• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laringomalazi

purplilac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2024
1.735
2.157
48
Merhabalar,
43 günlük bebeğim var. Laringomalazisi var. Bu tanıyı alan annelerin tecrübesine çok ihtiyacım var. Gerçekten çok tedirginim.

Merhabalar,
43 günlük bebeğim var. Laringomalazisi var. Bu tanıyı alan annelerin tecrübesine çok ihtiyacım var. Gerçekten çok tedirginim.
Hangi belirtiler var acaba benim bebegimde de vardı zamanla bütün belirtiler kayboldu lütfen okuduklarinizla korkup endişelenmeyin çoğu bebekte 6 aylık olmadan düzeliyor

Hangi belirtiler var acaba benim bebegimde de vardı zamanla bütün belirtiler kayboldu lütfen okuduklarinizla korkup endişelenmeyin çoğu bebekte 6 aylık olmadan düzeliyor
Doktoruna yazdığım mesajı size göndereyim.
Hocam merhabalar,
İki gecedir ..... nefes alamıyor gibi sesler çıkarıyor. .... ilk doğduğu zaman da bu ses gibi ses çıkarıyor idi. Ancak bebektir normal dedik, doktorlar da bir şey demedi. Ses çıktığı an denk gelip kaydedemedim. Ama aynı sesi çıkaran bir bebeğin videosunu sizinle paylaşıyorum. Özellikle yatarken(en çok sırt üstü) ve beslenirken artıyor. Bu gece emerken çok hızlı soluk alıp veriyordu, sürekli olarak korktuğum için ayırıp soluklanmasını bekledim. Buna karşılık en son şu videodaki sesi yüksek bir sesle 8 10 defa belki tekrarladı. Tıkanıyor diye dik kaldırıp sırtına vurmak dışında bir şey yapamadım. Kendiliğinden geçti. Dün gündüz de biberonla beslenirken (80 cc anne sütü+probiyotik içerken) 4 kez tıkandı ve bu ses eşlik ediyordu. Bir önceki gece de yalnızca yatarken uykusunda 3 5 kez o sesi çıkardı. Gün içinde de aynı sesi çıkarıyordu. Ancak normal buluyorduk. Tıkanır gibi olma eşlik edince korktuk ve size danışmak istedim. Gerekli görmeniz halinde muayene için size getirebilirim.

İnşallah geçer geceleri uyumuyorum başında bekliyorum emzirirken sürekli memeyi çekiyorum boğulacak sanıp. Yavrum kızıyor bana.

İnşallah geçer geceleri uyumuyorum başında bekliyorum emzirirken sürekli memeyi çekiyorum boğulacak sanıp. Yavrum kızıyor bana.
Aynı belirtilerdi bizimde 4 ay civarı geçti internette çok korkunç şeyler yazıyor onları okuyup moralinizi bozmayın

Peki nelere dikkat ettiniz? Ne yaptınız süreç içinde
Yani yapabilecek birsey yok aslında. Benim bebegimde daha çok gece uyurken ses geliyordu bende sizin gibi uyuyamazdim sonra zamanla alıştım. Emzirirken zorlanıyorsa makas yapın elinizle süt akışını azaltıp emzirebilirsinjz yada öncesinde sağım yapabilirsiniz

Yani yapabilecek birsey yok aslında. Benim bebegimde daha çok gece uyurken ses geliyordu bende sizin gibi uyuyamazdim sonra zamanla alıştım. Emzirirken zorlanıyorsa makas yapın elinizle süt akışını azaltıp emzirebilirsinjz yada öncesinde sağım yapabilirsiniz
Makas yapıyorum minnak küçük eliyle elimi çekiyor 😀 Umarım sizinki gibi hemencik geçer

Back