Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Açıklama çok aydınlatıcı olmuş,teşekkür ederim,son birşey sormak istiyorum,
Lazerle göz ameliyatı olmak gerçekten güvenli mi?çünkü bazılarıda yaşlanınca katarak çıkıyor diyorlar,zaten göz numaran sabitlenmeden lazer yaptırırsan evet numara tekrar çıkabilir,ama katarak ı anlamadım,gerçi yaşlılarda genelde olan bi durum...akannehir
lens kullanmaktan biktim zaten bi sure sonra gozde kuruluk yapiyormus dolayisiyla lazer yapilamiyormus goze....gozluk kullanmayida sevmiyorum
bu yaz insallah lazer ameliyati yaptiricam
umarim gozlerim buna musaittir.
Yaklaşık 8 sene boyunca lens kullandım, sonunda hiçbir lensle rahat edememeye başladım..Kuruluk, batma hissi vesaire..Farklı markalar da fayda etmeyince göz doktoruma danıştım. Meğer lens gözlerime zarar vermeye başlamış. Korneamda damarlanma oluşmuş ve ilerlemesi çok tehlikeli olabilirmiş. En az 6 ay boyunca lensi yasakladı bana. Ben de bu 6 ayın sonunda tekrar lense dönmek istemedim, ilasik ile lensten gözlükten kurtuldum.
inşallah gözlerin uygundur, gözlüksüz ve lenssiz bakabilmenin değerini ancak çekenler anlıyor a.s
Korneanızdaki problem,lazer için hangi yöntem için uygun bulundu?bildiğim kadarıyla böyle durumlarda bıçaklı teknik kullanılıyor,eğer bu yöntemle olduysanız iyileşme süreciniz diğerinden daha mı uzun oldu?bu bir problem yarattımı? Teşekkür ederim boshayallersmile
İlasik yöntem dediğiniz galiba bu oluyor :S
evet nihayet ameliyat oldum,ankara kudret gözde ve bugün tam 10 gün oluyor. intralase-wavefront yöntemini tercih ettim. 1200 lira tuttu...
merak eden arkadaşlar için, işlem çok basit..önce lazere uygun olup olmadığınıza birkaç cihazla yapılan muayene sonucu doktor karar veriyor, gözünüzün detaylı bir haritası çıkarılıyor bu tetkiklerde.. ben bir gün muayene olup ertesi gün ameliyat olmaya karar verdim.
neyse ameliyat günü randevu saatinizde gidiyorsunuz, parayı yatırdıktan sonra ameliyat yeri için sizi yönlendiriyorlar. bir odada bone ve galoş giymenizi istiyorlar, bir de hafif sakinleştirici hap veriyorlar (vermeseler de olur bence, çok basit bir işlemdi çünkü) hemşire gelip bir damla damlatıyor, birkaç dakika sonra ameliyathane hazır olunca içeri alınıyorsunuz. operasyon basit ve acısız. toplam en fazla 10 dakika sürmüştür. lazer işlemi sürerken yeşil ışık, sonra kırmızı ışıklar dönüyo, hava-i fişek izler gibi onları izledim zaten doktorlar yaparken her yaptıkları adımı size anlatıyorlar, şimdi bir damla damlatacağım, şu anda yeşil ışığı göreceksiniz, şu anda işleminizin bitmesine şu kadar saniye kaldı gibi. sonunda bitiyor ve tekrar odanıza alınıyorsunuz. ağrı acı bandaj gibi hiçbirşey yok. çıktığınız anda bile görüyorsunuz ama hafif sisli sadece. sonra hemşire gelip kullanmanız gereken damlaları anlatıyor, saatlerini çizelge halinde veriyor. bundan sonra çıkıp hemen eve gidebiliyorsunuz. ama çıkarken güneş gözlüğü takmanız gerekiyor, çünkü ışığa hassas oluyor gözleriniz. ben eve giderken tüm plakaları okuyup mutlu olmuştum sırnaşık şey eve geldikten sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçtiğinden hafif bir ağrı oldu bende, hemen basit bir ağrı kesiciyle geçti. ve bir daha da ağrı olmadı. görüşüm gece ise pırıl pırıldı, tvdeki tüm altyazıları okumaktan kendimi alamadım. ama ilk 2 gün çok ışık olan ortamlar rahatsız etti. sonraki 5-6 gün içerisinde arada bir yanma veya kirpik varmış hissi oldu. gözde yabancı birşey varmış gibi yani, lens kullananlar bilirler. ama öyle rahatsız edici birşey değildi hiçbir zaman. bugün 10. gün ağrı sızı yanma batma hiçbirşey yok. sadece arada bir kuruma oluyor, onun için de gözyaşı damlası kullanıyorum zaten, 2 ay kadar sürecek..
