Peki yürüşünüz vs nasıldı rahatmıydınız ilk günler.. Ben hissizlik vs okur diye korkuyorumMerhaba
Ben Aralık sonu labioplasti oldum(küçük dudaklar küçültüldü) operasyon sonrası kanama veya ödem sorunu yasanıyormus ama ben hiç birini yasamadım. Yalnız operasyondan yaklasık 10 gün sonra dayanılmaz bir kaşıntı başladı. Doktorum antibiyotik kullanımına baglı olarak mantar enfeksiyonu ve dikişlerin erimesi esnasında bu sorunun yasanabilecegini söyledi. Mantar ilac kullandım( Travazol krem ve 2 kapsul Flucan); şuan iyiyim. Eger operasyonu olmayı düşünüyorsanız doktorunuzdan mutlaka vajinal mantar için de bir ilaç önermesini isteyin. Bir de bu sürecte beni en cok rahatlatan şey Anestol krem oldu. Bu öyle böyle bir kaşıntı değil çünkü; geceleri uyku uyuyamadımumarım sizde bu şekilde bir etki olmaz.
En büyük korkum duyu kaybının olması yaşımda çok genç ve bekarım.. Nerde oldunuz siz ?? Bide bu operasyon hamileye kalmaya engel olmaz dimiİlk günler dikişler biraz sıkıntı yapıyor yani rahat oturamıyorsunuz; yürürken de istemsiz olarak biraz bacaklarımı acarak yürüyordum. Yaklaşık 10 gun sonra kontrole cagırıyor doktor ve dışardaki dikişlerin bir kısmını alıyor. Onlar alındıktan sonra oturmak ve yürümek cok rahat oluyor. Ama asıl sıkıntı iç kısımdaki dikişler, çünkü onlar alınamıyor, kendiliğinden erimesi lazım.Zaten o bahsettiğim kaşıntıya sebep olan da o dikişler. İlk zamanlar zaten sürekli baticon ile pansuman yapılıyor. Hijyen önemli. Doktorum gerek olmadıgını söylese de ben ortak alanlardaki tuvaletlerde enfeksiyon vs..riski olmasın diye 1 hafta izin aldım ve evden dışarı çıkmadım:) pansuman ve oturup kalkma rahatlıgı oluyor en azından kendi evinde. Hissizlik kesinlikle olmuyor bu arada; o konuda endişeniz olmasın; ben hiçbir sorun yaşamadım o konuda.
peki acaba nerede hangi doktora oldunuz onuda yazabilir misinizBen İstanbul'dayım; burada oldum. Hamileliğe ve diğer başka hiç bir şeye olumsuz bir etkisi yokmuş.Ben cok araştırıp öyle oldum. Korkulacak bir şey yok, sadece sonrasındaki iyileşme sürecinde dikkatli olmak önemli. Bir de doktor cok kritik; mutlaka kadın doğum uzmanı olmalı bence; plastik cerrah değil. Sonucta oranın anatomisini en iyi bilenler jinekologlar; nereye ne kadar mudahale etmesi gerektiğini biliyor.
Merhaba
Ben Aralık sonu labioplasti oldum(küçük dudaklar küçültüldü) operasyon sonrası kanama veya ödem sorunu yasanıyormus ama ben hiç birini yasamadım. Yalnız operasyondan yaklasık 10 gün sonra dayanılmaz bir kaşıntı başladı. Doktorum antibiyotik kullanımına baglı olarak mantar enfeksiyonu ve dikişlerin erimesi esnasında bu sorunun yasanabilecegini söyledi. Mantar ilac kullandım( Travazol krem ve 2 kapsul Flucan); şuan iyiyim. Eger operasyonu olmayı düşünüyorsanız doktorunuzdan mutlaka vajinal mantar için de bir ilaç önermesini isteyin. Bir de bu sürecte beni en cok rahatlatan şey Anestol krem oldu. Bu öyle böyle bir kaşıntı değil çünkü; geceleri uyku uyuyamadımumarım sizde bu şekilde bir etki olmaz.
