geldikten sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçtiğinden hafif bir ağrı oldu bende, hemen basit bir ağrı kesiciyle geçti. ve bir daha da ağrı olmadı. görüşüm gece ise pırıl pırıldı, tvdeki tüm altyazıları okumaktan kendimi alamadım. ama ilk 2 gün çok ışık olan ortamlar rahatsız etti. sonraki 5-6 gün içerisinde arada bir yanma veya kirpik varmış hissi oldu. gözde yabancı birşey varmış gibi yani, lens kullananlar bilirler. ama öyle rahatsız edici birşey değildi hiçbir zaman. bugün 10. gün ağrı sızı yanma batma hiçbirşey yok. sadece arada bir kuruma oluyor, onun için de gözyaşı damlası kullanıyorum zaten, 2 ay kadar sürecek..
sonuçta kendi adıma söyleyebilirim ki bu hayatımda yaptığım ennnn iyi şeylerden biri, çok mutluyum. darısı diğer arkadaşların başına.
varsa başka operasyonla ilgili sorularınız, onları da cevaplayabilirim arkadaşlar..

mesajınızda kudret göz hastanesinde ameliyat olduğunuzu yazmışsınız.ben de iki hafta önce hem de aynı doktorda ameliyat oldum.ama halen bulanıık görüyorum,baş ağrısı yapan bir görüşüm var.gözde kuruluk ve net görememenin verdiği inanılmaz stres var.ameliyatımı yapan aylin hanıma ise ulaşamıyorum.telefonu hep asistanı olduğunu söyleyen dilek hanım açıyor.ve ne hikmetse benimle görüştürmüyor.şikayetlerimi bile dilek hanım yanıtlıyor.ben ankarada olmadığım için hastaneye ancak telefon açabiliyorum tabi.sizin gibi mutlu olmak isterdim ama bazen gözlüksüz halimden daha kötü gördüğüm için pek mutlu olduğum söylenemez.ama bir aya kadar düzeleceğini umut ediyorum.umut etmekten başka bir seçeneğim yok çünkü..[/

Arkadaşlar benim neredeyse 20 gun oldu şimdi detaylı baktım tarihine hala bir bulanıklık var bende. Acaba benim gibi olan varmı aranızda soradan geciyor mu? Bende telaşlanmaktayım

Selam kizlar,

Ben yaz sonuna lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Dun Turkiye Hastanesi'nden Kadir Egemenoglu ile gorustum. Goz numaram dusuk oldugundan ve riski daha az oldugundan LASIK yerine LASEK onerdi. Yani flapli (kesmeli) degil flapsiz (kesmesiz) yontem. Yalniz ameliyat sonrasi agrisi biraz daha fazla oluyormus. LASEK hakkinda ya da Kadir Egemenoglu hakkinda bilgisi olan var mi?
boshayallersmile

mesajınızda kudret göz hastanesinde ameliyat olduğunuzu yazmışsınız.ben de iki hafta önce hem de aynı doktorda ameliyat oldum.ama halen bulanıık görüyorum,baş ağrısı yapan bir görüşüm var.gözde kuruluk ve net görememenin verdiği inanılmaz stres var.ameliyatımı yapan aylin hanıma ise ulaşamıyorum.telefonu hep asistanı olduğunu söyleyen dilek hanım açıyor.ve ne hikmetse benimle görüştürmüyor.şikayetlerimi bile dilek hanım yanıtlıyor.ben ankarada olmadığım için hastaneye ancak telefon açabiliyorum tabi.sizin gibi mutlu olmak isterdim ama bazen gözlüksüz halimden daha kötü gördüğüm için pek mutlu olduğum söylenemez.ama bir aya kadar düzeleceğini umut ediyorum.umut etmekten başka bir seçeneğim yok çünkü..[/

kusura bakmayın geç cevap verebiliyorum. evet aylin hanıma telefonla ulaşmak pek mümkün olmuyor, ancak kontrolde görmüştüm ben de. nedense direk görüştürmüyorlar, asistanı dilek hanım benim de sorularımı iletip yardımcı olmuştu. kişinin göz yapısına göre iyileşme zamanının değişebileceğini umuyorum. inşallah gözlerinizde biraz daha düzelme olmuştur

