Herkese merhaba.Daha önce başlık açmıştım.Labio sonrası süreç için bilgi istemiştim.Ameliyatımı yaptırdım.3. günüm.Bende herkes gibi bir çok doktor araştırdım.Üye olmadan önce buradan yorumları okudum.Doktorları arayıp asistanlarından,imkan bulduğumda birebir kendilerinden bilgiler aldım.Sosyal medya hesaplarından takip ettim.Mesajlaştım.Basite alınacak bir operasyon olmadığını gayet iyi biliyordum.Bu yüzden kendi şehrimde bir doktor seçmek istedim.Öncelikle Esra Demir hanımla görüştüm.Öncesi,sonrası resimler benim hoşuma gitmedi.Kendimde görmek istediğim bir teknik değildi.Özellikle belirtiyorum BENİM HOŞUMA GİTMEDİ,KENDİMDE GÖRMEK İSTEMEDİĞİM SONRASI RESİMLER VARDI.Esra hanım çok samimi,içten ve ciddi bilgilendiren bir hekim ama nedense birşeyler içime sinmedi.En çokta aradiğimda o telefon bir türlü açılmıyor.Sonrasında dönüş yapiliyor.Ama o an ciddi bir durum olsa ulaşamıyordum.Buradaki olumsuz bir kaç yorum okuduğum bu yorumlar üzerine vazgeçtiğim Esra Çabuk hanıma gittim.Asistaniyla yaklaşık bir saate yakın konustuk.O gün direk muayene oldum Esra Ç. Hanım gerçekten inanilmaz yoğun çalışıyor instgramdanda takip ettiğim için sürekli ameliyat,doğum,muayenehane arasında koşturduğu için Esra D. Hanımdaki gibi uzun uzadıya muayene olamadım.Baktı yorumunu yaptı odaya geçtik bir tane öncesi sonrası gördüm ve ameliyat günümü aldim.Bendeki de deli cesareti oldu.Hiç bir hekim ücretsiz muayene etmiyor.Bir o hekim,yok olmadı bir bu hekim derken ciddi bir ücret ödeniyor.Fazla doktor gezicek durumumda yoktu açıkcası.Ameliyat günü sabah erkenden gittim.Tahlilerim yapildi.Esra hanım geldi.Şunu asla es geçemem inanılmaz bir enerjisi var.Ve sürekli gülümsüyor.Ama bu beni rahatlatmadı çok stresliydim.Simetrik olsun hocam,şöyle olsun hocam böyle olsun derken hadi iniyorum aşağıda görüşürüz dedi.Hemşireler çok iyiydi.Hastane değiştirmiş.Önceden Akayda yapıyormuş.Ameliyathaneye inince çok kötü oldum.Buz kestim.Vazgeçme derecesine geldim.Ama ameliyathanedeki asistanlari,hemşireleri okadar iyiydiki anlatamam size.Adını bilmiyorum kirmizi gözlüklü bayan saçlarımı okşadı sakinleştirdi.Yani bir şekilde rahatladım.Bunlar benim için önemli şeylerdi.Spinal anestezi yapıldı.Ve birazda uyku yapan birseyler çünkü hiç birsey hatirlamiyorum.Uyandiğimda odadaydim üstümü giydiriyorlardi.Bacaklarimdaki uyuşukluk geçince hafif sızlama yanma basladı.Esra hanım yanımdaydı ilaçlarimi tarif etti.ilk kremlerimi kendisi hazirlayip sürdü.Serum takıldı ağrı kesici iğnem yapıldı.Buz konuldu.Gece kalicaktim.Ama pandemi dönemi hastane enfeksiyonu vs den korktuğumuz için vazgeçtik.Akşama doğru eve geldim.Herkesin süreci farklı arkadaşlar.Uygulanan teknik farklı.Herkesin acı eşiği farklı.Ben sonrasında ne yapıcam,kafama koydum şikayetim çok eninde sonunda bu ameliyati olucam.Acısı çokmu,çokmu yanıyor çokmu şişiyor derkeeen ameliyatımın bile farkına varamadım.