• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ΛŁŁ -SТΛЯ'La Kilo Verme Farkı, 2019 Yazında Hedef Beden 36 :)

Benim bu pes pese olsun isteme sebebim de kardesimle aramdaki yas farkinin 12 olmasi. Ben yalvar yakar kardesim olsun diye gezdim baya bi sure. Cocukcagizin bebekligi ergenlik zamanlarima denk geldi. Sonra o 9 yasindayken evlendim geldim baska bi sehre. Aradaki fark cok olmasin diye dusunuyordum. Ama bizim de durumlar cok cok guzel degil su andaki sartlara gore. Benim aklimda hala eczacilik okumak var, hazirlanmasiydi kazanmasiydi okumasiydi derken nerden baksan 6 7 sene lazim. Boyle dusundukce isin icinden cikamiyorum. Hayirli olsun diyip gecmem lazim ama iste kontrol manyakligim yuzunden o da olmuyo:KK48:

Sizin icin de hayirlisi olsun canim insallah gonlunuze gore olur isin de bebegin de:KK200:


İyi demissin iyi ki gelmis. :KK68:

Oglen 12 1 gibi kahvalti yapamam simdilik canim. Kizim birazcik daha buyusun iyice duzeni otursun da anca oyle. Su an surekli ya kucagimda ya dibimde hep ilgi istiyor. Her seyi birlikte yapiyoruz. Onun karnini doyururken ben de ne yersem kar kafasiyla yiyorum bi seyler.
Aksami erken yemek bende de cok ise yariyo aslinda. Yemek sonrasi da meyvedir vs fasli yapmazsak super olur. Benim esimin ailesi sabahtan aksama kadar bi seyler yer. Sabah kahvalti yaparlar. Sonra oglen 1 2 gibi cayin yaninda pasta borek cesidi, 5 6 gibi aksam yemegi, sonra yine cay, sonra kuruyemis ve meyve patlamis misir fasli, sonra da (biz varken) kahve ve yanina bir seyler. E bu sartlarda yasamis simdi de oyle devam etsin istiyor. Kilo derdim yokken benim de hosuma gidiyodu acikcasi. Hep boyle aldim zaten kilolari. Su an kizimla hicbir sey ortada birakilmiyor, allahtan baya azaldi gece tikinmalarimiz:KK53:
Neyse iste uzun lafin kisasi ben de erken yeme ve sonrasinda bir sey yememe taraftariyim artik, ama cocuk malesef elimi kolumu bagliyor, yemegi vakitlice yapamiyorum.

Bi de son olarak, bugün çiğ findik ici ve beyaz leblebi aldim ben. Kuruyemis yeme aliskanligi edinmeyi umuyorum:KK48:



Ben de aranizda olmaktan mutluyum. :KK36:
İnsallah hepimiz hedeflerimize ulasiriz veya yaklasiriz bu sure icinde:KK200::KK200:
İnşaallah canım..
 
Bugün işlerim var kızlar Akşam yatmadan önce gelirim menü paylaşmaya 12yi geçebilir biraz idare edin olur mu.
Menü belli değil kv de yiyeceğiz yemeği kalabalığa karışıp az yemeyi düşünüyorum.
Sorun degil canım, keyfine bak sen...
 
Dunku menume ek , geceye dogru bir kibrit kutusu buyuklugunde kasar yedim. :confused:
Akşam yemeğimi saat 5'te yedim, ayrıca menüme ek diyebilecek birşey de yemedim :( ama benim tartı show yaptı bu sabah :sopa:
Dün reglin ilk günüydü ondan mıdır nedir anlayamıyorum kendimi :işsiz:
 

Eklentiler

  • 20190120_105114.jpg
    20190120_105114.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 19
Tebrikler canım gerçekten harikasın kendimden utanıyorum:KK43:

Boyle konuşma. Utanman gereken bir durum yok hepimizin zaafları var.
Arti ile gelmen mühim değil. Yalniz tavsiyelerimi es geçtiğin için kilo vereceğini düşünmuyorum naz.
Bundan sonrası tamamen sana kalmış.
 
Arkadaslar sizin gectiginiz yollardan ben de gectim. Yemedigim zamanlar kilo vermeyince sinir olurdum. Eee yemiyorum iste neden kilo veremiyorum. Oysa ki vucudun bir isleyisi var.

Bunu farkettigimde maalesef 35 + ydim ama gec olsun guc olmasin.

O yuzden oneriyorum , es gecmeyin deneyin.

%100 saglikli besleniyorum diyemem , %100 her seyi biliyorum da demem ama bu sekil de ben kilo veriyorum. Yag yuzdemi yakinda olcturecegim zaten. O zaman belli olacak her sey.
 
İdeal yağ oranı ne olmalı?
Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer, araştırmalara göre bir insanın ömrü boyunca yaklaşık 1 milyon kalori alarak 45 ton yiyecek tükettiğini açıkladı.
ideal-yag-orani-ne-olmali--5162052.Jpeg

70 kiloluk bir yetişkinin günde en az 31 gram protein alması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Tamer, vejetaryenler için de önemli bir uyarıda bulundu: “Vejetaryen beslenme durumunda vücut için gerekli aminoasitlerin bir şekilde alınması gerekir, bunun için baklagillerle tahıllar birleştirilerek tam protein elde edilebilir.”



