Laftan anlamayan komşular

O berbat bir durum ya bende çok çektim bir sene .. üst katta 24 saat koşturan çocuklar balkondan halı silkeleyen bir kadın ( balkonda kahvaltı falan yaparız biz yemek yeriz ) merdivenlerde izmaritler daha bir ton şey ..bir kere uyardım çocuklarıma kimse karışamaz gibi bir yanıt verdi belediye ile görüştüm sağolsun bizim belediye ilgili geldiler uyardılar girişe de yazı astılar tekrarlanırsa para cezası varmış miktar bilmiyorum .. şimdi düzene girdi kadının sesini duyuyorum koşma aşağıda insanlar yaşıyor falan diyor artık :) resmî kurumlara başvurun sizin lafınızdan anlasalar o medeniyetsizliği yapmazlar zaten

Ne yazık ki öyle bir ihtimal yok, bahçe katında olduğumuz için 🤷
Bahçenin üzerine demiştim aslında. Birinci katla sizin aranıza. Durumunuz varsa kış bahçesinin çatı kısmı gibi de olabilir. Dükkan üstlerinde olan brandalar var ya istendiğinde cekiliyor onlar gibi de olabilir

1705614658915.png
bunun gibi. Tenteymis dogrusu

Öncelikle merhabalar, 6 katlı bir apartmanın zemin katında oturuyoruz ve ne yazık ki toplu yaşama kurallarından bir haber kişilerle beraber! Bahçeyi resmen pislik götürüyor her yer sigara izmariti dolu, yedikleri abur cuburların çöpleri ne ararsanız var anlayacağınız. Bu evi satın alalı 3 sene oldu ve neredeyse geldiğimizden beri annem en az 10 15 kere süpürdü bende süpürmesine kızıyorum çünkü elalemin pisliğini temizlemek zorunda değiliz, ama öbür türlü de bizi inanılmaz rahatsız ediyor. Apartman panosuna uyarı şeklinde yazı yazdık anlamadılar, yöneticiye dedik benim yapacak bir şeyim yok diyor. En son kat kat gezip ben söyliycem ama yüz göz olmak istemiyorum çünkü kendimi tutamam.

Ne yapabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Whatsap grubu varsa orda yazabilirsiniz

Ne yazık ki öyle bir ihtimal yok, bahçe katında olduğumuz için 🤷
Tamda bahçe katına yapılıyor aslinda tente şeklinde ve sizin direkt evinize gelmemiş olur. Bizde de var böyle komşular karşı blogumuzdaki kişi bu şekilde yapmış en azından direkt evinin çok yakınına gelmiyor atılanlar ama bu şekilde yaptirmamis başka bı komşum dediğiniz gibi çok mağdur oluyor maalesef. Kadın geçen gün bağırıyordu artık penceresini açıp ama kime aynı devam ediyor..

Öncelikle merhabalar, 6 katlı bir apartmanın zemin katında oturuyoruz ve ne yazık ki toplu yaşama kurallarından bir haber kişilerle beraber! Bahçeyi resmen pislik götürüyor her yer sigara izmariti dolu, yedikleri abur cuburların çöpleri ne ararsanız var anlayacağınız. Bu evi satın alalı 3 sene oldu ve neredeyse geldiğimizden beri annem en az 10 15 kere süpürdü bende süpürmesine kızıyorum çünkü elalemin pisliğini temizlemek zorunda değiliz, ama öbür türlü de bizi inanılmaz rahatsız ediyor. Apartman panosuna uyarı şeklinde yazı yazdık anlamadılar, yöneticiye dedik benim yapacak bir şeyim yok diyor. En son kat kat gezip ben söyliycem ama yüz göz olmak istemiyorum çünkü kendimi tutamam.

Ne yapabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim acaba?
Bahçe ortak alan ya herkes temizleyecek sırayla ya da kapıcı temizliyecek. Laftan anlayan insanlar olsaydılar camdan atmazlardı. Kapıcı ile konusun o seçenekleri sunsun diğer kişilere.

