Labioplasti Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

OpDrMehmetBekirSen

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2023
39
33
39


Labioplasti Ameliyatının Riskleri Nelerdir?


Labioplasti ameliyatı, görece küçük kapsamlı ve hasta için konforlu bir operasyondur. Bununla birlikte diğer tüm cerrahi operasyonlar gibi bazı riskler tabi ki barındırmaktadır. Ancak kalp ,beyin gibi hayati organları gibi hayati tehlikeleri yoktur. Bu risklerin önlenmesi için de özel tekniklere, planlama aşamalarına ,iyi bir ameliyat sonrası bakıma ve modern cerrahi yaklaşımlara başvurulur. Labioplasti ameliyatına bağlı ortaya çıkabilecek riskleri iki farklı bölüm altında incelemek mümkündür. Bunlar:

Labioplasti Ameliyatı Sonrası Erken Dönem Riskleri:

  • Ameliyata bağlı kanama ve hematom.
  • Ameliyat sırasında kullanılan ilaçlara karşı alerjik reaksiyon gelişmesi.
  • Tansiyon düşüklüğü.


Bu riskler, ameliyat sırasında ve sonrasında alınan bazı önlemler ile büyük oranda düşürülebilir. Jinekologlar olarak bu gibi operasyonlar öncesinde hastalarımız ile detaylı bir görüşme yaparız. Bu görüşmeler sırasında hastalarımızın sahip olduğu hastalıkları ve sağlık sorunlarını değerlendiririz. Sonrasında ise bir anestezi uzmanı ile ameliyat sırasında uygulanacak olan anestezi işleminin detaylarını belirleriz. Böylece bahsetmiş olduğumuz risklerin önemli bir kısmını önleriz. Aynı şekilde kanama ve hematom gibi riskleri ise bölgeye yaptığımız müdahaleleri, en küçük detayına kadar planlayarak ve bu müdahaleler sırasında modern cerrahi teknikler kullanarak önleriz.

Labioplasti Ameliyatı Sonrası Geç Dönem Riskleri:

  • Bölgede aşırı ödem ve şişlik oluşması. (tamamiyle geçicidir)
  • Ameliyat bölgesinin enfeksiyon kapması.
  • Dikişlerin açılması.
  • Bölgede apse oluşması.
  • Fenestrasyon yani, doku pencerelenmesi meydana gelmesi.
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı.


Bu risklerin neredeyse tamamı ameliyat sırasında alınan önlemler, detaylı bir ameliyat planlaması ve ideal bir ameliyat sonrası iyileşme süreci ile engellenebilir. Mesela steril bir ortamının oluşturulması ,ameliyat sonrası antibiyotik kullanımı ile birlikte bölgede apse ve enfeksiyon gelişme riski önemli ölçüde azaltılabilir. Bu riskler, hastanın ameliyat sonrasında ilaçlarını düzenli olarak kullanması ve ameliyat bölgesinin bakımına dikkat etmesiyle birlikte neredeyse sıfıra indirilebilir. Aynı şekilde his kaybı, asimetri, dikiş açılması ve benzer riskler de tecrübeli bir doktor tarafından, kişiye özel olarak hazırlanan bir ameliyat planlaması ile önlenebilir. Doğru teknikle yapılan bir Labioplasti operasyonu ve ameliyat sonrası doğru bakım bu riskleri minimuma indirir.



Labioplasti Tehlikeli Mi?


Labioplasti tehlikeli bir operasyon değildir. Yani bu operasyona bağlı olarak hasta yaşamının tehlikeye girmesi beklenmez. Labioplasti sırasında hayati organlara müdahale edilmemektedir. Aynı şekilde operasyonun lokal veya sedasyon anestezi ile yapılması işlemi konforlu ve güvenli bir operasyon haline getirir.



Labioplasti Sonrası Riskler Nasıl Düşürülür?

Labioplasti sonrası risklerin en aza düşürülebilmesi için şu gibi noktalara dikkat edilmelidir:

  • Doktor seçimine dikkat edilmelidir. Hastalar, iyi ve ideal bir klinik ortamda hizmet veren, genital estetik alanında tecrübeli bir doktor seçerek ameliyata bağlı ortaya çıkabilecek riskleri en baştan önleyebilirler.
  • Operasyon kişiye özel olarak planlanmalıdır ve steril koşullarında gerçekleştirilmelidir.
  • Ameliyat sonrasında sigara içilmemelidir.
  • Ameliyat sonrasında genital bölgenin temiz ve kuru kalmasına özen gösterilmelidir.
  • Ameliyat sonrasında, doktor tarafından reçete edilen antibiyotik ve ağrı kesici gibi ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. İlaçlar, doktorun önerdiğinden daha erken bırakılmamalıdır.
  • İyileşme süreci boyunca dış genital bölge, fiziksel travmalara ve yıpranmaya karşı korunmalıdır.
Böylece labioplasti sonrası riskler minimuma düşürülebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…