laparoskopi sonrası bebek çalışmaları

efza09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
54
2
86
İstanbul
Arkadaşlar ben 6 kasımda laparoskopi ile kist ameliyatı oldum .Kistim alındı dünde doktora gittim kontrol için ,doktor beni çok cesaretlendirdi inşallah doğal yolla bu ameliyattan sonra hamile kalabilirim.Doktora ameliyat sonrası dış gebelik endişemi söyledim bir süre korunmam gerekiyor mu gibilerinden buna gerek olmadığını-nasip olursa bugün dahi gebe kalabilrsin dedi.Fakat ameliyat sonrası kontrole gelen asistan 15 gün -1ay korun demişti .Ameliyat sonrası kanama olmuştu asistana sorduğumda yumurtalıklarına müdahale olduğundan adetin başladı dedi gerçekten de adet kanaması gibi 6-7 gün sürdü.Şu an iyiyim ameliyat olalıda 10 gün olmuş oluyor ,acaba çalışmalara başlasak mı biraz daha beklersem bu ayki yumurtlama günü geçmiş olacak bu konuda kararsız kaldım sizlerden de daha önce bu tarz bir deneyim yaşayan var mı. Yardımcı olursanız çok sevinirim....

canım bende 21 eylülde laparoskopi oldum.3 hafta ilişki yasağı vardı. sonra hiç korunmadık ama hamile kalamadım. pazartesi tekrar dr. gideceğim.

canım bende 21 eylülde laparoskopi oldum.3 hafta ilişki yasağı vardı. sonra hiç korunmadık ama hamile kalamadım. pazartesi tekrar dr. gideceğim.

Benimde bu birinci ay ,ilk hüsran olmadı Doktora gitti mi nasıl bir tedavi başlattı? Bana olmazsa 3 ay sonra gel aşılama tedavisine başlayalım dedi. Gerçi benim hiç yumurtlama takibim yapılmadı.Nasıl olacak bilmiyorum...

canım görmedim kusura bakma.dr ameliyattan sonra tedaviye başlayacaktı ama ben 3 ay istedim.dr gittim ama adetin 4. günü gittiğim için aşılama yapmadı.klomen ve çatlatma iğnesi verdi.ama kontrollerde rahimin yeteri kadar kalınlaşmadığını farketti.hamile kalamadım.şimdi aşılama için tedaviye başladık.rahimin kalınlaşması için ilaç başladı.olmazsa diğer aya tüp bebek diyor hamileliği geciktirmemeliyiz diyor.inşallah bu ay olur.sen ne yaptın...

Benim 2. hüsran sanırım doktorun verdiği süre içinde bu durum bu şekilde sıralanacak çok üzgünüm

Benim 2. hüsran sanırım doktorun verdiği süre içinde bu durum bu şekilde sıralanacak çok üzgünüm

canım üzülme sabırlı ol.senin kistin basit kistmiydi yoksa çikolata kistimi.ben çok araştırmıştım daha çok 3-4 ayda hamile kalan olmuş.ben kalamadım ama inşallah sen kalırsın.benim kistim basit kistti ama ameliyatta endometriozis hastası olduğum çıktı.çok yaygın yapışıklıklarım varmış...

Evet iyi huylu kistti fakat yaklaşık 8-9 cm di laparoskopi sırasında tüplerinde kontrolü yapıldı ben zaten hiç rahim filmi çektirmemiştim.Tüplerden biri tamamen kapalı diğerinde de zor geçiş izlenmiş ilk etapta üzüldüm sonra doktorla konuştum .Bu sonucun kötü olmadığını uzun uzun anlattı bana rahim filmi çektirseydin biri kapalı biri açık çıkardı dedi biz ameliyat sırasında detaylı gözlem yaptığımızdan bu şekilde bildiriyoruz şeklinde söyledi. Sonuçta bir taraf açık Allah nasip ederse hemen kendiliğinden de kalabilirsin dedi .Ayrıca benim üzgün halimi görünce baya cesaretlendirdi öyle hastalarım varki rahimleri olmamasına rağmen bile duruma senin kadar olumsuz bakmıyorlar biraz güçlü ol gibilerinden.Şimdi yaklaşık 3-6 ay arası bekliycem bu arada incir kürüne başladım ,bu ay kendimde baskı olsun istemediğimden şimdiden yumurtlama tarihlerini hesaplayıp eşime verdim bu tarih konusu ile ilgilenmiycem çünkü tarihi bilince o günlerde çok gergin oluyorum durduk yere eşime çatabiliyorum sonrada küsüyorum:) Dua et benim için cevapların içinde teşekkür ederim. İnşallah sende en kısa zamanda evladını sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

benimde sol tüpüm kapalıydı.ameliyatta onu açtılar.seninkini neden açmadılar acaba.üzülme benim gibi acelen yok sabırla bekle.senin için dua edeceğim.sende bana dua et.cumartesi aşılamam var.

