evet nihayet ameliyat oldum,ankara kudret gözde ve bugün tam 10 gün oluyor. intralase-wavefront yöntemini tercih ettim. 1200 lira tuttu...
merak eden arkadaşlar için, işlem çok basit..önce lazere uygun olup olmadığınıza birkaç cihazla yapılan muayene sonucu doktor karar veriyor, gözünüzün detaylı bir haritası çıkarılıyor bu tetkiklerde.. ben bir gün muayene olup ertesi gün ameliyat olmaya karar verdim.
neyse ameliyat günü randevu saatinizde gidiyorsunuz, parayı yatırdıktan sonra ameliyat yeri için sizi yönlendiriyorlar. bir odada bone ve galoş giymenizi istiyorlar, bir de hafif sakinleştirici hap veriyorlar (vermeseler de olur bence, çok basit bir işlemdi çünkü) hemşire gelip bir damla damlatıyor, birkaç dakika sonra ameliyathane hazır olunca içeri alınıyorsunuz. operasyon basit ve acısız. toplam en fazla 10 dakika sürmüştür. lazer işlemi sürerken yeşil ışık, sonra kırmızı ışıklar dönüyo, hava-i fişek izler gibi onları izledim
zaten doktorlar yaparken her yaptıkları adımı size anlatıyorlar, şimdi bir damla damlatacağım, şu anda yeşil ışığı göreceksiniz, şu anda işleminizin bitmesine şu kadar saniye kaldı gibi. sonunda bitiyor ve tekrar odanıza alınıyorsunuz. ağrı acı bandaj gibi hiçbirşey yok. çıktığınız anda bile görüyorsunuz ama hafif sisli sadece. sonra hemşire gelip kullanmanız gereken damlaları anlatıyor, saatlerini çizelge halinde veriyor. bundan sonra çıkıp hemen eve gidebiliyorsunuz. ama çıkarken güneş gözlüğü takmanız gerekiyor, çünkü ışığa hassas oluyor gözleriniz. ben eve giderken tüm plakaları okuyup mutlu olmuştum sırnaşık şey eve geldikten sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçtiğinden hafif bir ağrı oldu bende, hemen basit bir ağrı kesiciyle geçti. ve bir daha da ağrı olmadı. görüşüm gece ise pırıl pırıldı, tvdeki tüm altyazıları okumaktan kendimi alamadım. ama ilk 2 gün çok ışık olan ortamlar rahatsız etti. sonraki 5-6 gün içerisinde arada bir yanma veya kirpik varmış hissi oldu. gözde yabancı birşey varmış gibi yani, lens kullananlar bilirler. ama öyle rahatsız edici birşey değildi hiçbir zaman. bugün 10. gün ağrı sızı yanma batma hiçbirşey yok. sadece arada bir kuruma oluyor, onun için de gözyaşı damlası kullanıyorum zaten, 2 ay kadar sürecek..
sonuçta kendi adıma söyleyebilirim ki bu hayatımda yaptığım ennnn iyi şeylerden biri, çok mutluyum. darısı diğer arkadaşların başına.
varsa başka operasyonla ilgili sorularınız, onları da cevaplayabilirim arkadaşlar..