Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pek çok insan "Notebook" alırken markaya önem verir. Bazı markaların amiyane tabirle "dandik" bazılarının ise klas ve hata yapmaz olduğunu düşünür.Türk tüketicilerinin "dandik" olarak nitelendirdikleri markaların isimlerini vermeyeceğim ama "Klas" olarak düşündükleri ve bu yüzden ederinden daha fazla ödedikleri markalar olduğu aşikar.Acer gibi Sony gibi...Bu konuda ben sizi bilgilendireyim sonra kararı yine siz verin.
Pek çok tüketicinin zannettiğinin aksine Sony, HP, Toshiba, Dell, Acer vs. gibi markalar "Notebook" üreticisi falan değildir. Bunlar Dünya'da bulunan 8-9 tane büyük Notebook üreticisine "Notebook" ürettirirler ve üzerine markalarını bastırırlar.
Bu firmaların en büyükleri -sıralama sürekli değişmekle birlikte- sırasıyla veriyorum Asus, Quanta, Compal, Wistron, Clevo, Inventec gibi firmalar
Örneğin bunlardan "Quanta", HP, Dell ve Acer'ın ana tedarikçisi ve aynı zamanda Casper'ın tedarikçisi.
"Compal" ise bir ara kendi markası ile de Türkiye pazarında satıldı ve hatta geçen sene çıkan haberlere göre Çorlu'da bir montaj fabrikası kuracaktı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Compal ve Clevo -farklı zamanlarda olmak üzere- Arçelik, Beko, Grundig ve Crea'nın "Notebook" tedarikçisi. Monster'larda keza Clevo ve Compal üretimi. Apple Notebook'lar ise yine ağırlıklı olarak Quanta üretimi. Bu liste böyle uzuyor gidiyor. Son olarak piyasada bulunan tüm Notebook'ların %60'ını Asus, Compal ve Quanta üretimi olduğunu belirteyim.
Benım Sıze Tavsıyem Ise BuDur Gule guLe kuLLanın
Marka : DELL Consumer
Model : INSP-5010/J38F33
Renk : Siyah
İşletim Sistemi : FreeDOS
Ekran : 15.6" HD WLED (1366x768)
İşlemci : Core i3-380M
Ram : 3072MB (1x1024 + 1x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel
Bellek Slot Sayısı : 2
Sabit Disk : 320 GB Sata 5400 Rpm
Ekran Kartı : 512 MB ATI Mobility Radeon HD 5470
Optik Sürücü : 8X DVD+/-RW
Ses Sistemi : SRS Premium Sound. 2 spkrs@ 1.5W
Kablosuz Bağlantı : European Intel Centrino Wireless-N 1000
Bluetooth : Dell Europe Bluetooth 365 Card
Faks Modem : Yok
Dahili Kamera : 1.3 Mp
Yüz Tanıma Sistemi : Yok
Parmak izi okuyucu : Yok
Numerik Tuş Takımı : Var
USB : 2*USB 2.0, 1*USB 2.0/eSATA combo,
HDMI : Var
Kart Okuyucu : 7 in 1 Card reader
Ethernet : Integrated 10/100 Ethernet LAN
Bağlantı Noktaları : 3*USB 2.0, 1*USB 2.0/eSATA combo, HDMI. and VGA, 1 Half Mini-card Slot, Headphone Jack, Microphone J
Pil : Primary 6-Cell 48W/Hr Li-Ion
Ağırlık : 2.7kg
Kutu İçeriği : kitapçıklar - pil - şarj aleti,çanta
Garanti Süresi : 2 Yıl Yerinde Servis Garantisi
şu kapısında milletin birbirini öldürüp ezmeye çalıştığı meşhur marketten asus un kırmızı bir notebook unu aldım... çok pişmanım... anormal sorunlu içinden gereksiz tam 37 program silmeme rağmen açılması enaz 3 dk sürüyo... hani ben gibi aa rengi ne güzelmiş hmmm özellikleride iyi oh oh alayım deyip tonla patanı yakmaman için söylğyorum.. eğer sabredebilsem HP alırdım ama aceleciğimin kurbanıyım.... HP bak derim.... hızı servisi sistemi özellikleri nefis cihazların...
