Laf sokma sanatı

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Güzel hanımlar hepinize merhaba.

Konuya hemen girmek istiyorum. Annemin, benden 7 yaş büyük bir kuzeni var. Adına Özge diyelim. Özge dünyalar güzeli 1 kız annesi. Abim gibi hatta kanım canım Özgeden bile daha çok sevdiğim bi eşi var. Güzel bir evi var. Önlisans mezunu. Kendi çalışıp kazandığı aylık 300 lira geliri var (vekil öğretmenlik yapıyor). Annesinin yüzüne 1 karış mesafeden bağırır. Erkek kardeşiyle 10 dakika arabayı sen kullandın ben sürdüm muhabbeti yapar, ailece pikniğe gittiğimizde etin pidenin hesabını yapar. 100 liraya aldığı şeyin 700 lira olduğunu söyler. Küçükken hep hayalimdi hemşire olmak bunu duyduğunda "şehir dışına puanım tutuyordu ama ailem yollamadı" diyip o yıl özel bir üniversiteye ücretli kayıt olup tonla para döktüğü kıydırı kıçık bir bölüm var. Hedefimi küçümsediğinde yaşım küçüktü 12lerde falandım. Sanıyordum ki o bölüm harika bir bölüm 400-430larla alınıyor (safım) 200lerle gitmiş.

Bu kıza aşırı gıcığım açıkcası. Nişanım oldu davet etmedim ailemden de çok büyük tepki gördüm. Beni çünkü çocukluğumdan beri hep küçümsedi. Annemde hiç buna ses etmedi malesef akrabalık ilişkileri dolayısıyla. Nişandan sonra bu bana küstü. Dedim ki ooooh rahatladım. Ama resmen üstü kapalı laf sokmalar. Bayramda seyranda bir araya geliyoruz insanın kulağını yırtan seslerle bastırırcasına yapılan konuşmalar kahkalar. Annemin ve çok sevdiğim Özgenin annesi dolayısıyla barıştık bi süre sonra.

Gelelim bu hanımın lafı bitmiyor. En son hamile olduğunun haberini anneme verdi. Annem de zeholde çok sevindi diyince aldım teli tebrik edeyim dedim. Konuşma aynen şu.

-Özge abla hamile olduğunu duydum. Çok sevindim. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin.

-Sağol Zeholcüm. Allah sana da nasip etsin. Belki benim yerimde olmak istiyorsundur ama Allah mutlaka sanada hayırlı kapıları açacak (nişan attım)

-Yok hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin yerinde olmayı istemem. Okulum var, hocalarım çok iyi, hastalarım çok iyi, bir sürü güzel hedefim var, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayatımdan çok mutluyum vallahi Özge abla. Hocalarımı bi görsen "tatlım" demeden konuşmuyorlar. Hastahane nasıl keyifli bir ortam biliyor musun. Arzu hocama çok özeniyorum mesela. Serviste büyülüyor beni inşaallah onun gibi öğreyim görevlisi olmayı istiyorum onun kadar iyi.

(Kendi kocası ailesi yanında itti, kpderi hayatının tek kazancı olan altınlarına el koydu. Bu bebeği de istemeden yaptı. Görümceleri şamaroğlanına çevirdi hala bana benim hayatımı istersin diyor. Senin hayatına sahip olsam 3 gün ağlarım)

-aaaaa öyle mi ne güzel. Aslında bende bu çocuğu istemiyordum kariyer yapacaktım. Okula gelmek istiyordum

-hıııı? Neyse bi yerden başlarsın Özge abla. Ben yapacağına inanıyorum. Yapabilirsin sen.

-Ay ne kadar güzel. Maaşaallah pek hırslısın. İnşaallah kızımda senin gibi hırslı olur 35 yaşında evlenir. (23 yaşındayım)

Kız özet olarak bu. 35 yaşında evleneceğim vahyoldu sanki. Aile tarafından da swvilmiyor. Bu kızı bir ara hüngür hüngür ağlatacak kadar bir laf sokmayı istiyorum kızlar. Bu konuda yardımınızı iatiyorum.

Yada ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu kız kesinlikle iyi niyetli değil.

Güncelleme: Arkadaşlar olumlu olumsuz tüm eleştirilerinize teşekkür ederim. Fakat bi hususta yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Okumakta evlenmekte matah şeyler değil elbet. Onun sadece şu an bunu matah bişey bulduğu için ona karşı böyle davranmak istedim ve başaramamışımda görüyorum ki. Açıkcasu bu yüzden yardım istedim. Başaramıyorum. Bir sürü beni kıran döken şeyler yaptı çocukluğumdan beri ve yanına kar kalıyor givi hissediyorum. Bu yüzden üzülmesini istedim.

Son düzenleme:
ozge kim hangisi kimin annesi kimi seviyorsunuz kimi sevmiyorsunuz anlamadim. ama sizde zaten nispet yapmissiniz. en guzeli cevap vermemek..cevap vermeyince sonradan daha guzel cevabi Allah yasatarak veriyor zaten.

ozge kim hangisi kimin annesi kimi seviyorsunuz kimi sevmiyorsunuz anlamadim. ama sizde zaten nispet yapmissiniz. en guzeli cevap vermemek..cevap vermeyince sonradan daha guzel cevabi Allah yasatarak veriyor zaten.
Özge annemin kuzeni.
Birde benim annem var
Birde özgenin annesi var.

