• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben alex candela ile özel bölgeye epilasyona başladım. 6 gün geçti. fakat ordaki kıllar simsiyah ve semsert oldu. we hiç biri dökülmedi. böyle olması normal mi? çok üzülüyorum... :çok üzgünüm:

İlk 7 günde hiç dökülme olmaması normal bir durum. 7. günden sonra dökülme başlar ve 3.haftaya kadar uzayabilir.

Tüylerin sert olduğu ilk bir kaç seansta bahsettiğiniz durumun olması normaldir. Ben bu durumu hastalarıma (Yüz hastalarıma) 2 kez rötüş yaparak çözümlüyorum. Tabi her merkez bunu yapmak zorunda değil. Biraz sabrederseniz ilerleyen tedavilerde bu durum olmayacaktır.

Teşekkürler cevabınız için. Baya sert benim dudak üstündeki tüyler sanırım dediğiniz gibi o sebepten böyle. Ama köklerin olması yeterli değil mi uygulama için illa uzamış olması gerekmiyor yani?

Teşekkürler cevabınız için. Baya sert benim dudak üstündeki tüyler sanırım dediğiniz gibi o sebepten böyle. Ama köklerin olması yeterli değil mi uygulama için illa uzamış olması gerekmiyor yani?

Uzamış olması değilde görünür olması (Nokta gibi bile olsa olur) gerekli.Yüzeyde tüy yoksa lazer etkili olmayabiliyor.

Tüyler çıkar çıkmaz tedavi yapmakta fayda var . Dolayısı ile beklemeyi çok önermiyorum. Ama tüyler tam olarak çıkmadan da tedavi yapmamak lazım. Yani tedaviden sonra tüyleriniz iyice çıkana kadar bekleyin çıkınca da arayı çok uzatmadan o hafta içinde tedavinizi yaptırın. Umarım çok iyi sonuç alırsınız.a.s.

tesekkur ederima.s.

merhaba doktor hanım size bi sorum olacaktı yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum ve uzayınca doktor tıraş makinasıyla alıyor sizce bunda bi sakınca var mı tetikler mi bu beni çok rahat ediyo çünkü bir deyüzümde kabuklanma oldu seansımda bazı hastalarda olmamış fakat bende oldu yüzüm iyileşti 3 günde fakat favori bölgemde hala biraz var :(:(

Doktor Hanım ben Adana'da oturuyorum. Tüm vücuduma epilasyon yaptırmak için buradaki merkezleri araştırdım. İki merkez arasından önerinizi rica ediyorum.
1. Merkezde; alexandrite ve duod tipte lazer var. Yılın 12 ayı uygulama yapılabilen, yani güneşten leke vs. problemi olmadan uygulama yapılabilen son model cihazları olduğunu söylediler.
2. Merkezde; ulase isimli bir cihaz var. Bu cihaz hem IPL hem de Alexandrite lazer şeklinde kullanılabiliyormuş. Çok çeşitli başlıkları olduğunu ve her bölgeye ihtiyaca göre başlık ve lazer kullandıklarını söylediler.

Sizce bu iki merkezden hangisini seçmek mantıklı olur? Teşekkür ederim.

Doktor Hanım ben Adana'da oturuyorum. Tüm vücuduma epilasyon yaptırmak için buradaki merkezleri araştırdım. İki merkez arasından önerinizi rica ediyorum.
1. Merkezde; alexandrite ve duod tipte lazer var. Yılın 12 ayı uygulama yapılabilen, yani güneşten leke vs. problemi olmadan uygulama yapılabilen son model cihazları olduğunu söylediler.
2. Merkezde; ulase isimli bir cihaz var. Bu cihaz hem IPL hem de Alexandrite lazer şeklinde kullanılabiliyormuş. Çok çeşitli başlıkları olduğunu ve her bölgeye ihtiyaca göre başlık ve lazer kullandıklarını söylediler.

Sizce bu iki merkezden hangisini seçmek mantıklı olur? Teşekkür ederim.

