• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lady Gaga'dan Onur Yürüyüşü tweeti: Bu insanlık dışı!

öncelikle keşke bu durumu yaşayanlar durumunu olağan kabul etmesin, gidip tedavi olmaları lazım :KK43:
ama diğerleri de bu insanlara akaret edemezler, hakları yok buna. aşağılayamazlar. ha tabi karşısındaki de onu aşağılamayacak. zira bide etki tepki meselesi oluyo :/

bu insanlar normal değiller, tedavi şart ve öncelikle bunu kabul edip, bu noktadan balşamalılar işe. Allah'ın koyduğu tüm kurallar insanların iyiliği içindir ayrıca. aynen okulda uymamız gereken kurallar gibi, trafik kuralları gibi... tüm söylenenler bizi iyiye ulaştırmaya birer yoldur. yoldan çıkmak felaketi getirir.

asla normal göremem, ne yapıyorlarsa yapsınlar da diyemem. çünkü toplum yapısının dibine dinamit koymak gibi bir durum bu. bi süre sonra ensest de serbest olsun, kime ne... diyenleri de duyarız ondan sonra. bunun ucu açık. nerelere gider bu düşünebiliyor muyuz sonunu neler olur!??
hangi kıstasa göre hastalık olarak gördüğünüzü söyleyebilir misiniz?
1973 tarihinde Amerikan Psikiyatri Derneği Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı
1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı, 1994 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu tüm ülkeler Eşcinselliği hastalık sınufından çıkardı. Türkiye Psikiyatri Derneği Eşcinselliği bir hastalık olarak kabul etmemektedir.
ben eşcinsellik hastalık değil derken referanslarım bunlar., sizin hastalık derken kullandığınız referanslarınızı görmek isterim.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. uyarı yaptı, ısrarla konuyu dinle açıklamaya çalışıyorsunuz ama hiç kimsenin müslüman olmak gibi bir zorunluluğu yok, inancınız eşcinselliğe izin vermiyorsa, böyle bir ilişki yaşamazsınız elbette ama inanmayan biri sizin inandığınız dinin kurallarına bağlı olmak zorunda değil.

keşke insanları hep kendimiz gibi olmalı diye zorlamasak.
farklı olanı, azınlık olanıda kabul edebilsek.
keşke hep benim dediğim olacak, hep bana saygı duyacaksınız ,hep benim değerlerimle yaşayacaksınız, yaşamıyorsanız yok ederim,saldırırım,redederim,defederim,linç ederim,öldürürüm,haklarını savunmalarına izin vermem,ölmelerine sevinirim yada önemsemem,
demesek.
kısaca ,
sadece benim haklarıma saygı duyun,benim inancımla yaşayın,benim gibi davranın. ama kalkıp benden,benim haklarımıda kabul edin, benide böyle kabul edin,demeyin..
demesek...
,çünkü ben benmerkezciyim.
ben sadece kendime isterim bunu,size zerresini vermem demesek..teeee.
neredeeeee.:KK14:

Son düzenleme:
Guzel insan ben yazina baslarken nasil yazmisim sen sadece yazinin uzunluguna baktin heralde

herkesi müslüman sanmayın okaaadar uzun yazdığınız şey bazılarına birşey ifade etmiyor neden anlamıyorsunuz şunu

Arkadaslar oncelikle sunu yazmak istiyorum karsinizdaki insanin hangi dine mensup oldugunu bilmeden yorumuna ahkam kesmeyin ben elhamdurillah muslumanim ....diye baslamisim

