Merhabalar arkadaşlar,
Bebeğim 4.5 aylık ve 4. ayında laktoz intoleransı teşhisi kondu. Yani süt şekeri laktozu sindiren laktaz enzimi eksikmiş. 2.ayından itibaren emme sorunu, inek sütü alerjisi, arada oluyor böyle şeyler diye oyalandık. Ancak 2 ay sonunda hacettepeki doçent sayesinde konuldu bu teşhis. Çocuğa endoskopi vs. yaparlar diye korkumdan gidememiştim hacettepeye. Tabi doktorumuzun da çocuğu hırpalamayalım demesiyle korkmuştum. Halbuki basit bir gaita testiyle çıkıyormuş.
Belirtileri karın krampları, aşırı gaz, ishal, buna bağlı olarak emememe ve uyuyamama sorunları... Bir de kilo alımı nerdeyse duruyor.
2.aydan sonra yani şu aşılardan sonra oldu. Rotavirüs aşısından kaynaklanabileceğini düşünüyordum, doktora sordum evet olabilir dedi. Bu hastalık zamanla geçer diyor doktorlar. Şimdi her emzirmeden önce laktazim diye bir ilaç kullanıyoruz. Hala yoğun gazımız ve karın ağrılarımız devam ediyor. Çocuğu laktoz intoleransı olan var mı aranızda? Veya daha önce olmuş ve şimdi geçmiş. Ne kadar sürede geçiyor merak ettim.