Bende yaklaşık bir hafta önce laparoskopi ve histereskopi oldum. Aslında 4 spontane gebeliğim vardı evliliğin ilk yıllarından ancak kayıplarla sonlandı. Sonra infertilite başladı tedaviler, 2 mikro 1 aşılama 1 laparoskopi bakalım yapışıklıklar varmış rahim içinde temizlendi. Bunca yıl bunca işlem sonrasında dr normal yolla deneceğiz diyerek şaşırttı beni....

Allah yardımcımız olsun. Laparoskpi sonrası aşılama başarı şansını arttırır. umarım olumlu sonuç alırsınız.

canım çok teşekkür ederim.inşallah seninde bebeğin seni daha fazla bekletmez..

Teşekkür ederim sevefe Allahu teala yardımcın olsun, inşallah hayırlı olumlu neticeler alırsın ...Acelen yok derken ne demek istedin anlayamadım çok küçük sayılmam 29 yaşındayım 2,5 yıldır evliyim birde eşimde bende ailenin ilk çocuklarıyız beklenti yüksek:) Birde bu aşılama sonrası cumartesiden sonra süreci anlatırsın değil mi ? Bende hiç yumurtlama takibi filan yapılmadı direk gittiğim doktorlar kiste yoğunlaştı ,tüpün açılamama sebebi doktor rahme bakan kısmın ucundaydı müdahale edemedik dedi ,hayırlısı inşallah.Cumartesi senin için ve tüm bebiş isteyenler için dua edeceğim...

canım acelen yok derken zaman kısıtlaman yok demek istedim.ben endometriozis oduğum için doktorum ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kalman lazım dedi.hastalığım tekralıyor.durdurmanın tek yolu hamile kalmak.ben 5. ayımdayım.yaşadığım her şeyi sana anlatacağım.

ben de 2.5 yıllık evliyim.ama ben 30 yaşındayım. 20 aydır bebek için uğraşıyorum.bizde ailenin büyük çocuklarıyız.

Sevefe bir gelişme var mı? Bizi süreçlerden haberdar edecektin merak ediyorum...

canım henüz sonuç belli değil o yüzden yazmamıştım.çarşamba kan tahlili yaptıracağım.aşılama basit bir işlemmiş.ama aşılamadan sonra kasık ağrım başladı halada ağrılarım oluyor.

Sevefecim bende sonucunu merak ediyordum diğer forumlardaki cevaplarını gördüm hayırlısı olsun inşallah sonuçta daha bu ilk deneme .İnşallah bu ay hayırlısı ile güzel haber gelir .Bakarsın bu ay beraber kalırız hayırlısı inşallah dua edelim birbirimize...

inşallah canım.

selam 2010 eylül de laparoskopi oldum...ocak ayına kadar doğal yolla gebe kalamayınca 3 kere aşılama yaptırdım yine gebe kalamadım...ocak,şubat ve nisan ayında oldu aşılamalarım....mayıs da bekleyip haziran adetimle tüpe geçmeye karar verdik ve haziranda adet olmadım...kendiliğinden geliverdi bebeğim...Rabbim ol dedi...tabi çektiğim stres ve aceleci olmam da gelişini geciktirdi...

darısı tez vakitte size...sabırla...

allah bebeğine sağlıklı ömür versin.sen neden laporoskopi olmuştun.bende bu ay aşılma yaptırdım.test sonucum negatif.adet olmayı bekliyorum tüp bebek deniycez.

ben salı günü laproskopi ve histereskopi oldum.sağ tüpüm tıkalı olduğu için bu işlemler yapıldı.adetimin 2.günü doktoruma gideceğim.şu an divina adlı ilaç kullanıyorum.doktorum aşılama yapacak.siz de bu ilacı kullandınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…