1973 tarihinde Amerikan Psikiyatri Derneği Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı
1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı, 1994 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu tüm ülkeler Eşcinselliği hastalık sınufından çıkardı. Türkiye Psikiyatri Derneği Eşcinselliği bir hastalık olarak kabul etmemektedir.
ben eşcinsellik hastalık değil derken referanslarım bunlar., sizin hastalık derken kullandığınız referanslarınızı görmek isterim.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. uyarı yaptı, ısrarla konuyu dinle açıklamaya çalışıyorsunuz ama hiç kimsenin müslüman olmak gibi bir zorunluluğu yok, inancınız eşcinselliğe izin vermiyorsa, böyle bir ilişki yaşamazsınız elbette ama inanmayan biri sizin inandığınız dinin kurallarına bağlı olmak zorunda değil.
Burada dinle baglama yok musluman insana neden diyorsunuz nedenini acikladim ben kimse musluman olsun demedik amerika psikiyatri dernegi degil bizim referansimiz Cenabi Allah
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ben anlatmak istedigimi anlatamiyrum dinle aciklama degil bu benim yaptigim bana neden diyen insana benim bakis acimdan cevabim yani anlatabildiysem ama
Onuda okumadan anlayana ne diyim
Tatlim firinda iftara az kala hadin ben kacar bu konuda cirttladi:KK24:

munenin yazısını kendi yazımdan sonra gördüm. daha önce görsem yazmazdm. kimse benim inandığım şeylere inanmak zorunda ve gittiğim yoldan gitmek durumunda değil. ben kendi düşüncelerimi yazıyorum.
ve bana göre en önemli referans kendi inancım olduğu için öyle yazmıştım. :)
başkasına göre hastalık olmayabilir normal olabilir. herkes kendi açısından bakar. ve dini açıdan yazmayın, denildiği için şuan yazamıyorum daha fazla :)

ayrıca sadece inançlı insanlar değil, birçok inançsız insan da toplumsal açıdan bu durumu çok sakıncalı buluyor. siz bulmayabilirsiniz de hesap sorarcasına yazmanız biraz kaba olmuş. neyse.

munenin yazısını kendi yazımdan sonra gördüm. daha önce görsem yazmazdm. kimse benim inandığım şeylere inanmak zorunda ve gittiğim yoldan gitmek durumunda değil. ben kendi düşüncelerimi yazıyorum.
ve bana göre en önemli referans kendi inancım olduğu için öyle yazmıştım. :)
başkasına göre hastalık olmayabilir normal olabilir. herkes kendi açısından bakar. ve dini açıdan yazmayın, denildiği için şuan yazamıyorum daha fazla :)

ayrıca sadece inançlı insanlar değil, birçok inançsız insan da toplumsal açıdan bu durumu çok sakıncalı buluyor. siz bulmayabilirsiniz de hesap sorarcasına yazmanız biraz kaba olmuş. neyse.
bakın sorun şuradaki "hastalığın" size göresi bana göresi olmaz. neler hastalıktır, neler değildir, tıp insanları karar verir, biz değil.
yoksa pekala biri çıkar "bence sarışınlık hastalıktır, tedavi edelim" der.
eşcinsellik hastalık değildir, hastalık olduğu daha önce düşünüldü, tedavi edilmeye çalışıldı ve başarılamadı.
nasıl tedavi etmeye çalıştıklarını hiç duydunuz mu bilmiyorum, insanları akıl hastanesine kapattılar, nazi kamplarında çeşitli alet edavatla tecavüz ederek ya da üzerlerinde insanlık dışı deneyler yaparak. akıl hastanelerinde elektroşokla "tedavi" edilen eşcinseller brokoliye döndü öz annelerini tanımadı ama erkeklere yönelen cinsi arzuları hiç "düzelmedi"

amacım hesap sormak değildi, sadece hangi görüşe göre hastalık olarak kabul ettiğinizi merak etmiştim.
açıkçası ben inançsız insanların, eşcinselliği sakıncalı olarak bulmasına hiç tanık olmadım, o yüzden o konuda bir yorum yapamam.

