Lafa bakkk...

ben öyle düşünmüyorum hayat Müşterek. mesela bazı erkekler de çalışan Kadınla evlenmek istemiyor Saygı duyuyorum .o zaman kızların yüzde 90 ı işi olan erkeklere mi aşık oluyor yoksa aşk için bu tip kriterler var mı ? bu tip konularda bence eğer o evde yaşanılıp çalışılıyorsa bu benim param sen ev geçindir demek yanlış . o zaman erkek de başka şeylere bu kadının görevi der ve yapmaz . işte asıl o zaman aşk olmaz . kurallar olur .
haklısında aynı evde yaşanılıyorsa evlilikse devamlı bişeylerin hesabını veren taraf ben isem; benim hayalimde böyle değildi ama bişeylerin hesabı devamlı bana soruluyor, ben hesap verilmesine de hoş karşıyım.

Bencede bir erkek evini tek başına gecindiremiyorsa hic ortalarda erkegim diye dolanmasin..beni maasim icin tercih edene kapiyi gösteririm...erkek erkek olucak ..hayat musterek diye tutturmuuslar maşallah avrupa ozentisi bir tek bu konuda. .ama baska konularda kafa ayni.yok anama yardim edelim yok kardesimin borcu var yok annem söyle seninkiler böyle kac tane arkadaşım magdur bu konuda..
yedigim ictigim aldigimin hesabini kimseye vermem..

Bu annenlerin suçu. Senin yaninda kavga ettikleri için, kötü bir evlilikte kaldiklari için.

Sirf kavga olmasin diye ezilmek daha mi iyi? Bu taktik seni uzun dönemde çok fazla yipratir. Kendine deger ver. Senden daha önemli hiç kimse yok, buna esin dahil. Senin kaderin kötü evlilik yasamak, yada ezilmek degil. Herkes yaptigi seçimlerin sonucun yasar, ki hayat bize her zaman yeni seçimlerde sunar. Bu adami çekmek zorunda degilsin mesela. Bosanmak dünyanin en kötü seyi degildir canim.

Senin aslinda acilen bir piskologa gitmen lazim. Bu geçmis travmalari atlatlatmak için ve özgüvenini toparlamak için.
kendimi çok değersiz hissediyorum zaten. devamlı kendim dışımda ki insanları memnun etmeye çabalamak. suni mutluluklarla meta ile(giysi falan filan) kendimi mutlu etmeye çabalıyorum; ama olmuyor.

Bencede bir erkek evini tek başına gecindiremiyorsa hic ortalarda erkegim diye dolanmasin..beni maasim icin tercih edene kapiyi gösteririm...erkek erkek olucak ..hayat musterek diye tutturmuuslar maşallah avrupa ozentisi bir tek bu konuda. .ama baska konularda kafa ayni.yok anama yardim edelim yok kardesimin borcu var yok annem söyle seninkiler böyle kac tane arkadaşım magdur bu konuda..
yedigim ictigim aldigimin hesabini kimseye vermem..
akşam konuştuk; kafamda beliren bu konuşmanın sonunda ben eşimi bu kadar zannetmiyordum.

Konustugunuz gibi vermeyin paranizi..
Noluyoruz derse de e malum masrafli insanim anca yetiriyorum diyip cekilin kenara..
Evi kendi gecindirsin cok biliyorsa.

kendimi çok değersiz hissediyorum zaten. devamlı kendim dışımda ki insanları memnun etmeye çabalamak. suni mutluluklarla meta ile(giysi falan filan) kendimi mutlu etmeye çabalıyorum; ama olmuyor.

Sana bir etek ve bluzu çok gören bir insan ile beraber yasayarak zaten özüvenin sifirin altina inmistir. Özgüvenin için yasadigim ortam ve özelikle esin çok önemlidir.

Dedigim gibi en kisa zamanda bir psikologta randevu al. O seanslar ile beraber artik yavas yavas daha mantikli düsünebilmeye baslarsin ve seçimlerin kafanda daha net olur.

Değişik bir adammış eşin hem hediye alıcam diyor hem surat asıyor, gerçekleri söyleyincede küfrediyor, çok sabırlı biri olmalısın buna katlandığına göre

haklısında aynı evde yaşanılıyorsa evlilikse devamlı bişeylerin hesabını veren taraf ben isem; benim hayalimde böyle değildi ama bişeylerin hesabı devamlı bana soruluyor, ben hesap verilmesine de hoş karşıyım.
ben zaten ilk mesajımda o kısma hak vermiştim . sadece Katılmadığım kısmı yazdım . katıldığım kısmı da belirtmiştim. :) ama erkek ev geçindirmek zorunda sadece onun görevi dersek biz de günümüz Tarzı bir iliskiyi talep edemeyiz .

X