Kzlar arlarm artt!!!

Ardayasbu

ARDA & ADA
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
2.850
75
363
arkadaşlar aranızda romatoid artrit hastası var mı bilmiyorum ve Allah hepinizden uzak tutsun bu hastalğı ama ben RA hastasıyım. aslında RA nın başka bir çeşidi olan Psöriyatik artrit. özellikleri ve şikayetleri aynı aslında. sadece ben de ayrıca sedef de çıktı ve doktorlarım teşhisimi değiştirdi.

inanılmaz ağrılarım var bir seneden fazla zamandır topallayarak yürüyorum ve bazen wc ye emekleyerek gidiyorum.Bİr de Ardam la yeteri kadar ilgilenemiyorum. işe eşim götürüp getiriyor. işim rahat allahtan masa başında oturuyorum bu aralar mesai arkadaşlarım da yardımcı oluyorlar. ama dediğim gibi ardayla ilgilenmem çok zorlaştı. elinden tutup dışarı çıkaramıyorum. ayaklarımın üzerine basabildiğim nadir zamanlarda yemek ve ev işlerini halletmeye çalışıyorum.

bunları anlatmamdaki tek sebep şu. bu hastalık kronik bir hastalık ömür boyu çekeceğim yani.
ciddi anlamda yeni tedaviye başlandı bende 1 aydan beri. henüz bir düzelme yok ama anca ilaç 2 ayda fayda gösterir dediler.bakalım hayırlısı.
sizden tek isteğim benim için dua etmeniz.yaşım çok genç ve herşeyin ötesinde 2.5 yaşındaki oğluma yetebilmek istiyorum.

iyi ki varsınız sizleri çok seviyorum.

Arkadaşım Allah'tan şifa diliyorum, O değil mi bir ismi de Ya Şafii olan.. Ya Şafii adına inşAllah sağlığınıza kavuşursunuz.. Duâ her kapıyı açar, kendinizi sık sık okuyun, Ya Şafii adına münacaatta bulunun..

canım rabbim acilşifalar versin..inşallah enkısa zamanda iyileşir bebişinle istediğin gibiilgilenirsin..dualarımız seninle canım..

Çok geçmiş olsun
Rabbim tez zamada eski sağlığna kavuştursun işallah
Dualarım seninle

canımsınn yaa dılerımkı rabbım sıfa verırı canım oglusunla acısını cıkartırsısn bugunlerın..

allah şifa versin..
eve bir yardımcı almayı düşünürmüsünüz
en azından siz işteyken falan ev işleri hallolur
ya da bir yakınınız yardıma gelse

acıl sıfalar morlınızı yuksek tutun bu hastalıgı ılk kez duydum sebebı ne neden oluyo acaba ?

Romatoid artrit (RA) geleneksel biçimde, bağışıklık sisteminin eklemlere saldırmasına yol açan kronik, enflamatuvar bir otoimmün bozukluk olarak tanımlanmıştır. Engelleyici ve ağrılı bir enflamatuvar durumdur, ağrı ve eklem aşınması sebebiyle önemli oranda hareket kaybına yol açabilir. Hastalık sıklıkla vücuttaki deri, kan damarları, kalp, akciğer ve kaslar gibi birçok eklem dışı dokuyu da etkilediği için sistemiktir. Multifaktöryel bir mekanizmayla ortaya çıktığı düşünülse de kesin nedeni ortaya konamamıştır.

canım arkadaşım benim......
çok ama çook geçmiş olsun..
inş herşey yoluna giricek ve sağlığına kavuşacaksın...
sen herşeyin en iyisine layıksın tatlım benim...

Sedefli romatizma (psoriyatik artrit)
Tıp dilinde psoriyaz denen sedef hastalığını bilirsiniz. Deride şişme, kızarma ve genellikle pullanmayla kendini belli eden bu hastalık, her on hastanın birinde muhtemelen romatizmaya da yol açar. Sedefli romatizma eklemlerin ağrımasına neden olursa da, genellikle bu eklemlere işlevsiz hale getirmez. Tedavi için aspirin gibi iltihap gidericiler ve bazen başka ilaçlar kullanılır, hareket aralığını koruyan egzersizler yapılır. Sedefli romatizmada genellikle vücudun her iki yanındaki aynı bölgeler etkilenmez. Ciddi vakalarda el ve ayak parmakları sosise benzer biçimde şişebilir. Yapılan incelemelerde romatoit faktörün negatif, sedimantasyon hızının yüksek olduğu görülür; ürik asit düzeyi yüksek çıkabilir. Röntgen filmi hekimin eklem yada kemik hasarı olan bölgeleri görmesini sağladığından yararlıdır

Son düzenleme:
acıl sıfalar morlınızı yuksek tutun bu hastalıgı ılk kez duydum sebebı ne neden oluyo acaba ?

canım tam olarak sebebi bilinmiyor ama stres, fazla kilo, bağışıklıl sisteminin zayıflığı hastalığı tetikliyor

canım arkadaşım benim......
çok ama çook geçmiş olsun..
inş herşey yoluna giricek ve sağlığına kavuşacaksın...
sen herşeyin en iyisine layıksın tatlım benim...

canım özlemim herşey yoluna girdiğinde ve stresim azaldığında eminim daha iyi olacağım.
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
:Saruboceq::Saruboceq:
:Saruboceq:

Geçmiş olsun canım.İnşallah bir an önce ilaçların olumlu etkilerini görürsün.Allah şifa versin...

canım. bunu bilmiyordum. geçmiş olsun. inşallah tedavi iyi gelir ardanla rahatça dışarlarda koşup ,oynayabilirsin.

ben öyle alıştım ki artık yürüyememeye sıradanlaştı benim için ama ardaya yetememek üzüyor beni.

canim cok gecmis olsun tam olrak sadece ayalarinin üzerinde durman mi zorlasiyor canim??
benim bir aydir sag ayagimi atmakta zorlaniyorum son hafta yol yürüyemiyorum kollarimda da ayni sekilde agrilar var doktora gitmegide sevmiyorum ne yapcam bilmiyorum

ınşallah tedaviden kısa sürede en iyi sonuçları alırsın,sonra güzel haberlerini verirsin bizlere.
Ben inanıyorum iyileşeceksin.
Geçmiş olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…