sonuçta kendi adıma söyleyebilirim ki bu hayatımda yaptığım ennnn iyi şeylerden biri, çok mutluyum. darısı diğer arkadaşların başına.
varsa başka operasyonla ilgili sorularınız, onları da cevaplayabilirim arkadaşlar..
doktorumun adı aylin kılıç. genç bir doktor ama çok tecrübesi olduğunu duydum bu konuda.
bende 2002 yılında dünya göz hastanesinde laser tedavisi oldum. gözlük nmaram 2.75 di ve 2 senedir de gözlük numaramda herhangi bir artış olmamıştı.Aradan 2 sene geçtikten sonra derecem tekrar yükselmeye başladı şu an 0.75 derece ve 2 sene öncede retinamda da yırtılma oldu.Laser tedavisi ile ne kadar alakası var bilemiyorum ama 26 yaşında da retina yırtığı pek rastlanan bir durum değil diye biliyorum.Şu anki aklım olsa yaptırmazdım bu işlemi...gözlük derecesi çok yüksek olamyan kişilere tavsiye etmiyorum.
Benim kuzenim başka branş doktoru fakat bir çok uzman göz doktoru tanıdığı bulunuyor.Geçen seneye kadar bu ameliyatı olmamız için beklememizi söylüyordu,artık olabileceğimizi söyledikten 6 ay kadar sonra ameliyat oldum.Umarım bir sorunum olmaz,hiçbirimizin olmaz :)
ben de 19 mayısta ameliyat olmayı düşünüyorum. dünya göz hast.den muayene için randevu aldım ancak burada okuduklarımdan sonra bu hastaneye güvenilirmi diye soru işareti oluştu. sizin kuzeninizin tavsiye edeceği hastane ve doktor var mı?şimdiden teşekkürler..bilmiyorumkismile
Kızlar ben de 5 ay önce hipermetrop için lazer oldum .Şu anda görüşüğm çok iyi umarım böyle devam eder .Ben dünya göz hastanesinde yaptırmadım çünkü doktorun sinirli hoş olmayan davranışları nedeniyle ameliyat önlüğünü çıkarıp , odayı terk ettim.İstanbul cerrahi hastanesinin baş doktoruna yaptırdım .Sonuçlar iyi ama oranında dezavantajı operasyondan sonra kontrolü ekip doktorlarını yapması .Bu durum hoş değil .Neticede 2 katı para ödeyip baş doktora ameliyat oluyorsunuz ve bir daha kendisini göremiyorsunuz .Bekleyip sonucu göreceğiz.
Dünya Göz'de ameliyat olmayı düşünüyorum. İstanbul Cerrahi'de iyi deniyor. Kararsız kaldım. bilmiyorumkismile Dünya Göz'ü aradım 420 euro istedi. İstanbul Cerrahi ne kadar bilmiyorum fakat hangisini önerirsiniz? fisfisfis
ben de 19 mayısta ameliyat olmayı düşünüyorum. dünya göz hast.den muayene için randevu aldım ancak burada okuduklarımdan sonra bu hastaneye güvenilirmi diye soru işareti oluştu. sizin kuzeninizin tavsiye edeceği hastane ve doktor var mı?şimdiden teşekkürler..bilmiyorumkismile