Ben sizin yerinizde olsam topladığım izmaritleri katlarda kapı önlerine saçardım. Sizin görmek istemeyip attıklarınız bunlar işte görün gibisine. Atmayanın suçu da wp grubunda sessiz kalmak, olayın üstüne düşmemek, nasılsa bana dokunmuyor demek...
Haklısınız sanırım kimsenin hakkına girmemek adına bu tarz şeyleri hep öteledik ama, bizim hakkımıza giriyorlarsa yapacak bir şey yok.

Bahçe ortak alan ya herkes temizleyecek sırayla ya da kapıcı temizliyecek. Laftan anlayan insanlar olsaydılar camdan atmazlardı. Kapıcı ile konusun o seçenekleri sunsun diğer kişilere.
Kapıcı yok ne yazık ki, apartmanın içi de 2-3 ayda bir temizleniyor. İşlerine gelince ortak alan oluyor çocukları gelip oynuyor ama temizlemeye gelince kimse ortada olmuyor.

O berbat bir durum ya bende çok çektim bir sene .. üst katta 24 saat koşturan çocuklar balkondan halı silkeleyen bir kadın ( balkonda kahvaltı falan yaparız biz yemek yeriz ) merdivenlerde izmaritler daha bir ton şey ..bir kere uyardım çocuklarıma kimse karışamaz gibi bir yanıt verdi belediye ile görüştüm sağolsun bizim belediye ilgili geldiler uyardılar girişe de yazı astılar tekrarlanırsa para cezası varmış miktar bilmiyorum .. şimdi düzene girdi kadının sesini duyuyorum koşma aşağıda insanlar yaşıyor falan diyor artık :) resmî kurumlara başvurun sizin lafınızdan anlasalar o medeniyetsizliği yapmazlar zaten
Böyle bir yaptırımı olduğunu bilmiyordum, çok teşekkür ederim belediyeyi arayıp bir sorayım :)

Tamda bahçe katına yapılıyor aslinda tente şeklinde ve sizin direkt evinize gelmemiş olur. Bizde de var böyle komşular karşı blogumuzdaki kişi bu şekilde yapmış en azından direkt evinin çok yakınına gelmiyor atılanlar ama bu şekilde yaptirmamis başka bı komşum dediğiniz gibi çok mağdur oluyor maalesef. Kadın geçen gün bağırıyordu artık penceresini açıp ama kime aynı devam ediyor..
Bu kadar fazla olması şaşırtıcı ben bizim apartmana has zannediyordum. Tente olayına ortak alan olduğu için imza vs gerekmez mi peki?

O izmaritleri butun kapıların onune dokerdim, birisi daha yazmış yukarıda bunu. Gerçekten cok mantıklı, atmayan da o zaman destek versin ses çıkarsın. Hiç bir seye ses etmeyip birlik olmayanlar da çöpleri atanlar kadar suçlu benim gözümde. Belki kapilarinin onune gelince çöp anlarlar. Bütün apartmanin pisliği bu ,hep birlikte bu çöpe ortak olalım diye düşündüm dersiniz.

O izmaritleri butun kapıların onune dokerdim, birisi daha yazmış yukarıda bunu. Gerçekten cok mantıklı, atmayan da o zaman destek versin ses çıkarsın. Hiç bir seye ses etmeyip birlik olmayanlar da çöpleri atanlar kadar suçlu benim gözümde. Belki kapilarinin onune gelince çöp anlarlar. Bütün apartmanin pisliği bu ,hep birlikte bu çöpe ortak olalım diye düşündüm dersiniz.
Kesinlikle artık bende hemfikir oldum ya asansöre yada direk giriş kapısına atmak lazım ki anlasınlar.