Karmasık anlatmışım kusura bakmayın lütfen

Şeytan azapta gerek diye boşuna dememişler ki zaten şamar oğlanı olmuş kız.
Laf sokma olayı cidden sanattır ama iyi bilmek gerekir.
Alacağın karşılığının da cevabı hazır olması gerekir.
Sen öyle bir yapıda olsaydın zaten sormazdın gibime geliyor,ayrıca çamura bulaşma izi kalır.
Kendi nefretini sizden çıkarmış.ama siz de huyunu bile bile ver telefonu tebrik edeyim gibisinden kendiniz istemişsiniz.

Bilemedim ama ben şahsım adıma Özgeyi gayet normal buldum yani hiç böyle içten bir iş içinde görmedim
Orada 35 derken size yapılan birşey yokki sadece okusun ve hırslansın yavrusuda 35 yaşında evlensin demiş
Bazı şeyleri siz büyütüyorsunuz gibime geldi....

Valla onu bunu bilmem de uzun uzun, roman gibi laf sokma olmaz. Bak beş saat hayatım ne güzel diye anlatmışsın, kadın tek cümleyle çat yapıştırmış. Bu bir yetenek ve malesef bende de yok. Ya da olay bitince gelir aklıma süper şeyler ah keşke bunu deseydim diye.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da siz baya baya kıskanıyorsunuz bu kişiyi. Ne demek Özgeyi değil de eşini seviyorum demek siz kadınla bile yüzyüze gelmezken eşini nasıl sevebiliyorsunuz? size ne aldığı puandan giremediği bölümden, size ne kayınpederinin altınlarına el koymasından bilmem nesinden. Nişanına bile çağırmamışsın ne demesini bekliyorsun ki. Aile ilişkiler eğitim hayatı aile hayatı sadece onu ilgilendirir ama nişan atmanızdan dolayı, onun da bebek bekliyor olmasına o kadar içerlemişsiniz ki bir de uzun uzadıya kadına ay işim şöyle iyi yok şöyle mutluyum nutukları çekmişsiniz kendinizi yukarılarda gören sizsiniz o da sizle arasına mesafe koymuş orada burada da lafını ettiyseniz bir de akrabası olarak nişana bile çağrılmaya biri olarak çokta iyi etmiş bence size az bile söylemiş. Biraz daha insanların hayatı hakkında yorum yapmamaya gayret gösterin.

en güzeli hiç muhattap olmamak
de ite insan laf sokayım istiyor

ama siz hani diyorsunuz yaa bağırarak konuşur kahkaha vs
önce bunlara bir sinir olmamayı öğrenin devamı gelir

bence bir şey yapmayın. zaten anlattığınıza göre mutsuz bir hayatı var. birde siz mutsuz edip hüngür hüngür ağlatsanız elinize ne geçecek ki. ben çok fazla dini inancı olan biri değilim. ama bir şey biliyorum. eden buluyor illaki. dökülmesine sebep olduğunuz her göz yaşını bir gün sizde döküyorsunuz. boşverin bence. gayet başarılı ve güçlü bir kadınsınız ihtiyacınız yok egonuzu tatmin etmek için birini ağlatmaya..

Ay sen de cocuk gibi suyum cok iyi hocalarim boyle soyle. asıl havalı olan taraf sensin bence. özge de bir sorun var ama senden kaynaklanmis. kucuklukten beri kiskaniyormussun nisanina bile davet etmemissin nasil bir kinse :)

Hocalarim cok iyi hastalarim cok iyi ne yaa. Biz de uni okuduk da kimseye hocamizla hava atmadik ki cok medyatik hocalarimiz vardi. Ikiniz de birbirinizden betersiniz. Biri evlenmeyi matah saniyo digeri okunayi. Avm si olmayan yerlerde bile uni var artik sanki cok zor okumak.

Yazik hamile kadin.Ne diye laf sokcaksin ki? O kotu niyetliyse kotu niyetli sen de mi kotu niyetli olmak istiyorsun anlamadim?Cok gereksiz bence.Madem hayatindan memnunsun hayatina devam et.Kendi kendine laf sokup dursun niye etkiliyo ki sen halinden memnunsan ilginc.

aglatmayı unuutt ama hayatınızdan cıkartsanız iyi olur. zor kadın. sorunlu. hayal ettigi gibi bir hayat süremedigi için kendine karşısındakilere sarıyor demek ki... oldugundan farklı göstermeye calışıyor. beceremiyor...

Haklısınız. Elbette batah bişey değil.Bu kız o kadar sinirimi bozuyır ki ummadığım şeyler yapıyorum artık. Ama gerçekten sinirimi bozuyor. Küçüklüğümden bu yana karşında bende özgüven bırakmayacak kadar beni çok üzdü. Komplekste geliştirdim ona karşı sanırım. Onun istediği birşeydi bu ve bende kullandım. Kırıcı olmayı istiyorum ona karşı ve beceremiyorum sanırım. Biraz beni üzdüğü kadar üzülsün istedim bu konuyla. Çünkü o bana hep böyle davrandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…