sabahki konuyu okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi. biz evlenirken de bana ve aileme çok yanlış davranışlar yapıldı. benim ailem, eşimi hemen kabullendi, ama onlarda ben hep el kızıydım. ona göre davranıldı bana. buna çok üzüldüğüm zamanlar oldu.
evlilik üzeri ben de ailemi olaylar büyümesin diye dışarda tutmaya çalıştım, eşimin ailesinin saygısızlıklarına genelde aynı şekilde cevap vermediler, ara ara cevap verdiler. olaylar inanılmaz büyüdü. ailelerin görgü olarak denk olması çok önemli. kayınvalidem bizi ayırmak için özellikle annemi tahrik etmeye çalışırdı, annem ciddiye alıp cevap vermedikçe daha çok sinirleniyordu.
şu an düşünüyorum da keşke ailemi bu kadar dışarda tutmasaydım. çünkü eşim bunu başaramadı ve ben her seferinde çok üzüldüm. benim de ailem gereken yerde müdahele etseydi de olaylar ya bu kadar büyümeseydi, ya da kopacak seviyeye geldiğinde kopsaydı.
düğün üzeri yaşadığımız sorunlardan beri benim ailem, eşimin ailesiyle konuşmuyor. kayınpederim bana bu konuyu açmaya çalıştı bir kere(barış sağlamak için), ben ona bunun daha iyi olduğunu,ailemin haklı sebepleri olduğunu söyleyip konuyu kestim. kayınpederimden kaynaklı bir sorun yoktu ama kayınvalidem herşeyi karıştırıyordu, etrafındakileri gözyaşlarıyla çok etkiliyordu. böylesi daha iyi.
bence en iyisi, iki tarafın ailesi de durması gereken yeri bilecek. erkek aileleri genelde kız ailelerini sindirmeye çalışıyorlar . eğer erkek ailesi işin içine giriyorsa, kız ailesi de girmeli. ama bu tartışmayla falan çözülmez. siz de damadınızı alın karşınıza, oğlum ailenin bu davranışlarından biz rahatsız oluyoruz. sen nasıl kıymetliysen, bizim kızımız da bize kıymetli. kızımızı ailene ezdirme, gerekirse biz müdahele ederiz, deyin.
ben bu konuşmayı aileme yaptırtmadığım için inanın çok üzüldüm. annem de benimle birlikte üzüldü. sizi çok iyi anlıyorum ben.
damatlara çok iş düşüyor.arada dengeyi kurmak önemli. gerekirse iki aileye de mesafeli olsunlar ama evlerinde huzuru olsun.
siz büyükler olarak yapıcı olmaya çalışın. kızınızın her zaman arkasında olduğunuzu da damadınıza hissettirin.
karşı tarafın yaptığı hatalara düşmeyin. onlara hitabınızda hakaret sözleri kulanmamaya çalışın lütfen.