Ben bir insanin boyle dogduguna inanmiyorum cunki Allah hem boyle yaratip hemde bunu yapmamakla yukumli tutar mi insani bu ALlahin adaletine aykiri olur kimseye gucunun ustunde bir guc yuklemez O!
Hadi oyle erkek dogdu ama kadin hissediyor diyelim Allah mutlaka bunu yenecek iradeyi onda yaratmistir ki bu isi yapmamakla onu sorumlu tutmustur.. bu dunya bir imtihan sahnesi degil mi seytan da insana once en zayif yonunden yaklasir seytana uyup uymama iradesini kullanmak kudreti ise bizim elimizdedir..(inanan ve boyle hissediyorum diyen bir kisi icin bu yorum inanmayana serbest zaten )
ALLAHTAN korkum olmasaydi yapmayacagim bir isdegildi belki hatta yapmayacagim kotu bir is olamazdi.Yoksa banane escinselinden zina edeninden musluman toplumlarda bunun normallestirilmesiyle mucadelemiz..bak amerikada evlenebilirler..
Herkes musluman olmak zorunda degil islami bir toplumda o dinin hassasiyetlerine dikkat etmek zorunda ama..

bakın sorun şuradaki "hastalığın" size göresi bana göresi olmaz. neler hastalıktır, neler değildir, tıp insanları karar verir, biz değil.
yoksa pekala biri çıkar "bence sarışınlık hastalıktır, tedavi edelim" der.
eşcinsellik hastalık değildir, hastalık olduğu daha önce düşünüldü, tedavi edilmeye çalışıldı ve başarılamadı.
nasıl tedavi etmeye çalıştıklarını hiç duydunuz mu bilmiyorum, insanları akıl hastanesine kapattılar, nazi kamplarında çeşitli alet edavatla tecavüz ederek ya da üzerlerinde insanlık dışı deneyler yaparak. akıl hastanelerinde elektroşokla "tedavi" edilen eşcinseller brokoliye döndü öz annelerini tanımadı ama erkeklere yönelen cinsi arzuları hiç "düzelmedi"

amacım hesap sormak değildi, sadece hangi görüşe göre hastalık olarak kabul ettiğinizi merak etmiştim.
açıkçası ben inançsız insanların, eşcinselliği sakıncalı olarak bulmasına hiç tanık olmadım, o yüzden o konuda bir yorum yapamam.

izlediğim çeşitli programlardan gördüğüm kadarıyla, amerika olsun ingiltere olsun vs... onların da hiç hoş bulmadıkları durumlar var ve çocuklarını bunlardan uzak tutuyorlar.

yaptıklarını asla tasvip edemem ama, birbirleriyle nişanlı olan iki erkeği takip etmişler ve beraber yemek yedikleri lokantayı basarak dövmüşlerdi. içim acımıştı. çünkü böyle bir muameleyi ne olursa olsun hiçbir insan evladı hak etmiyor. bu dediğim olay sanırım ingilteredeydi. hiç hoş değil şiddet. sözlü ya da diğerleri. hiç hoş değil. böyle insanlardan nefret ediyorum.

ama bu duruma da destek olamam. tasdik edemem. yanlış çünkü neden yanlış olduğu için yanlış işte. evet çok içinden çıkılmaz bir cümle oldu ama. aykırı ve de yanlış.

yanlış olan şeyler neden yanlışsa bu durum da onun için yanlış işte. neyse daha fazla yazmayacağım.

izlediğim çeşitli programlardan gördüğüm kadarıyla, amerika olsun ingiltere olsun vs... onların da hiç hoş bulmadıkları durumlar var ve çocuklarını bunlardan uzak tutuyorlar.

yaptıklarını asla tasvip edemem ama, birbirleriyle nişanlı olan iki erkeği takip etmişler ve beraber yemek yedikleri lokantayı basarak dövmüşlerdi. içim acımıştı. çünkü böyle bir muameleyi ne olursa olsun hiçbir insan evladı hak etmiyor. bu dediğim olay sanırım ingilteredeydi. hiç hoş değil şiddet. sözlü ya da diğerleri. hiç hoş değil. böyle insanlardan nefret ediyorum.

ama bu duruma da destek olamam. tasdik edemem. yanlış çünkü neden yanlış olduğu için yanlış işte. evet çok içinden çıkılmaz bir cümle oldu ama. aykırı ve de yanlış.

yanlış olan şeyler neden yanlışsa bu durum da onun için yanlış işte. neyse daha fazla yazmayacağım.
eğer İngiltereyse o grup muhtemelen Evangelisttir. bir çeşit mezhep Türk Medyasında daha nazaran Yaratılışçılar olarak bilinir, katı kuralları olan bir mezheptir, yani inançlılar, sadece müslüman değiller.
yanlış bulmanıza bir şey diyemem elbette, sizin kendi düşüncenizdir.
benim için keyifli bir sohbetti, iyi yorumlar dilerim.

