Ben küçük bir lahananın yarısı için yaklaşık 300 gr. kadar tavuk bonfile kullanıyorum. (Bulyon çok sağlıksız bir şey, böyle bir çorba için önerilmesi tuhaf geldi bana.) Bonfileyi minik doğruyorum, 2-3 tane orta boy soğanla 1 çorba kaşığı (yemek kaşığı değil, karıştırılmasın :) ) zeytinyağıyla pişiriyorum, 3-4 orta boy domates rendesi ilave ediyorum, üzerinde küçük doğradığım lahanayı, minik küpler halinde doğradığım bir kerevizi ve bir kabağı ekliyorum. Bolca kereviz sapı da doğrayıp ekliyorum. 1,5 lt kadar sıcak su ilavesiyle yarım saat pişiriyorum. (Düdüklü tencereyle aram iyi değildir, normal tencerede pişiriyorum :)) ) Pişmeye yakın bolca kırmızı pul biber (metabolizmayı hızlandırıyor), çok az karabiber (cilde zararlı fazla tüketmemek lazım) ve biraz tuz ekliyorum. Tadı fena olmuyor. Ama çok lezzetli diyemem, yenmeyecek kadar kötü olmuyor diyebilirim. :) Ben lahananın faydasını çok gördüm. Daha önce de başka başlıklar altında yazdığım gibi, diyetim sırasında vazgeçemediğim sebzelerden biri. (6 ayda 27-28 kg verdiğimi de belirteyim.) Ancak tabii ki haftada bir defa pişiriyorum, "lahana çorbası diyeti" diye bir şeyin ne kadar sağlıksız olduğu aşikar... Lahana, sağlıklı bir diyet sırasında mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Bu yüzden her hafta yemeye çalışıyorum, yoksa her gün lahana yiyerek zayıflandığı zaman, diğer tek taraflı diyetler gibi faydadan çok zarar görüleceği ve verilen kiloların mutlaka katlanarak geri döneceği artık bilinen bir gerçek. Dört ana besin grubundan her gün belirli oranlarda tüketmeliyiz ve haftada 1 kilodan fazla vermeyi amaçlamamalıyız. TEK SAĞLIKLI ZAYIFLAMA ŞEKLİ BUDUR. İnanın bana, her yolu denemiş ve zararlarını görmüş bir insan olarak yazıyorum bunu. Tek yönlü diyetlerle metabolizmanızı mahvetmeyin. Vücudunuzdaki tahribatı onarmak zannettiğinizden çok daha zor olacaktır.