laptop almaya karar verdim.daha çok film ve dizi izliyorum ben bilgisayarda şu an kullandığım bilgisayarın ekran kartı kötü.görüntü kalitesi kötü olan videoları izleyebiliyorum ancak.hd videoları asla izleyemiyorum.kare kare gösteriyor,takılıyor.deli oluyorum resmen :84:
laptopta aradığım en önemli özellik ekran kartının iyi olması.hd videoları sorunsuz izlemek istiyorum.siz hangi marka laptop kullanıyorsunuz kızlar? tavsiyelerinizi rica ediyorum
Pek çok insan "Notebook" alırken markaya önem verir. Bazı markaların amiyane tabirle "dandik" bazılarının ise klas ve hata yapmaz olduğunu düşünür.Türk tüketicilerinin "dandik" olarak nitelendirdikleri markaların isimlerini vermeyeceğim ama "Klas" olarak düşündükleri ve bu yüzden ederinden daha fazla ödedikleri markalar olduğu aşikar.Acer gibi Sony gibi...Bu konuda ben sizi bilgilendireyim sonra kararı yine siz verin.
Pek çok tüketicinin zannettiğinin aksine Sony, HP, Toshiba, Dell, Acer vs. gibi markalar "Notebook" üreticisi falan değildir. Bunlar Dünya'da bulunan 8-9 tane büyük Notebook üreticisine "Notebook" ürettirirler ve üzerine markalarını bastırırlar.
Bu firmaların en büyükleri -sıralama sürekli değişmekle birlikte- sırasıyla veriyorum Asus, Quanta, Compal, Wistron, Clevo, Inventec gibi firmalar
Örneğin bunlardan "Quanta", HP, Dell ve Acer'ın ana tedarikçisi ve aynı zamanda Casper'ın tedarikçisi.
"Compal" ise bir ara kendi markası ile de Türkiye pazarında satıldı ve hatta geçen sene çıkan haberlere göre Çorlu'da bir montaj fabrikası kuracaktı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Compal ve Clevo -farklı zamanlarda olmak üzere- Arçelik, Beko, Grundig ve Crea'nın "Notebook" tedarikçisi. Monster'larda keza Clevo ve Compal üretimi. Apple Notebook'lar ise yine ağırlıklı olarak Quanta üretimi. Bu liste böyle uzuyor gidiyor. Son olarak piyasada bulunan tüm Notebook'ların %60'ını Asus, Compal ve Quanta üretimi olduğunu belirteyim.
Benım Sıze Tavsıyem Ise BuDur Gule guLe kuLLanın
Marka : DELL Consumer
Model : INSP-5010/J38F33
Renk : Siyah
İşletim Sistemi : FreeDOS
Ekran : 15.6" HD WLED (1366x768)
İşlemci : Core i3-380M
Ram : 3072MB (1x1024 + 1x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel
Bellek Slot Sayısı : 2
Sabit Disk : 320 GB Sata 5400 Rpm
Ekran Kartı : 512 MB ATI Mobility Radeon HD 5470
Optik Sürücü : 8X DVD+/-RW
Ses Sistemi : SRS Premium Sound. 2 spkrs@ 1.5W
Kablosuz Bağlantı : European Intel Centrino Wireless-N 1000
Bluetooth : Dell Europe Bluetooth 365 Card
Faks Modem : Yok
Dahili Kamera : 1.3 Mp
Yüz Tanıma Sistemi : Yok
Parmak izi okuyucu : Yok
Numerik Tuş Takımı : Var
USB : 2*USB 2.0, 1*USB 2.0/eSATA combo,
HDMI : Var
Kart Okuyucu : 7 in 1 Card reader
Ethernet : Integrated 10/100 Ethernet LAN
Bağlantı Noktaları : 3*USB 2.0, 1*USB 2.0/eSATA combo, HDMI. and VGA, 1 Half Mini-card Slot, Headphone Jack, Microphone J
Pil : Primary 6-Cell 48W/Hr Li-Ion
Ağırlık : 2.7kg
Kutu İçeriği : kitapçıklar - pil - şarj aleti,çanta
Garanti Süresi : 2 Yıl Yerinde Servis Garantisi