Herkes musluman olmak zorunda degil islami bir toplumda o dinin hassasiyetlerine dikkat etmek zorunda ama..
O dinin hassasiyetlerinin sınırları nerede başlar nerede biter peki?
Misal Ramazan'da sokakta su içebilir miyim?

Bunun sınırlarına kim karar veriyor?

İnsanların dikkat etmek zorunda olduğu şey, sizin inançlarınıza saygı duymak. Sizin inanç kurallarınıza göre yaşamak değil.

Teokratik bir ülkede yaşamadığımız için, sizin inançlarınıza saygı duyduğu müddetçe insanlar dine aykırı yaşayabilirler.

O dinin hassasiyetlerinin sınırları nerede başlar nerede biter peki?
Misal Ramazan'da sokakta su içebilir miyim?

Bunun sınırlarına kim karar veriyor?

İnsanların dikkat etmek zorunda olduğu şey, sizin inançlarınıza saygı duymak. Sizin inanç kurallarınıza göre yaşamak değil.

Teokratik bir ülkede yaşamadığımız için, sizin inançlarınıza saygı duyduğu müddetçe insanlar dine aykırı yaşayabilirler.
Elbette ramazanda su icebilirsin beni baglamaz ahlaki bir sorun yaratmadikca...ama kalkip sokak ortasinda opusup sevisirsen sorun olur..
Erkek erkekge gezsin kadin kadina gezsin kimbilir onun escinsel oldugunu sorun yaratmadan yasayabilirler gayette

Mesrulastirmadan normal bu is demeden aslinda hayatlarini daha ozgur surdurebilirler..
Allah islah etsin ne diyeyim..
Ama inancli bir muslumanin saygi adi altinda bu isi normal gorup desteklemesi Allaha muhalefetten basla bir seydegildir bu ise saygi duymaktan Allaha siginirim..

öncelikle keşke bu durumu yaşayanlar durumunu olağan kabul etmesin, gidip tedavi olmaları lazım :KK43:
ama diğerleri de bu insanlara akaret edemezler, hakları yok buna. aşağılayamazlar. ha tabi karşısındaki de onu aşağılamayacak. zira bide etki tepki meselesi oluyo :/

bu insanlar normal değiller, tedavi şart ve öncelikle bunu kabul edip, bu noktadan balşamalılar işe. Allah'ın koyduğu tüm kurallar insanların iyiliği içindir ayrıca. aynen okulda uymamız gereken kurallar gibi, trafik kuralları gibi... tüm söylenenler bizi iyiye ulaştırmaya birer yoldur. yoldan çıkmak felaketi getirir.

asla normal göremem, ne yapıyorlarsa yapsınlar da diyemem. çünkü toplum yapısının dibine dinamit koymak gibi bir durum bu. bi süre sonra ensest de serbest olsun, kime ne... diyenleri de duyarız ondan sonra. bunun ucu açık. nerelere gider bu düşünebiliyor muyuz sonunu neler olur!??

Iyi de ben müslüman degilim mesela, bana ne senin allahin koydugu kurallar? Din ancak kisinin kendisini baglar. Senin dedigin ile, avrupadaki sagcilarin "bu müslümanlar toplumuzun altina dinamit koyuyor" ile ne farki var?

Sen eger kendi dinine, hayat tarzina saygi duyulmasini istiyorsan, ayni sekilde baskalarin hayat tarzlarinada saygi duymak lazim.

Back
X