ha bu arada bu kırmızı seride bir anormallik varmış.... yoksa asus 10 numaradır bundan önceki asusumu 7 sene kullandığım için yine asus aldım... bu kırmızıya dikkat yani :)))))))
Dell'i çok çok tavsiye ederim 1000tl'ye çokiyi bir makina alabilirsin
ayyy canım benim çoook teşekkür ederim bu kadar ayrıntılı yardımın için....
senin dediğin bu modele aklım yattı..... bende zaten DELLde kararlıydım en son olarak....
bu pc ücreti ne kadar acaba???
birde canım bu pcnin aynısının ama sadece işlemcisinin i3 olanı değilde i5 olanı varmı??? varsa sence i5 olması daha iyi olurmu??? ve yine varsa birde fiyat ve model numarası nedir???
tabiii sana zahmet olmicaksa öyle bu sorularımın cevaplarını bekliyorum senden canımcım, cevap gelirsede çok mutlu olurum:)
cevap gelmezsede senin canın sağolsun........
NOT: bende sana elimden gelebilicek bi konuda seve seve yardımcı olmak isterim canım.
Ürün Kodu 5010G46H45
Aile INSPIRON
İşlemci Cinsi Intel Core i5-460M işlemci (2.53 Ghz)
Ön Bellek 3MB
Bellek 4096 MB DDR3 (2 X 2048MB)
Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3
Bellek Slot Sayısı 2
Sabit Disk 500GB SATA 5400RPM
Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB
Ekran Boyutu 15.6"
Ekran Tipi WLED
Ekran Çözünürlüğü 1366 X 768
Optik Sürücü 8x DVD+/-RW
Ses Kartı var
İşletim Sistemi Windows 7 Home Basic
Faks Modem yok
Network Kartı 10/100 Ethernet
Kamera Var (1.3 Mega Pixel)
I/O Port (3) USB 2.0 (1) Combo E-SATA/USB 2 0 HDMI™ and VGA 1 Half Mini-card Slot 1 Headphone Jack, 1 Microphone Jack
Bluetooth var
Wireless 802.11 g/n
Ağırlık (kg) 2,70 kg.
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl yerinde Garanti
Pil Tipi - Ömrü 6 Cell Lithium-Ion
Web Adresi Dell
Klavye Q Türkçe
Mouse TOUCH PAD
Ekran Kartı Büyüklük 512 MB - 1 GB
Dell Inspiron N5010 i5-460M 2.53 4GB 500GB 15.6"
Marka: Dell
Model: 5010G46H45
Fiyatı: $1,218.52+ KDV
İndirimli Fiyatı $1,015.43+ KDV
TL Fiyatı: 1.632,81 TL+ KDV
KDV Dahil: 1.926,72 TL
tahmını pıyasa fıyatı bu durumda
Ayrıca i3 : 2 gerçek 4 sanal çekirdektir.
i5 : 2 gerçek 4 sanal çekirdektir.(i5 750 gerçek 4 çekirdektir.)
i7 : 4 gerçek 8 sanal çekirdektir.
günaydınlar millet:))
kızlaaaar, özellikle sevgili qaRismacığııım size birşey sorucaaaam
benim şuan elimde bi miktar param var, elime tüm para geçmişken şu laptop işini hallediyim istedim.
yalnız qaRismacım senin tavsiyen olan ilk laptopu ===> "DELL CONSUMER ~ INSP-5010/J38F33"ü konyada hiçbiyerde bulamadım( ben konyada ikamet ediyorum. bu senin tavsiyen olan modeli sadece sanal pc satış yerlerinde buldum nette, onlarda istanbul gibi bana uzak yerlerdeler hep vede güvenemiyorum böyle sanal pc satış sitelerine pc hakkında falan pek bilgiye sahip olmadığım için. fiyat 1000tl ve o site PCDEPO.COM. 1-2 başka sitede daha var aynen.
senin bu pc satış siteleri hakkında fikrin nedir acaba?? site önerin varmıdır???
olduki siteden alırsam kandırılıp kandırılmadığımı nasıl anlayabilirim??? benim için 1000tl de az para değil yani.....
diğer önerdiğin i5li pcde zaten şuan için bana fiyat olarak pahalı geldiği için ona hiç bakamadım zaten.