Tüyler siyah ve kalınsa ve cilt renginizde anormal bir koyuluk yoksa alexle yaptrmanızı öneriyorum.(1.Bahsettiğiniz merkez)

merhaba doktor hanım size bi sorum olacaktı yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum ve uzayınca doktor tıraş makinasıyla alıyor sizce bunda bi sakınca var mı tetikler mi bu beni çok rahat ediyo çünkü bir deyüzümde kabuklanma oldu seansımda bazı hastalarda olmamış fakat bende oldu yüzüm iyileşti 3 günde fakat favori bölgemde hala biraz var :(:(

Tüyleri kısaltan cihazın bir zararı olmaz, dolayısı ile kullanılabilir. Eğer kabuklanma oldu ise doz fazla gelmiş demektir,bu durum olmazsa iyi olur ama oluşmuş artık dolayısı ile Bol bol cildinizi nemlendirin.Bir kaç güne düzelecektir.a.s.

Tüyleri kısaltan cihazın bir zararı olmaz, dolayısı ile kullanılabilir. Eğer kabuklanma oldu ise doz fazla gelmiş demektir,bu durum olmazsa iyi olur ama oluşmuş artık dolayısı ile Bol bol cildinizi nemlendirin.Bir kaç güne düzelecektir.a.s.

cevabınınız için çok teşekkür ederim sağolun doktor hanım...

merhaba dr hanım.... ben yuzume lazer yaptırmaya başladım bugun 2 seansım bitti ve her atışdan 20 gun sonra ara atış yapıyorlar yanı toplam 4 kere lazer gordu yzum. ve ben cok memnunm şuanda....sorum ise şu, yaza girmek üzereyiz.... yazın lazer yapılır mı ? yapılsa da ii bir koruma sağlanırsa lekelenmeme ihtimali varmıdır...

merhaba dr hanım.... ben yuzume lazer yaptırmaya başladım bugun 2 seansım bitti ve her atışdan 20 gun sonra ara atış yapıyorlar yanı toplam 4 kere lazer gordu yzum. ve ben cok memnunm şuanda....sorum ise şu, yaza girmek üzereyiz.... yazın lazer yapılır mı ? yapılsa da ii bir koruma sağlanırsa lekelenmeme ihtimali varmıdır...

Ben yazın bütün yüz hastalarıma lazer yapıyorum. Cilt rengine uygun kremlerle cilt rengini korumaya çalışmak önemli bir faktör. Ayrıca tedaviden önce güneşlenmek gibi uzun süreli güneş maruziyetinide önermiyorum. (Günlük hayatta dışarıda gezerken ki güneşi güneşlenmek olarak saymıyorum.) Eğer cilt rengi çok koyu ise test atışı yapıp bir kaç gün sonra tarama yapıyorum.Bu sayede lekelenme olmama olasılığı çok yüksek. Ama bazı cilt tipleri lekeye çok müsait olabiliyor. (Özellikle sarı-esmer renkli cilt tipleri) Bununla ilgili ancak sizin cildinizi bilen doktorunuz sizi yönlendirebilir.

merhaba Dr.JldBycn
size bir sorum olcak..ben çene bölgeme lazer epilasyon yaptırıyorum alexandrite ile..bu şekilde kıllardan kurtulabılırmıyım...yoksa iğneli epilasyon yaptırmam mı kesın çözüm olur?bu konuda bilgi veririsenız.yeni başladım...önumuzdeki ay 2.seansa gideceğim.geçen sene 2 seans gitmiştim hamile kalınca bıraktım şimdi yeniden başladımmmm...bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler

merhabalar benimde bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim lazer epilasyona başladım 3. seansa gideceğim ayda bir gidiyorum şimdilik bıyık bölgesi ve çene sorum şu bıyıklarımda beyazlamalar görmeye başladım lazer bunu yaparmı acaba yada yanlış uygulamamı yada benmi yeni fark ettim bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim tşkrlerr

