Makarnalar Lazanya(resimli)

petrik

hoşgeldin dünyama :)
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
2.004
1
41
Önce soğan ufak doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kavurulur. İnce doğranan biberler eklenip kavurulur. Kıyma ve baharatlar eklenir. Domatesler rendelenir ve 2 kaşık biber salçası ile beraber kıyma harcına eklenir. Suyunu çekene dek karıştırarak pişirilir.
Yağlanmış bir fırın kabına (orta boy dikdörtgen borcam olabilir) ince bir tabaka beşamel sos sürülüp 2 ad. lazanya yaprağını dizilir (boş kalan bölümlere lazanyayı kırıp yerleştirebilirsiniz). Üzerine biraz beşamel sos sürülür. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan bir miktar eklenir. Tekrar lazanya yaprağı koyulur. Kıymalı harç - beşamel sos -lazanya işlemini 3 kez tekrarladıktan sonra en üst kata beşamel sos dökülüp onun üzerine de kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dk. kadar pişirilir. Dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lazanya.JPG

Lazanya%20Tabakta.JPG

eline saglik canim cok severim ben lazanyayi.biraz beyim yaptigim zaman severek yemez o yüzden bende hasret kalirim.

Bursada hiç bi markette lazanya bulamıyorum 1 yıldır..Bilen yazarsa sevinirm...Lazanya lazanya die gitcem hey allahım :KK70::KK70:

ablam yapmıştı acayıp leziz bişey ve doyuru ufffff canım çekti bi parça alsam hemen.canım lazanya alışveriiş merkezlerinde satılması lazım biz ordan almıştık

eline saglik cnm cok güzel görünüyor tadida görüntüsü kadar cok güzeldir cokacimcoook
canim cektiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cokacimcoook

ben yıllardır burda lazanya arıyorun ama yok malesef Ankara ya gidince alıyorum malesef..
eline sağlık canım ......

marketlere siparis etseniz getirtemezlermi acaba :uhm:cunku ayni sorunu bende yasadim turkiyeye izine gitidigimde lazanya yok sasirip kalmistimkafamçokkarıştı

vıış siz varyaaaaa çok kötüsünüz tok karnım bile acıktı lazanyayı görünce süper görünüyor.

X