Besin maddeleri enerji sağlamada, vücudun gelişmesinde, dokuların ve organların onarımında hayati görevler üstleniyor. Sağlıklı bireyler için doğru beslenme tüyoları veren Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer, normal beslenme koşullarında yetişkin bir bireyin her yıl yaklaşık bir milyon kalori aldığını ve hayatı boyunca yaklaşık 45 ton yiyecek tükettiğini vurguladı. Doç. Dr. Tamer, California Üniversitesi’nden Dr. Liz Applegate’in başkanlığında yapılan bir araştırmaya göre insanların ömürleri boyunca aldığı kalori miktarını şöyle hesapladı: “1 yıl boyunca kadınların günde 1800, erkeklerin ise 2500 kalori aldığı varsayıldı. Yine günde 1.5-2 kiloluk besin alarak 65-70 yıl yaşadıkları göz önünde tutuldu. Bu hesaplamaya göre bir insan ömrü boyunca neredeyse 10 fil ağırlığında (ortalama 45 ton) yiyecek tüketiyor. Hiç şüphesiz bu yiyecekler, ağırlıklarından çok dengeli tüketilmeleri halinde sağlıklı ve uzun bir yaşam vaat ediyor.”

Kadınların vücudunda daha az su var

Temel besin maddeleri proteinler, karbonhidratlar, yağlar, mineraller, vitaminler ve su olmak üzere 6 gruba ayrılıyor. Bu maddelerin vücutta farklı oranlarda bulunduğunu işaret eden Doç. Dr. Tamer, “Vücudun yaklaşık yüzde 50 - 60’ı sudur, vücuttaki yağ oranı arttıkça su miktarı düşer, azaldıkça su miktarı artar. Bu nedenle kadınların vücudunda daha az su vardır” ifadesini kullandı.

İdeal yağ oranı erkekte yüzde 15 kadında yüzde 22

Vücuttaki ideal yağ oranı seviyesinin erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise yüzde 22 civarında olduğunun altını çizen Doç. Dr. Tamer, “Protein seviyesi ise yüzde 18-20 civarındadır ve kas kitlesiyle orantılıdır, bu nedenle erkeklerde daha fazla protein bulunur. Normalde vücuttaki karbonhidrat düzeyi yüzde 1 civarındadır. Kaslarda ve karaciğerde depolanan karbonhidratlar, özellikle egzersiz sırasında beyin için hayati önem taşıyan bir enerji kaynağıdır” diye konuştu.

70 kiloluk bir insan günde en az 31 gram protein almalı

Vücudumuzun kullanabileceği potansiyel enerji kaynakları olan proteinler, karbonhidratlar ve yağlar, “makro besinler” olarak sınıflandırılıyor. Proteinler vücudun kendini yenileyebilmesi için alınması zorunlu besinler olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 70 kilo ağırlığında bir yetişkinin ihtiyaç duyduğu günlük minimum protein miktarının 31 gram olduğunu aktaran Doç. Dr. Tamer, ancak kişilerin vücut ağırlıkları ve metabolik durumları farklı olduğu için günlük protein gereksinimleri de 70-75 grama kadar değişkenlik gösterebileceğini söyledi. Doç. Dr. Tamer, büyüme, hamilelik, egzersiz, yaralanma ve hastalık dönemlerinde ise kişideki protein ihtiyacının artacağını belirtti. Tamer, vücudun büyüme gelişme ve yenilenmesi için günlük ortalama 5 gram azot çıkışı için hesap edilen protein değerine ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Günlük minimum protein ihtiyacı hangi gıdalardan nasıl sağlanır? (31 gram)

100-150 gr az yağlı beyaz peynir
80-100 gr yağsız dana eti
100 gr yağsız tavuk veya hindi eti
200-250 gr yumurta, özellikle beyazı
2 su bardağı yağsız süt
100-120 gr ızgara balık
100 gr fındık veya fıstık
100-150 gr badem
200 gr nohut veya fasulye
100 gr kabak çekirdeği
300 gr yeşil mercimek

Vejetaryenlar baklagille tahılı birleştirmeli

Referans proteinler denilen kolay sindirilebilir ve bütün esansiyel (vücuda gerekli) aminoasitleri (protein yapı taşları) içeren besinlerden alınmasının sağlıklı yaşam için şart olduğuna işaret eden Dr. Tamer, vejetaryen kişilere ise şu önemli tavsiyelerde bulundu: “Vejetaryen beslenme durumunda da esansiyel aminoasitlerin bir şekilde alınması gerekir, bunun için baklagillerle tahılların birleştirilmesi yoluyla (örneğin 1.5 bardak pirinç+ 1 bardak mercimek = 85 gr tavuk) tam protein elde edilebilir.”

KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/ideal-yag-orani-ne-olmali--pembenar-detay-sagliklibeslenme-1994807/
 
Back
X