Selam kizlar,

Ben yaz sonuna lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Dun Turkiye Hastanesi'nden Kadir Egemenoglu ile gorustum. Goz numaram dusuk oldugundan ve riski daha az oldugundan LASIK yerine LASEK onerdi. Yani flapli (kesmeli) degil flapsiz (kesmesiz) yontem. Yalniz ameliyat sonrasi agrisi biraz daha fazla oluyormus. LASEK hakkinda ya da Kadir Egemenoglu hakkinda bilgisi olan var mi?
boshayallersmile

canım göz numarasına göre daha uygun diyorsa öyledir ama lasek lasikten daha geç iyileşiyor diye biliyorum, ve dediğin gibi ağrılı geçen bi iyileşme süreci var. geri dönüş riski de daha yüksekmiş lasekte, bunu araştır derim.

Selam kızlar ameliyat olmayı düşünenler hiç korkmayın bir an önce gidin ve kurtulun diyorum zira ben öyle yaptım dün :lepi:

yanlış olmasın ama 800euro olmalı o gunku kurdan ödemiştik de o yüzden yanlış olmasın dedim 1.700tl falandı...

ben ameliyat olalı 7 yıl oldu, çokta memnunum, hic düsünmeyin derim, ameliyat olmadan 5 yıl seffaf lens kullandım, lazer benim icin bi mucize gibi gelmisti:)

arkadaşlar yaptırdığım lazer amelyatından iki üç yıl sonra gözümde kornea incelmesi olarak bilinen keratektazi meydana geldi. Bu lasik ameliyatının bir komplikasyanı olup ameliyattan önce doktorlar bu durumdan pek bahsetmiyorlar. Çok sıkıntılı bir rahatsızlık. Bu nedenle lazer ameliyatı olmadan önce muhakkak iyi araştırın ve bu sonucun olabileceğinide unutmayın.

Bu konuya daha önce yorum yazmamış olmama inanmıyorum. Çünkü 8 yıl önce olduğum göz ameliyatı, hayatımın dönüm noktasıydı. 8 yaşından beri bir bütün olduğum gözlüğümden, yirmi beş yıl sonra tamamen ayrılmış olmam inanılmaz bir duyguydu.
İstediğim güneş gözlüğünü takabiliyorum, denizde önümü görebiliyorum, soğuktan sıcağa geçtiğimde buharlaşan gözlük camı derdim yok...
Uzun yıllar düşündükten sonra güç bela karar verebilmiştim ameliyata. Çok yer gezdim, çok fiyat aldım; ama eşim her zaman büyük denizde boğulma taraftarıdır. Bu nedenle ben de Dünya Göz Hastanesini ve o zamanki başhekimi Bozkurt Şener'i tercih ettim. Sanırım şu an Acıbadem Hastanesi'nde çalışıyor.
Şiddetle tavsiye ederim.

Oğlum lazer ameliyatı olmak istiyor.. gözlük kullanmayı sevmediği için ben annesi olarak endişeliyim..buradaki yorumları okuduğumda biraz rahatladım ama bize verdikleri fiyat çok fazla geldi bana daha ucuza yaptıran arkadaşlar olmuş şaşırdım neden fiyat farklı işlem aynı değilmi acaba..en son ameliyat olan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim..bizden 1500 dolar istediler..birde oğlumun astigmatı var oda düzeliyormu acaba...

Son düzenleme:
Annem lazerli göz ameliyatı oldu. Bahçelievler'de İstanbul Göz Hastanesi'nde oldu.. Toplamda 1milyara mal oldu.. Ameliyat 15-20 dakika sürdü.. 2-3 saat kadar bi kızarıklık ve yaşlanma oldu.. Hiçbir acı-sızı hissetmemiş annem.. 1 hafta kadar damla kullandı... 2 ay oldu amelyat olalı.. Amelyattan sonra 2-3 gün,1 ay sonra ve 6 ay sonra kontrole gidiyosunuz.. Bütün kontroller üzcretsiz.. Şimdi hiç bir sorunu yok.Herşeyi çok güzel ve sorunsuz bi şekilde görüyo.. Şahin gibi oldu :D

ya bende perşembe gününe randevu aldım istanbul göz hastanesinden ama kuledibi göz hastanesinde mi olayım burda mı olayım diye karar vermeye çalışıyorum, kuledibinde çok güzel ilgilendiler anlattılar baklaım burda nolacak.

Back