Laftan anlamayan komşular

Eviniz yol üstüyse, yoldan geçenlerin atma ihtimali var mı acaba? Ama insanlar çok düşüncesiz, branda yaptırsanız bile yanan sigara izmaritleri deler geçer onları. Size kalıcı bir çözüm gerek. En iyisi apartman toplantısında yüzlerine söylemek. Yukarıda birisi yazmış, apartmanın girişine süpürün bahçedeki pislikleri, belki utanırlar.
Yoldan aşağıda kalıyor ve arka bahçe yola bakmıyor. Burada ki çoğu yoruma hem fikir oldum son kez daha uyarıp belediye ile irtibat kurucam umarım düzelir. Teşekkür ederim 🙏

Olsun onlarda rahatsız olur uyarırlar belki görürlerse kim atıyorsa.
Benim üst kat komşum ki burası büyük bir site,camdan halı sarķıtırdı,çamaşırları cama kadar sarkıtarak kuruturdu ben ne zaman cam sildirsem yapıyordu bunu ,bir ara klima ünitesinin üzerinden kulotlarını topladım falan rezil bir tipti. Uyarınca da temiz onlar diyordu dedim kirli mi diye sormadım ben,balkonda otururken tepemden ic çamaşırına kadar silkeleyip herşeyi sarkıtıyorsunuz ben bunu izlemek zorunda mıyım. Neyse sarkıtma silkeleme işi bitti dedim.Bunlar da yetmiyormuş gibi camdan kedi beslemeye başladı,salam sosis dograyip fırlatıyordu pervazlar salam,sosis pislik içinde kalıyordu. Bir gün camı açıp rezil ettim. Besleyecekseniz kediyi aşagıya inip besleme alanında besleyin diye. Bıktım sizden falan diye carladım. Herşeyin fotoğrafını çekiyorum hepsi kayıtlı zabıtayı çaģırip ceza kestiricem dedim falan bir süre kesildi. Gece gizli gizli atmaya başlamıştı yine ya sabır dedim geçtim. Kedileri de (yaklaşık 10 taneler ha bire doğuruyorlar,çoğalıyorlar bu arada)apartmana almaya başladılar ve tabi kediler de bütün gece aparmanda işemedik yer bırakmayınca hatta herkesin dolaplarına falan işemişler koku çıkmıyor,kokudan ve pislikten rahatsız olunca apartman grubunda kıyamet koptu. Herkes kapıyı acıp dışkı sidik kokusu ve görüntüsüne maruz kalınca anladılar yıllardır kimlere laf anlatmaya çalışıyorum. Şu an kedileri almıyorlar içeri sanırım şikayet olmadı bir suredir.
Uzun sözün kısası başkaları da rahatsız olursa aksiyon alırsınız ancak.
Şu an kimsenin umurunda olmaz. Ancak görmeleri lazım ki bu nedir,kim yapıyor bunu desinler.
Umarım bizde çözebiliriz 🙏

Annemde ilk geldiği senelerde çok çekti baktı anlayan yok bunlarla yüzgöZ olunmadan anlamayacaklar dedi kapı komşusuyla epey bi süre hiç dokunmadılar bahçeye sonra biriken pislikleri toplayıp dışkapının önüne döktüler ve apt grubuna okkalı bi uyarı yazısıyla devam ederlerse kapılarının önüne o çöpleri dökmeye devam edeceklerini yazdılar şu an daha iyi bahçenin durumu

@angelface mesajımın nesini beğenmediniz acaba? Verdiğim bilgi yanlış mı, hoşunuza mı gitmedi?
Aslında çok doğru konusmussunuz ama çok yeri değil. Bence tabiki. Biri orda derdini anlatırken, mevzu derdi iken , turkce imla dilbilgisi gibi uyarılarda bulunulması hoş olmamış. Nezaket açısından. Bunu beğenmedim.

En sevmediğim şeylerden biri balkondan izmarit atılması. Çoğu insan gençlerin yaptığını düşünse de genelde evli çiftlerde oluyor. Bir taraf diğer tarafın içtiğini bilmediği için gizlice içen izmariti balkondan atıyor. Apartmanda çok baskıcı bir es var mı? Gerçi dışarıdan tespit etmek çok zor.

Aslında çok doğru konusmussunuz ama çok yeri değil. Bence tabiki. Biri orda derdini anlatırken, mevzu derdi iken , turkce imla dilbilgisi gibi uyarılarda bulunulması hoş olmamış. Nezaket açısından. Bunu beğenmedim.
Dikkat ettiyseniz bu uyarıyı asla kötü bir biçimde yapmadım. Gayet düzgünce açıkladım. Bu mesajdan hemen sonraki mesajımda da konu sahibinin asıl derdine güzel bir çözüm sundum. Bunları yapmasaydım nezaketsiz addedilebilirdim.

Oturduğunuz semt muhit önemli komşular dediğiniz bu kişiler laftan anlayacak kisilermi kavga çıkar başınıza dert alırsınız .İnsanlar bı tuhaf artık gider pompalı alır gelir.Ne bileyim yani ben çok Garanticiyimdir.Destek bulun apartmandan bence kapı kapı gezmek çözüm değil

Öncelikle merhabalar, 6 katlı bir apartmanın zemin katında oturuyoruz ve ne yazık ki toplu yaşama kurallarından bir haber kişilerle beraber! Bahçeyi resmen pislik götürüyor her yer sigara izmariti dolu, yedikleri abur cuburların çöpleri ne ararsanız var anlayacağınız. Bu evi satın alalı 3 sene oldu ve neredeyse geldiğimizden beri annem en az 10 15 kere süpürdü bende süpürmesine kızıyorum çünkü elalemin pisliğini temizlemek zorunda değiliz, ama öbür türlü de bizi inanılmaz rahatsız ediyor. Apartman panosuna uyarı şeklinde yazı yazdık anlamadılar, yöneticiye dedik benim yapacak bir şeyim yok diyor. En son kat kat gezip ben söyliycem ama yüz göz olmak istemiyorum çünkü kendimi tutamam.

Ne yapabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim acaba?
Grup yok mu ordan yazdınız mı? Bizim eski yönetici çok iyiydi evlere tek tek çöp kutusu ve küllük alıp vermişti utandılar mı insallah utanan olmuştur. Biz sigara kullanmıyoruz onun için neden attıklarını hiç tecrübe etmediğim için bir türlü anlamıyorum ki

X