Mrb Dr. Hanım, size iki sorum olacaktı; benim tenim baya esmer ve tüylerimde koyu siyah. 3 seanstır alex. ile lazer uygulatıyorum tüm vücuduma, 16j. uygulandığında cildimde lekeler oluşmuştu hatta size sormuştum lekeler için. En son 14j uygulandı ve leke problemim olmadı. Ancak önümüz yaz ve yazın denize gidip daha da çok koyulatığım için sizin öneriniz nedir, Sizce nd-yag'a mı geçsem yazın yoksa jilet yapsam, jiletle de aslında çok almak istemiyorum çünkü cildimin renginin normale dönmesi kasım-aralığı da buluyor çok uzun bi süre. Ne yapacağımı bilemedim. Bi de 14j tüylerin bitmesi açısından etkili bi doz mu sizce? Teşekkür ederim

merhaba Dr.JldBycn
size bir sorum olcak..ben çene bölgeme lazer epilasyon yaptırıyorum alexandrite ile..bu şekilde kıllardan kurtulabılırmıyım...yoksa iğneli epilasyon yaptırmam mı kesın çözüm olur?bu konuda bilgi veririsenız.yeni başladım...önumuzdeki ay 2.seansa gideceğim.geçen sene 2 seans gitmiştim hamile kalınca bıraktım şimdi yeniden başladımmmm...bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler

Tüyler çene ucunda hepsi bir arada bulunuyorsa fazla bir alana yaymamaya çalışılarak uygulama yapılabilir, ama bir kaç seansta çok incelme ve azalma olursa hemen iğneli ile bitirmek daha iyi sonuç verir. Ama çenede dağınık olarak tek tek tüyler varsa alexi hiç önermiyorum, yayılmaya sebep olabilir.a.s.

merhabalar benimde bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim lazer epilasyona başladım 3. seansa gideceğim ayda bir gidiyorum şimdilik bıyık bölgesi ve çene sorum şu bıyıklarımda beyazlamalar görmeye başladım lazer bunu yaparmı acaba yada yanlış uygulamamı yada benmi yeni fark ettim bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim tşkrlerr

Bazen lazer tüylerde beyazlaşmaya sebep olabiliyor ve beyazlarda da etkili olamıyor. Bu durumda iğneli epilasyon önermekten başka yol göremiyorum doğrusu.

Mrb Dr. Hanım, size iki sorum olacaktı; benim tenim baya esmer ve tüylerimde koyu siyah. 3 seanstır alex. ile lazer uygulatıyorum tüm vücuduma, 16j. uygulandığında cildimde lekeler oluşmuştu hatta size sormuştum lekeler için. En son 14j uygulandı ve leke problemim olmadı. Ancak önümüz yaz ve yazın denize gidip daha da çok koyulatığım için sizin öneriniz nedir, Sizce nd-yag'a mı geçsem yazın yoksa jilet yapsam, jiletle de aslında çok almak istemiyorum çünkü cildimin renginin normale dönmesi kasım-aralığı da buluyor çok uzun bi süre. Ne yapacağımı bilemedim. Bi de 14j tüylerin bitmesi açısından etkili bi doz mu sizce? Teşekkür ederim

Bir kere kesinlikle cihaz değişikliği önermiyorum, çünkü bütün tedaviyi kötü etkileyecektir. Zaten 3 seans yaptırmışsınız, bir de yazın güneş görmeden önce 4. seansı yaptırırsanız zaten en az 3 ay sizi idare etmesi lazım. Benim hastalarım 3 ya da 4. seanstan sonra bütün yazı rahat geçirip sonrası da 2-3 haftada bir jilet yaparak çok rahat idare edebiliyorlar. Sonra da kasım aralık gibi (Çok koyulaşanlar için tabi ki) tedaviye kalınan yerden devam ediyoruz. Zaten ben 3.-4. seanstan sonra tedavileri.4-5 aydan sonra yapıyorum çünkü çok rahat idare edilinebiliyor.
dozunuz iyi bir doz ama cildinizi görmeden çok da yorum yapamıyorum. Her cildin kaldıracağı maksimum doz farklıdır. Bazı ciltler öyle koyu olur ki en düşük doz çalışmak gerekir. Onlar bile çok iyi sonuç aldıktan sonra dozun yüksek ya da düşük olması önemli olmuyor, cilde uygunluğu önemli bir faktör oluyor diye düşünüyorum.

Record 618 Lazer makinası hakkında bilginiz var mı, tavsiye eder misiniz?alexle karşılaştırdığımzda daha mı düşük kalır?

Back