Siz böyle deyince pembe saksıyı çıkardım ki içi su dolmuşçok aşırı sulama, çürüyebilir
sanırım saksının altında delik yok?
bu da bütün suyun toprak ya da torf da kalmasına neden oluyodur. toprak hafif nemli olmalı sanırım.
benim bilgim bu kadar. :)
inşallah güzel bi lale açar.
Benimki canlandı birazcık aslında. Ne kadar zaman sonra soldu? 1 haftadır bakıyorum ben ve solarsa cidden çok üzülürümbende gecen hafta migrosta gorup aldim ama solmaya basladi bile...sanirim bitki vitamini faln veriliyor bu tur ciceklere...
Gunes goren yere koy bendede var acmadilar henuz sumbul ekmistim birkac sene once o daha guzel oluyo mis gibide kokuyo
O zaman camın önüne taşıyorum :) Bizim balkon açık çünkü ve ankaradayım çoook soğuk oluyor geceleriEv ortamında değil balkona koyun, biz cam balkonda çiçek açtırabilmiştik...
Donar buzdolabinda hic duymamistim daha once belediye parklara yol kenarlarina ekiyor sogukta sicakta disaridalar birde oyle dusun sumbul garanti aciyor ama lalede acmama durumu olabiliyor cok duygusal bag kurma bence benim gecen senekiler acmadi bu senekiler acar umarimBenimki canlandı birazcık aslında. Ne kadar zaman sonra soldu? 1 haftadır bakıyorum ben ve solarsa cidden çok üzülürüm
Hiç cam önüne koymuyordum artık koyacağım o zaman :) Birisi de internette buzdolabına koy demiş
Birisi kuru kumda sakla soğanları dedi. Ama o soğanları ne zaman çıkarmam gerekecek onu anlamayabilirimSuyu 1 çay bardağı kadar verin ama vermeden önce toprağını yoklayın, toprak nemliyse su vermenize gerek yok, Lale, Sümbül gibi bitkiler aydınlık yerleri sever, sürekli aydınlık olan bir pencere kenarına koyarsanız çok hoşuna gidecektir.
Kısa ömürlü çiçektir Lale, açtıktan bir süre sonra solacak ama soğanları mutlaka saklayın, hatta saksısında bırakın, ara ara yani 15'te bir, havalar soğuyunca ayda bir sulayın soğanı, bir dahaki sene yine çiçek açar, benimde sümbülüm var, hiç saksıdan çıkarmıyorum soğanı ve yerini değiştirmiyorum, sürekli cam önünde, her sene düzenli olarak önce yaprak sonra çiçek açıyor.
Valla kurdum aslındaDonar buzdolabinda hic duymamistim daha once belediye parklara yol kenarlarina ekiyor sogukta sicakta disaridalar birde oyle dusun sumbul garanti aciyor ama lalede acmama durumu olabiliyor cok duygusal bag kurma bence benim gecen senekiler acmadi bu senekiler acar umarim
Soğanları çiçek açması bitecek, yapraklarını da dökecek yani toprağın üstünde bitkiden eser kalmayınca çıkarıyorsunuz, ben sümbülün soğanını hiç çıkarmıyorum, mutfaktaki Camın önünde yaz-kış duruyor, kış aylarında ayda bir defa toprağı hafif nemlendiriyorum, zaten benim tatlı sümbülüm Şubat'ta Başlıyor yaprak açmaya, Mart başı çiçek verip bu dönemde de çiçek vermeyi bitiriyor, erken gelip erken gidiyor cimcimem.Birisi kuru kumda sakla soğanları dedi. Ama o soğanları ne zaman çıkarmam gerekecek onu anlamayabilirim
Umarım benimki de açar ya çok bağlandım kendisine
Valla kurdum aslındaAçmasa bile yaşamaya devam etsin yeter :)
Ya inanılmaz tatlı değiller miSoğanları çiçek açması bitecek, yapraklarını da dökecek yani toprağın üstünde bitkiden eser kalmayınca çıkarıyorsunuz, ben sümbülün soğanını hiç çıkarmıyorum, mutfaktaki Camın önünde yaz-kış duruyor, kış aylarında ayda bir defa toprağı hafif nemlendiriyorum, zaten benim tatlı sümbülüm Şubat'ta Başlıyor yaprak açmaya, Mart başı çiçek verip bu dönemde de çiçek vermeyi bitiriyor, erken gelip erken gidiyor cimcimem.