Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
lâl, ateş anlamına da gelir. zaten lâl taşı kırmızıdır, aynı zamanda kırmızı şarap anlamı da var.
diğer anlamı "dilsiz" hani türküde de geçer : "lal olsun ağzın dilin"
telaffuz sorunu da var, inceltmeden söyleyenler emnim olacaktır, hiç hoş olmaz.
şu son zamanların değişik isim koyma modası çok itici geliyor bana. bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor. şükürler olsun ki dilimiz türkçe, nedir bu arapça isim koyma sevdası? arapça isim koyunca daha mı müslüman olunuyor anlamıyorum ki! "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." der kuran-ı kerim. ve türkçe bir sürü güzel isim var.evet,arapça ama mesela "ecrin" "ücret"demek, güzel mi yani?"aleyna" "üzerine" demek,"kübra" "kibir"le aynı kök...hoş mu yani? ben olsam kızıma "lal" demezdim kısacası...
ilahi ya! ben de, bana ne oluyorsa bir anda arapça isim koyanlardan intikamımı senin üzerinden almışım! ona benzemez neler var: tuana, ceylin,ecrin...
![]()
Bende sinir oluyorum arkadaş nedir bu değişik isim merakı yavv başkalaştırıp isimlerin anlamlarını insanların önüne getiriyolar..Ben şuanda tüp bebek tedavime başladım inşallah olursa ERKEK Ali KIZ HATİCE DÜŞÜNÜYORUMM
allah gönlüne göre versin. inşallah oğlun da kızın da aynı anda gelirBende sinir oluyorum arkadaş nedir bu değişik isim merakı yavv başkalaştırıp isimlerin anlamlarını insanların önüne getiriyolar..Ben şuanda tüp bebek tedavime başladım inşallah olursa ERKEK Ali KIZ HATİCE DÜŞÜNÜYORUMM
bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor.
böyle demen çok hoşuma gitti![]()
![]()
inşallah olumlu sonuç alırsın canım Allah gönlüne göre verir inşallah![]()
allah gönlüne göre versin. inşallah oğlun da kızın da aynı anda gelir
konuyu bilmeden, biliyor gibi bir yorum yapmışım. ama öyle, sinir oluyorum. tövbe ya rabbim, allah'ın işi yok, cennetteki ilk yağmur damlasına isim koyacak!![]()