- Konu Sahibi dr.dido
-
- #1.141
merhaba, ben alt bacaklarıma alexandrite lazer yaptırıyorum.. acaba lazerden önce ve sonra kaç gün güneşe çıkmamam gerekiyor? bu arada güneşlenirken 50 faktor güneş koruyucu kullanıyorum..
Merhabalar ,
Bende yüz için lazere gidiyorum.Esmer tenliyim, yüzümdeki tüyler çok kalın değil.10 seanstayım.Cihaz olarak alexda. kullanıyor.Ne zaman bitceği konusunda kesin birşey söylemiyorlar.Duyduğuma göre alexda. esmer tenlilerde tüyleri daha da arttırıyormuş.Max yüz seansı ne kadar sürer ve esmer tenlerde hangi cihazı önerirsiniz
Bu konuda sizinde görüşünüzü almak isterim
Tşkler
Merhaba doktor hanım,
Benim sorumuda cevaplarsanız çok sevinirim.9 gün önce genital ve bikini bölgesine lazer epilasyon yaptırdım.(alexandırite üflemeli)Tenim çok beyaz tüylerim siyah ve kalın.Şu ana kadar hiçbiri dökülmedi.Bacaklarımada yaptırmayı düşünüyorum ama yeni ağda yapmıştım çıkmalarını bekliyorum.
Sorum şu: Lazer epilasyondan sonra bu tüylerin kendiliğinden dökülmesini beklemem şart mı?Elimle çekince geliyorlar.Yeni tüyler çıkmadan önce yani lazerden hemen yada bikaç gün sonra bunları epilasyon makinesiyle temizlesem bi sakıncası olur mu? Gittiğim yerede bunu sordum ellemeyin müdahale etmeyin kendi dökülecek dediler.Onu anladımda mantıken bunların kötü zaten yanmış makineyle toplayıp kurtulayım diye düşünüyorum.Kendilerinin dökülmesi şartmı? Çok merak ediyorum.
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Normal şartlar altında lazer cihazları göz çukurunun olduğu bölgeye yapılamiyor ama cilt gençleştirme de kullanılanlarda sanırım bazı istisnalar var. Benim bu konuda tecrübem yok ne yazık ki. Tek tavsiyem bu işlemi mutlaka doktor yapsın . (Bunun dışında bir durum düşünemiyorum zaten:uhm:)Merhaba doktor hanim , benim size gene bir sorum olacak , ben vucuduma ipl epilasyon yaptiriyorum ve ayni aletle cilt genclestirmede yaptiriyorum gecen sene bir 8/9 seans yaptirmistim bu senede yeniden basladim, aklima takilan yuzume lazer islemini yapan kadin gôz altina ve göz kapagimada yapiyor bu göz cevresi icin zararli olabilirmi? yada faydasi olurmu? göz oldugu icin endiseleniyorum yakan kisiyede yeterince guvenim olmadigindan size danismak istedim simdiden cevabiniz icin tesekur ederim...
Normal şartlar altında lazer cihazları göz çukurunun olduğu bölgeye yapılamiyor ama cilt gençleştirme de kullanılanlarda sanırım bazı istisnalar var. Benim bu konuda tecrübem yok ne yazık ki. Tek tavsiyem bu işlemi mutlaka doktor yapsın . (Bunun dışında bir durum düşünemiyorum zaten:uhm:)
merhaba doktor hanım benimde size bir sorum olacak .lazerde 4. seansımı yaptrdım çene ve bıyık bölgesine.tamamen btmediler ama inceldiler. bu arada da sivilce tedavisi için raucuten die bi ilaç kullanmaya başlamam gerekiyo ama doktorum lazerle kullanamazsn lazere ara ver zaten yazın önermiyoruz dedi.lazeri bırakmanın bir zararı olur mu 6-7 falan ara vermem gerkiyormuş. bunca verdiğim para boşuna gidermi? bide raucuten ne gibi bir zarar verir cevp için şimdden tşkler
dr hanım, ben 1 hafta önce fotana nd yag lazerle epilasyon yaptırdım. daha önce diod'la 3 kez yaptırdım pek bir etkisini göremedim-size geçen de yazmıştım bunu. üstelik bir yerde de mor bi leke oluşmuş. bu leke geçer mi yoksa kalıcı mı? son yaptırdığım yerdeki cihaz hiç canımı yakmadı ama 7 gün oldu bir dökülme yok. bugün cımbızla yokladım; kolayca gelen kılları aldım, gelmeyenleri zorlamadım. yukarıda birisine verdiğiniz cevapta müdahale etmeyin yazmışsınız. ben şimdi yanlış mı yaptım? boşa mı gitti bizim epilasyon? kahroldum ya
Cilt renginiz koyu ise roacuttane tedavisi sırasında lazerle yanık ve lekelenme olma olasılığı çok yüksektir. Dolayısı ile çok önermiyorum. Ama bu ilacı kullanırken de tüylerde aşırı çıkış da olmayabiliyor doğrusu. Cilt renginiz beyaz ise düşük dozla temizleme yapılabilir ama bu da tüylerin azalmasına katkıda bulunmaz , sadece temiz gezmenizi sağlar.vereliniortak
teşekkürler doktor hanımpeki lazere 6 7 ay falan ara vermenn tedavi açısından(lazer teda) bir zararı olur mu?opuyorumnanaktan
lazere baslamak istiyorum,gitmeyi dusundugum yerin sitesinde tuylerimize 3 hafta hic dokunmamiz gerektigi yaziyor..bu kadar sure olmadan yaptirsak verim alamaz miyiz?
Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.
Merhaba bende lazerli epilasyon düşünüyorum bacaklarımın dizden altı için çünkü batıklarım hayli fazla ve doktorum lazeri tavsiye etti.Ancak benim tüylerim daha önce bioder kullanmış olduğum için azalmış ve bayan incelmiş durumda.Acaba bu benim için olumlumu yoksa olumsuz mu olur?Yani tüylerim zayıflamış olduğundan daha erken mi sonuç alırım yoksa daha geçmi,ve bir sorum daha olcak lazerli epilasyon yapan uzmana sordum güneş te güneşten koruyucu krem kullanmak yeterliymiş iz kalmazmış doğrumu bu arada ben güneşlenmicem sadece giydiğim eteklerden bacaklarıma güneş değebilir diye soruyorum ...Şimdiden teşekkürlervereliniortak
merhaba bır arkadasım yuzune lazer epılasyon yaptırdı yuzundekı lekeler akne ızlerı kayboldu ve cıldı daha parlak oldu acaba lazer epılasyonun boyle bır etkısı var mı
Normal şartlar altında temiz görünmesi lazım. hatta 1. seansta bile temiz oluyor. Dolayısı ile gideceğiniz merkezi iyi seçerseniz size yardımcı olacaklardır zaten.bır de benım 25 temmuzda dugunum var bu hafta ılk defa koltuk altıma lazer yaptırmayı dusunuyorum dugunden once ıkı seans yaptrabılcm sadece gelınlıgım straplez koltuk altım ıkı seansla temız gorunur mu merak edıyorum ya da hıc baslamasam mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?