Bahçenin üzerine demiştim aslında. Birinci katla sizin aranıza. Durumunuz varsa kış bahçesinin çatı kısmı gibi de olabilir. Dükkan üstlerinde olan brandalar var ya istendiğinde cekiliyor onlar gibi de olabilir
O attığınız fotoğraf tarzında yaptırsak dahi izmariti direk atarlarsa yanmaz mı 🤷

Bizde de çocuk bezi atanlar var ya zaten her gün çöp toplanıyor sabah kapının önüne koymak bu kadar mı zor ama işte... Bu dağ ayıları anlamaz. Utanmazlar ne yaparsanız yapın

En büyük problem izmarit aslında, hem o bahçe hem arka bahçe dolu. Kimin attığını tespit etsek süpürüp kapısının önüne atmayı düşündük ama tespit edemedik ne yazık ki. Dediğiniz de mantıklı ama bu sefer atmayanlar da bu durumundan etkilenecek.
Olsun onlarda rahatsız olur uyarırlar belki görürlerse kim atıyorsa.
Benim üst kat komşum ki burası büyük bir site,camdan halı sarķıtırdı,çamaşırları cama kadar sarkıtarak kuruturdu ben ne zaman cam sildirsem yapıyordu bunu ,bir ara klima ünitesinin üzerinden kulotlarını topladım falan rezil bir tipti. Uyarınca da temiz onlar diyordu dedim kirli mi diye sormadım ben,balkonda otururken tepemden ic çamaşırına kadar silkeleyip herşeyi sarkıtıyorsunuz ben bunu izlemek zorunda mıyım. Neyse sarkıtma silkeleme işi bitti dedim.Bunlar da yetmiyormuş gibi camdan kedi beslemeye başladı,salam sosis dograyip fırlatıyordu pervazlar salam,sosis pislik içinde kalıyordu. Bir gün camı açıp rezil ettim. Besleyecekseniz kediyi aşagıya inip besleme alanında besleyin diye. Bıktım sizden falan diye carladım. Herşeyin fotoğrafını çekiyorum hepsi kayıtlı zabıtayı çaģırip ceza kestiricem dedim falan bir süre kesildi. Gece gizli gizli atmaya başlamıştı yine ya sabır dedim geçtim. Kedileri de (yaklaşık 10 taneler ha bire doğuruyorlar,çoğalıyorlar bu arada)apartmana almaya başladılar ve tabi kediler de bütün gece aparmanda işemedik yer bırakmayınca hatta herkesin dolaplarına falan işemişler koku çıkmıyor,kokudan ve pislikten rahatsız olunca apartman grubunda kıyamet koptu. Herkes kapıyı acıp dışkı sidik kokusu ve görüntüsüne maruz kalınca anladılar yıllardır kimlere laf anlatmaya çalışıyorum. Şu an kedileri almıyorlar içeri sanırım şikayet olmadı bir suredir.
Uzun sözün kısası başkaları da rahatsız olursa aksiyon alırsınız ancak.
Şu an kimsenin umurunda olmaz. Ancak görmeleri lazım ki bu nedir,kim yapıyor bunu desinler.

bir haber ile bihaber aynı anlama gelmiyor. Bu yanlış çok sık yapılıyor da belirtmek istedim. Aşağıya da TDK Türkçe Sözlük’ün ilgili sözcüğe dair açıklamasını ekledim.
Bi eki arapcada olumsuzluk eki -sız -siz ekidir bihaber - habersiz /bilgisiz anlamina gelir uyariniz hosuma gitti

Eviniz yol üstüyse, yoldan geçenlerin atma ihtimali var mı acaba? Ama insanlar çok düşüncesiz, branda yaptırsanız bile yanan sigara izmaritleri deler geçer onları. Size kalıcı bir çözüm gerek. En iyisi apartman toplantısında yüzlerine söylemek. Yukarıda birisi yazmış, apartmanın girişine süpürün bahçedeki pislikleri, belki utanırlar.

X