Ben bu ameliyatı 10 sene önce (18-19 yaşlarında) oldum. Sol iç dudak uzundu ve pedime, çamaşırıma değip tahriş oluyordu. Ameliyatı yapan Doktorun adını bile hatırlamıyorum. Göztepe’de RH diye özel bir hastanede kadın doğum doktorunun ve
estetik cerrahın girdiği bir ameliyattı. Her yere yazıyorum, bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğini düşünüyorum. Duymak istemediklerinizi yazacağım belki ama madem fikir sordunuz bu da benim tecrübem. Ben sadece sol iç dudaktan ameliyat olmuştum ve Benim ilk ameliyatım başarısız geçti. İlk idrarımı çığlık ata ata yapmıştım. Hayatımda öyle bir acı yaşamadım. O zamanın parasıyla 1.500 TL’ye olmuştum. Doğru düzgün yatmadan, uyandıktan yarım saat sonra filan taburcu ettiler. O halde Kadıköy’den Küçükçekmece’ye metrobüsle gelmiştim. Her neyse, birkaç zaman sonra tekrar sarktı. Bu iç dudaklar hamile kalmayla, doğumla hatta kilo alıp vermeyle bile tekrar sarkabilen şeylermiş. Benimki de sarkma yaptı. Bu sefer devlet hastanesinde estetik cerrah ameliyatımı yaptı. O ameliyattan çok memnun kalmıştım, ilk ameliyatıma göre ne acı vardı ne ağrı. Her iki ameliyatta da ısrarla evlenince problem Yaşar mıyım diye sorduğumda hiçbir problem yaşamayacağım garantisi verildi.
Üzerinden yıllar geçti ve ben evlendim. İlk defa eşimle cinsel ilişkiye girdim (bu ilişkiden sonra tabii bende farklı rahatsızlıklar da oluştu: mantar, uçuk vb. Ve 3 yıllık evliyim şu an) neyse, her şeyin tedavisini oluyorum oluyorum fakat cinsel ilişkide yaşadığım acı geçmiyor. (Ha şekil olarak da biri Allah’a biri toprağa bakıyor bu arada.) acı için Gitmediğim doktor kalmadı. Kimisi mantar dedi, kimisi rahim ağzı yarası dedi, kimisi psikolojik dedi, Kimisi ameliyat yerinin acısı yıllar sonra bile ağrır dedi. En sonunda Süleyman Engin Akhan hocanın adını buldum internette. Ona gittim ve öğrendim ki bende vulvar vestibülit sendromu varmış. cinsel ilişkideki acı ve ağrının Bir ihtimal geçirmiş olduğum başarısız labioplasti ameliyatlarından kaynaklanabileceğini söyledi Süleyman hoca. Zaten ilişkide acıyan tek yer sol iç dudağın ameliyat yapılan yeri. Şu an VVS için ilaç tedavisi görüyorum ve muhtemelen Nisan başına kadar tedavim devam edecek (yaklaşık 8 ay sürecek).
Çok uzun yazdım ama her tecrübeyi değerlendirmen için bir örnekti bu. 10 yıllık bir süreç ve 3 senedir devam eden acılı cinsel ilişki. Bundan yola çıkarak
1) kesinlikle estetik kaygı için bu ameliyatı yaptırma, mecbur bir sebebin varsa yaptır.
2) Süleyman eserdağ’ın çok yerde para kazanmak için “15 dakikalık ameliyat” diyerek bu ameliyatı yaptığını ve hastalarıyla sonradan ilgilenmediğini okudum ama kendisine hiç muayene olmadım.
3) şiddetle Süleyman Engin Akhan hoca ile görüşmeni tavsiye ederim. Keşke 19 yaşındayken Kk’ya üye olsaydım da buradan ben de senin gibi yararlanıp bir isme ulaşabilseydim. Kendisinde ilk muayenem 1,5 saat sürdü. Çok ilgilidir, tatlı dillidir ve uzun uzun bilgilendirir. 3 oldu muayeneye gidiyorum ve neredeyse 1 saate yakın muayene oluyorum.
İnşallah senin hiçbir problemin olmaz ve istediğin görüntüye kavuşursun. Şimdiden geçmiş olsun