şöylede bir durum var; durum böyle olunca bende konyada bi pcye baktım, bu modele ne dersin?? iyi dermisin buna, bu modeli al tavsiye ederim dermisin bu model için?? fiyatı 1,300tl ve galiba hediyesi falan yok çanta vs gibi. ===> "DELL 5010-T48H43 İNSPİRON NOTEBOOK"
http://www.metro-tr.com/servlet/PB/menu/1075974_pviewer_l8/index.html?view=flash&item=1185696 __sayfa2de
sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum
şuan çok heycanlıyım; laptop almayı çok istediğim için:))
para az olunca bi insanda; işte insan böyle kılı kırk yarıyo bişey alırken......:44:
galiba heycandan çenem düştü biraz
günaydınlar millet:))
kızlaaaar, özellikle sevgili qaRismacığııım size birşey sorucaaaam
benim şuan elimde bi miktar param var, elime tüm para geçmişken şu laptop işini hallediyim istedim.
yalnız qaRismacım senin tavsiyen olan ilk laptopu ===> "DELL CONSUMER ~ INSP-5010/J38F33"ü konyada hiçbiyerde bulamadım( ben konyada ikamet ediyorum. bu senin tavsiyen olan modeli sadece sanal pc satış yerlerinde buldum nette, onlarda istanbul gibi bana uzak yerlerdeler hep vede güvenemiyorum böyle sanal pc satış sitelerine pc hakkında falan pek bilgiye sahip olmadığım için. fiyat 1000tl ve o site PCDEPO.COM. 1-2 başka sitede daha var aynen.
senin bu pc satış siteleri hakkında fikrin nedir acaba?? site önerin varmıdır???
olduki siteden alırsam kandırılıp kandırılmadığımı nasıl anlayabilirim??? benim için 1000tl de az para değil yani.....
diğer önerdiğin i5li pcde zaten şuan için bana fiyat olarak pahalı geldiği için ona hiç bakamadım zaten.
şöylede bir durum var; durum böyle olunca bende konyada bi pcye baktım, bu modele ne dersin?? iyi dermisin buna, bu modeli al tavsiye ederim dermisin bu model için?? fiyatı 1,300tl ve galiba hediyesi falan yok çanta vs gibi. ===> "DELL 5010-T48H43 İNSPİRON NOTEBOOK"
http://www.metro-tr.com/servlet/PB/menu/1075974_pviewer_l8/index.html?view=flash&item=1185696 __sayfa2de
sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum
şuan çok heycanlıyım; laptop almayı çok istediğim için:))
para az olunca bi insanda; işte insan böyle kılı kırk yarıyo bişey alırken......:44:
galiba heycandan çenem düştü biraz
Verdııgınız lınkdekı urunu tam olarak ınceleyemedım dogrusu bı yorum yapamıcam onun ıcın fakat tavsıye ettıgım dell urunu almak ıstersenız bız satısını yapıyoruz ankaradan gonderebılırız maıl adresıme ulasabılırsınız
Bir öNerim daha olucak size Hp Marka Ozellıller Söyle
İNTEL Cİ5 -460M 2.53 GHZ 3MB İŞLEMCI
CHİPSET İNTEL HM55
EKRAN 15.6
1GM RADEON 5470 HARİCİ EKRAN KARTI
3GB DDR 3 1333MHZ RAM
500 GB 5400 RPM HARD DISK
DVD-RW DL
BLUTEOOTH YOK
KART OKUYUCU WAR
DAHİLİ HOPARLÖR
ETHERNET 10/100 MBİT
KABLOSUZ AĞ WİRELES
PORLAT USB,VGA,HDMİ
AGIRLIK 2.5 KG
KAMERA WAR
665$+KDV BU URUNUDE TAVSIYE EDERIM BI DUSUNUN ISTERSENIZ
laptop almaya karar verdim.daha çok film ve dizi izliyorum ben bilgisayarda şu an kullandığım bilgisayarın ekran kartı kötü.görüntü kalitesi kötü olan videoları izleyebiliyorum ancak.hd videoları asla izleyemiyorum.kare kare gösteriyor,takılıyor.deli oluyorum resmen :84:
laptopta aradığım en önemli özellik ekran kartının iyi olması.hd videoları sorunsuz izlemek istiyorum.siz hangi marka laptop kullanıyorsunuz kızlar? tavsiyelerinizi rica ediyorum