• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Lal isminin anlamı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aycan77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
1.093
7
116
36
Yalova
merhaba arkadaşlar lal isminin anlamını bilen var mı bu konuda aklım çok karışık bi arkadaş bana anlamının bildiğimin yanlış olduğunu anlamının başka olduğunu idda ediyo onun için böyle bişey açmaya karar verdim cevaplarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim :61: :69:

Benim bildiğim 3 anlamı var; 1. si değerli ve güzel bir taşın adı, 2. si bir çeşit şarap ve rengi 3. de dilsiz demek. çok sevdiğim bir isimdir. Bir gün kızım olursa koymak istediğim bir ad :)

Konuşamayan dilsiz demek...İsimlere kafalarından yorumlar eklemişler bazıları yok cennet açan çiçek falan fialn...

La'l (Yazılışı böyle ) : Değerli bir taş ismidir..Genellikle kırmızı renktedir..Latince ismi farklıdır, hatırlayamadım..

Lâl : Dilsizlik manasını taşır.. Edebiyatta ise suspus olmak anlamı ile kullanılır genelde..

Bence isim olarak tercih edilmemesi gereken isimlerin başında yer alıyor..Çünkü hem telafuz farkı hem yazılış şekli bile kelimenin manasını değiştiriyor..

lâl, ateş anlamına da gelir. zaten lâl taşı kırmızıdır, aynı zamanda kırmızı şarap anlamı da var.
diğer anlamı "dilsiz" hani türküde de geçer : "lal olsun ağzın dilin"
telaffuz sorunu da var, inceltmeden söyleyenler emnim olacaktır, hiç hoş olmaz.
şu son zamanların değişik isim koyma modası çok itici geliyor bana. bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor. şükürler olsun ki dilimiz türkçe, nedir bu arapça isim koyma sevdası? arapça isim koyunca daha mı müslüman olunuyor anlamıyorum ki! "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." der kuran-ı kerim. ve türkçe bir sürü güzel isim var.evet,arapça ama mesela "ecrin" "ücret"demek, güzel mi yani?"aleyna" "üzerine" demek,"kübra" "kibir"le aynı kök...hoş mu yani? ben olsam kızıma "lal" demezdim kısacası...

lâl, ateş anlamına da gelir. zaten lâl taşı kırmızıdır, aynı zamanda kırmızı şarap anlamı da var.
diğer anlamı "dilsiz" hani türküde de geçer : "lal olsun ağzın dilin"
telaffuz sorunu da var, inceltmeden söyleyenler emnim olacaktır, hiç hoş olmaz.
şu son zamanların değişik isim koyma modası çok itici geliyor bana. bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor. şükürler olsun ki dilimiz türkçe, nedir bu arapça isim koyma sevdası? arapça isim koyunca daha mı müslüman olunuyor anlamıyorum ki! "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." der kuran-ı kerim. ve türkçe bir sürü güzel isim var.evet,arapça ama mesela "ecrin" "ücret"demek, güzel mi yani?"aleyna" "üzerine" demek,"kübra" "kibir"le aynı kök...hoş mu yani? ben olsam kızıma "lal" demezdim kısacası...

evet haklısın :46: bende zaten lal ismini koymak için sormadım ilk başta yazdığım gibi bi arkadaş ısrarla cennetteki bişey dedi yok dedim dilsiz anlamı anlamamakta ısrar etti afedersiniz beni salak yerine koydu ne desem anlamadı ben böyle bi konu açmaya karar verdim verdiğiniz cevaplar için hepinize tşk ederim :61: :71:

:60::60::60:ilahi ya! ben de, bana ne oluyorsa bir anda arapça isim koyanlardan intikamımı senin üzerinden almışım! ona benzemez neler var: tuana, ceylin,ecrin...:1::1::1:

Bende sinir oluyorum arkadaş nedir bu değişik isim merakı yavv başkalaştırıp isimlerin anlamlarını insanların önüne getiriyolar..Ben şuanda tüp bebek tedavime başladım inşallah olursa ERKEK Ali KIZ HATİCE DÜŞÜNÜYORUMM

:60::60::60:ilahi ya! ben de, bana ne oluyorsa bir anda arapça isim koyanlardan intikamımı senin üzerinden almışım! ona benzemez neler var: tuana, ceylin,ecrin...:1::1::1:

bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor.
böyle demen çok hoşuma gitti :66: :21:

Bende sinir oluyorum arkadaş nedir bu değişik isim merakı yavv başkalaştırıp isimlerin anlamlarını insanların önüne getiriyolar..Ben şuanda tüp bebek tedavime başladım inşallah olursa ERKEK Ali KIZ HATİCE DÜŞÜNÜYORUMM

inşallah olumlu sonuç alırsın canım Allah gönlüne göre verir inşallah :61:

allah gönlüne göre versin. inşallah oğlun da kızın da aynı anda gelir:34:
bir de her şey nedense "cennetteki bilmem ne" diye uyduruk bir anlam kazanıyor.
böyle demen çok hoşuma gitti :66: :21:

konuyu bilmeden, biliyor gibi bir yorum yapmışım. ama öyle, sinir oluyorum. tövbe ya rabbim, allah'ın işi yok, cennetteki ilk yağmur damlasına isim koyacak!:9::9:

inşallah olumlu sonuç alırsın canım Allah gönlüne göre verir inşallah :61:

allah gönlüne göre versin. inşallah oğlun da kızın da aynı anda gelir:34:

konuyu bilmeden, biliyor gibi bir yorum yapmışım. ama öyle, sinir oluyorum. tövbe ya rabbim, allah'ın işi yok, cennetteki ilk yağmur damlasına isim koyacak!:9::9:

İnşallah inşallah Çok heyacanlıyım Yarabbim burdaki yapılan dualarıda duy Allahımm ikiz bebiş nasip et Rabbim..:9:Kızlar teşekkür ederimmm DUALARINIZ İÇİN...:71:

Back
X