- 21 Ocak 2021
- 4.407
- 6.392
- 108
- Konu Sahibi gokkusaginadusenbukalemun
-
Malesef az da olsa bi hasar oluşuyor. Laparoskopi sırasında yumurtalıklara zarar gelebilir mi?
Tüp bebek de iğneler genellikle ayni sadece kişinin değerleri ve yumurta duruma göre doz farki var.Tüp bebek için kullanılan ilaçları herkes mi kullanıyor? Yoksa hormonları, amh ı, rahmi normal olanlar için başka bir yol mu izleniyor?
Çok teşekkür ederim. Peki laparoskopi öncesi yumurta toplama işlemi yapılıyor mu acaba? Bilginiz var mı?Malesef az da olsa bi hasar oluşuyor
Tüp bebek de iğneler genellikle ayni sadece kişinin değerleri ve yumurta duruma göre doz farki var.
Çok teşekkür ederim gerçekten. Bayağı araştırdım ama pek bir bilgi bulamadım. Şimdi okurum.Bende laparoskopi ve histeroskopi oldum sol tupum tikaliymis bu linke tıklayıp actigim konuyu okuyabilirsin yardimci olacaktir ameliyat öncesi
Thread 'Laparoskopi ve Histeroskopi Hikayem ' Laparoskopi ve Histeroskopi Hikayem
Hayır laparoskopi de direkt yumurtalıklara bi işlem uygulanmaz gobek sisirildigi için aletlere alan oluşuyor . Rahim arka duvari etrafi konumu vs. Durumlara bakılıyor varsa bir sorun müdahale ediliyor.Çok teşekkür ederim. Peki laparoskopi öncesi yumurta toplama işlemi yapılıyor mu acaba? Bilginiz var mı?
Her turli yardimci olurum laparoskopi kolay bir ameliyat normaline goreÇok teşekkür ederim gerçekten. Bayağı araştırdım ama pek bir bilgi bulamadım. Şimdi okurum.
Benim tanisal amaçlı laparoskopi olduğu icin yumurtalara karışılmadi ilaclar gibi ameliyatlarda kisiden kişiye degisiyorArkadasımın da sizinki gibiydi. Yumurta toplama işlemini ameliyattan önce yapıp dondurdular daha sonra tüpleri alıp transfer ettiler. Bu arada ilaçlar aynı. Tabi kişiden kişiye değişiyor ama hemen hemen aynı
Arkadaşımında yumurtlarına karısmadılar. Ama öyle tedavi ettiler şuan ikiz bebekleri var . Hakkınızda hayırlısı olsunBenim tanisal amaçlı laparoskopi olduğu icin yumurtalara karışılmadi ilaclar gibi ameliyatlarda kisiden kişiye degisiyor
Arkadasımın da sizinki gibiydi. Yumurta toplama işlemini ameliyattan önce yapıp dondurdular daha sonra tüpleri alıp transfer ettiler. Bu arada ilaçlar aynı. Tabi kişiden kişiye değişiyor ama hemen hemen aynı
Benim korkum tüpler alınırken yumurtalıkların zarar görmesi. O sırada Allah korusun(tabi küçük bir ihtimal ama) yumurtalıklara giden ve onu besleyen damarlardan ya da sinirlerden biri zarar görürse yumurtalıkların işlevsiz kalması. Biliyorum ihtimali düşük ama korkuyorum artık.Benim tanisal amaçlı laparoskopi olduğu icin yumurtalara karışılmadi ilaclar gibi ameliyatlarda kisiden kişiye degisiyor
Hic bir sorun olmaz teknoloji o kadar ilerledi ki kaneralar ipince aletler kullaniliyor. Ben ameliyattan beri duzenli yumurtlama görüyorum hic bir sorun olmadiBenim korkum tüpler alınırken yumurtalıkların zarar görmesi. O sırada Allah korusun(tabi küçük bir ihtimal ama) yumurtalıklara giden ve onu besleyen damarlardan ya da sinirlerden biri zarar görürse yumurtalıkların işlevsiz kalması. Biliyorum ihtimali düşük ama korkuyorum artık.
İnşallah bir sorun yaşamam. O yüzden laparoskopi ile bir sorun oluşmasından korktuğumdan acaba öncesinde tüp bebek tedavisine başlayıp yumurta toplama işleminden sonra mı laparoskopi olsam dedim. Bu tüplerin hidrosalpinks olma ihtimali bile aklıma hiç gelmemişti. Yani benim adetlerim düzenlidir, ağrım sızım olmaz. Nasıl adetim başlar-biter anlamam. Normalde çok ağrılı adet döngüsü falan oluyormuş. O yüzden yine bir olumsuzlukla karşılaşmak beni çok yıpratır.Hic bir sorun olmaz teknoloji o kadar ilerledi ki kaneralar ipince aletler kullaniliyor. Ben ameliyattan beri duzenli yumurtlama görüyorum hic bir sorun olmadi
Haklısınız ama baska çareniz yok. O tüpler basınıza çok işler açar. Gebe kalsanız bile tüp bebek ile olumsuz sonuclanır. Benm tek tüpüm alındı teki kapalıydı ona rağmen hsg çektirdi doktorum. Tüpüm şiş mi değilmi diye. Maalesef tutunamıyormus o durumlardaBenim korkum tüpler alınırken yumurtalıkların zarar görmesi. O sırada Allah korusun(tabi küçük bir ihtimal ama) yumurtalıklara giden ve onu besleyen damarlardan ya da sinirlerden biri zarar görürse yumurtalıkların işlevsiz kalması. Biliyorum ihtimali düşük ama korkuyorum artık.
Ben kesin aldıracağım tüpleri. Ama işte tüpler alınırken yumurtalıklara zarar gelmesinden korkuyorum. Siz doğal yollarla mı hamile kaldınız?Haklısınız ama baska çareniz yok. O tüpler basınıza çok işler açar. Gebe kalsanız bile tüp bebek ile olumsuz sonuclanır. Benm tek tüpüm alındı teki kapalıydı ona rağmen hsg çektirdi doktorum. Tüpüm şiş mi değilmi diye. Maalesef tutunamıyormus o durumlarda
Hayır tüp bebek. Benm sol tüpümde kapalıydı sağ alındı zaten. Beklemedim hiç boşunaBen kesin aldıracağım tüpleri. Ama işte tüpler alınırken yumurtalıklara zarar gelmesinden korkuyorum. Siz doğal yollarla mı hamile kaldınız?
Laparoskopi oldunuz mu?Hayır tüp bebek. Benm sol tüpümde kapalıydı sağ alındı zaten. Beklemedim hiç boşuna
Evet tabii oldum. Sağ tüpüm patlamak üzereydi dış gebelikten dolayı aldılar tüpümü. Kaç ay boyunca sağdan yumurtladğm için gebe kalamadım. Yani yumurtaya zarar verseydi kaç ay boyunca sağdan kaliteli yumurtlayamazdım. Ameliyat videomuda izledim gayet sağlam duruyolar yumurtalıklarım.Laparoskopi oldunuz mu?
Laparoskopi mi oldunuz?Evet tabii oldum. Sağ tüpüm patlamak üzereydi dış gebelikten dolayı aldılar tüpümü. Kaç ay boyunca sağdan yumurtladğm için gebe kalamadım. Yani yumurtaya zarar verseydi kaç ay boyunca sağdan kaliteli yumurtlayamazdım. Ameliyat videomuda izledim gayet sağlam duruyolar yumurtalıklarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?