Ben İstanbul'dayım; burada oldum. Hamileliğe ve diğer başka hiç bir şeye olumsuz bir etkisi yokmuş.Ben cok araştırıp öyle oldum. Korkulacak bir şey yok, sadece sonrasındaki iyileşme sürecinde dikkatli olmak önemli. Bir de doktor cok kritik; mutlaka kadın doğum uzmanı olmalı bence; plastik cerrah değil. Sonucta oranın anatomisini en iyi bilenler jinekologlar; nereye ne kadar mudahale etmesi gerektiğini biliyor.
Haklısın canım ama orası da cok ince bir konu ve orayı en iyi tanıyan da kadın doğumcular; yani nereye ne kadar dokunursa sonucu ne olur ( his anlamında) daha iyi biliyor:) zaten kendisi labioplasti konusunda da uzman; ben de bu sitedeki yorumlar üzerine gitmiştim, ayrıca cok arastırdım. Sonuctan da memnunum aslında. Mutlaka bu konuda uzman plastik cerrahlar da vardır. Aslında ne kadar tecrubesi olduguyla alakalı. Ben kendisini tavsiye ederim canım:)
Cnm cinsel hayatına olumsuz bir etkisi oldu mu his kaybı gibi .. Hamileliği engel gibiArkadaşlar merhaba,
2014 ekim ayında labioplasti ameliyatı oldum istanbulda, özel bi hastanede. Ücreti oldukça uygundu.(yaklaşık 2000tl civarıydı hastanenin çıkardığı fiyat) doktorum Altay Kartal'dı. Genel anestezi ile oldum. Doktorum o kadar anlayışlıydı ki, iğne olmaktan korkan, hayatında hiç serum taktırmamış ben doktora güvenip hepsini çok rahatlıkla yaptırdım, sağolsun kendisi nazımı fazlasıyla çekti. Yalnz ameliyat sonrası hayatımın en şiddetli acısını yaşadım, iyileşme sürecim 6 haftayı buldu. İlk hafta zaten sadece yatakta tavanı izleyerek geçirdim. Ciddi acılıydı, sanki genital bölgemdeki açık yaraya kürdan batırmışsınız gibi bi acı çektim yaklaşık 3 hafta kdr falan şiddetliydi.. Oturmak falan ciddi sorundu. Korkutmak istemem, bi arkadaşımın çok acısız geçmişti mesela. ama doktor kaynaklı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle, bünye kaynaklı olabilir. İyi ki yaptırdım, büyük bir yük kalktı üzerimden. Psikolojimi çok bozuyordu, şuan çok memnunum. Doktorum çok anlayışlı, yardımseverdi. Tavsiye ederim. Fiyatı da oldukça makuldu, 1 gece yattım hastane de (özel çapa hastanesi), çok rahattı odalar vs. Sorularınız varsa cevaplarım seve seve ancak çok girmiyorum. Görmezsem eğer özel msj atabilirsiniz. Soru ve cevaplarınızı sonradan yapıştırırız buraya, herkes faydalanır :)
Cnm cinsel hayatına olumsuz bir etkisi oldu mu his kaybı gibi .. Hamileliği engel gibi
Ya arkadaşım bu nasıl bir soru yani? Şaka mı? Hamileliğe nasıl bir engeli olabilir dış dudak kesilmesinin, küçültülmesinin ?
Ya biraz mantık dahilinde soru sorsanız.. =) Rahminiz yumurtalıklarınız içerde, iç dudak nasıl bir etki edebilir bana bunu açıklar mısınız? Kendi anatominizden haberiniz yok resmen..
Bu üyede anlamadığım bir şey var ama neeee...Saka gibi:)) Sedahayat kendi anatomini arastir bence eger feminensen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?