Çünkü yapılan spinal anestezi sonrası boyun tutulmam,baş ağrım,kusmam,kulak uğultum başladı.kabus gibi anlatmamın imkanı yok.Allahım canımı alsada kurtulsam diye ortaliğı yıktım.Rabbimin affetsin.Ama bunu çeken varsa aranızda anlıyacaktır.Bos sıvısı sızıyormuş.Burada on gün oturamadım beş gün yürüyemedim yazılarını okuduğumu hatırlıyorum.Ameliyatimin ikinci günü boynumu tuta tuta ağlıyarak acildeydim.Gayet yürüdüm oturdum.Pansumanımı annem yapıyor.Şişlik var illaki ama ne durumda bilmiyorum.Her tuvalet sonrasi batikonlu gazli bezle silerken hissediyorum.Haftaya kontrolüm var.Ayağa kalkamıyorum.Anestezi uzmanı çok ilgilendi.Ama hiç birşey geçirmiyor.Kafein işiyorum artık.Sürekli kahve içmekten.Daha nekadar sürecek nekadar çekicem bilmiyorum.Basite almayın.Her operasyonun riskleri,yan etkileri vardır.Ohh güle oynaya gittim,mendil sallayarak geldim diyenler çok.Eminim doğru olanlarida vardir.Siz yinede çok araştırın.Farklı şehirde olacaksanız kalabileceğiniz bir yer ayarlayın.Ameliyatla ilgili yazabileceğim pek birsey yok.Ameliyattan sonra sızlama yanma oluyor.Dayanabiliyorsunuz.Ağrı kesicilerle yanma sızlama kesilmiyor.Onu mutlaka bilin.Buz önemli.Şekline tekniğine bakmadım.Bir ay dolmadanda bakmayı düşünmüyorum.Annem her yer dikiş ve şiş.Baksan ne anliycaksin dedi.Esra hanımda bir aydan önce bakmayın diyor hep.Zaten bakacak halimde yok boynum tutuk eğilemiyorum bile.Çok fena arkadaşlar öyle böyle bir ağrı değil.Allahtan dün aldiğim serumlar sonrası kusmam geçti.Kulaklarim duymuyordu o biraz düzeldi.Haftaya kontrolüm var bakalım Esra hoca neler söyleyecek.Umarım orada durum iyidir.Burada reklam çok bunlara inanip malesef canı yananda çok.Ameliyatın küçüğü büyüğü yok arkadaşlar.Aradığınızda ulaşabileceğiniz hekim tercih edin.Ben ameliyat sonrası anestezi sorunu yaşadım.Her aradiğimda telefonum açıldı.Esra hanımla birebir görüşme imkanım olmasada (Ameliyatı,muayenesi olduğu için çok normal) hep bir muhattabım oldu.Hastanenin anestezi uzmaniyla görüştürüldüm.Acile başvurduğumda anestezi uzmanı,nöroloji doktoru tarafından muayene edildim.İnanin bunlar çok önemli.Buradan şu sonucuda çıkartın bu bir ameliyat ve düzgün bir hastane önemli.Heryerde yapılacak bir işlem değil.Ben ayağa kalkamıyorum.Boyun baş ağrısından ölüyorum ama çok şükür ki hem kadın doğum doktorum hem anestezimi yapan doktorla görüşme halindeyim.Sorunuz olursa cevaplarım.Ücret sormayın herkesin işlemi farklı oluyor.Dokunuz çok büyükse ameliyat süreniz uzayabiliyor.Küçük bir doku çıkarılacaksa ona göre ayarlaniyor ve ücret değişebiliyor.Aradiğinizda size telefonda aşağı yukari birşey söylüyorlar zaten.Hangi hekimi ararsaniz arayın söylüyor.Ama muayenede net bir fiyat belirleniyor.