Kz ocuu anneleri neden hep fedekar olmak zorundadr?

bencede kesinlikle kiziniz yaninda oldugunuzu onun yanliz olmadigini damatiniza belli edin.ben zamaninda ailemin bir seyler söylemisine izin vermedim gerek anlatmadim gerek yok bir sey o kadarda önemli degil dedim,sonucta ne oldu ayrildim annecigim de icine attiklariyla kaldi onlar sustukca bunlar tepeme bindiler siz annesiniz ne kadar geri cekebilirsiniz ki kendinizi benimde kizim var heniüz 18 yasinda ona kiymalarina bende müsade edemem kusura bakmasinlar herkes ne zorluklarla büyütüyor evlatlarini tek dilegimiz onlarin mutlu olmalari sanki ekek anneleri annede biz annecik sözüm meclisten disari oglumda var benim

nesutayi canım, belli bir seviyede müdehale ediyorsun. ama hiç olgun bir aile değiller. kısaca çok kabalar. bizle hiç uymuyorlar. çok farklı bir aile. ben anlayamadım onları. biz ne kadar ince düşünsek bile, onlar bir anda herşeyi allak bullak ediyorlar.

Ben şunu anlayamıyorum.
Evlilik karşılıklı fedakarlıktır,sadece tek tarafın kendinden ödün vermesi değildir,yani ailler devreye girdiğinde çiftler gerektiği yerde niçin dur diyemiyorlar ?
Tamam annedir,babadır çok değerlidir ama eş ve aile arasındaki o ince çizgiyi çok iyi korumak gerekiyor.
Anne olarak çok haklısınız,evladınız üzüldüğünde sizin canınız yanar.
Ama koruyup,kollamakta size düşüyor özellikle sizden ayrı bir şehirde yaşıyorsa.
Mesela bizde de öyledir aman saygısızlık olmasın,aman kimse kırılmasın diye susulur.
Neden peki,niçin ?
Karşı taraf kırılıp,üzülmesin diye her seferinde biz mi yıpranalım ?
Ben bu hususta ailemden farklıyım biraz,üniversite öğrencisiyim gayet saygılı,gerekli eğitimi,terbiyeyi almış bir gencim ve beni,ailemi ilgilendiren her haksızlıkta susmadım şimdiye kadar.
Bir gün babamla konu evliliğe geldiğinde bana şöyle bir sözü oldu konuşurken;
Her baba kızının evleneceği erkeği karşına alıp konuşmalı önceden dedi;kızım benim canımdır,gözbebeğimdir,yanlışlarıyla,doğrularıyla benim kızımdır ve saçının teline zarar geldiği an,üzülüp,gözünden bir damla yaş geldiği an çekip almasını bilirim,her zaman evladımın arkasındayım tarzında bir cümle kurdu.
Onun desteğini hissetmek,her zaman arkamda olduğunu bilmek gururlandırdı,çok mutlu etti beni.
Sizinde bu şekilde kızınızın üzülmesine fırsat vermeyeceğinizi,desteğinizle onun arkasında olduğunu her zaman hissettirin damadınıza ve ailesine.
Ayrı şehirde olmanızı fırsat bilip,kızınızı incitmelerine izin vermeyin.

Bende bunun farkindayim kiz annesi kiz tarafi her zaman daha yapici daha olgun davraniyor buda muhtemelen erkek tarafinin bizim oglumuz var ayrilsa bile ne olucak ogluma kiz oglan kiz alirim olan kiz tarafina olur bize birsey olmaz gibi sacma sapan düsüncelerinden kaynaklaniyor.....:mymeka:

Kiz anneleride o yüzden daha olgun ve yapici olmak zorunda kaliyor, bir yuvayi yikmamak adina yutmak zorunda kaliyorlar iste....:nazar:

Benim rahmetli annecigim hic öyle bir kadin degildi ihtiyac oldugu an panther kesilirdi vallaha karismasada varligni hissettirirdi hep, simdi o yok belki ama bana ve ablama verdigi güc ve ögütler bizi öyle kendimize güvendiriyorki kimse bizi ezemez buna müsade etmeyiz zaten....:kahve:

Ablacim, bence en önemlisi kizina herzaman varligni hissettir kendine güvensin ve daima senin kapinin acik oldugnu bilsin inanki bu ona yeter, zaten bunlari bildigi müddetce ezilmez sen icini ferah tut....:teselli:

wiseacre canım eşim başta yaptı bunları. halende kızının arkasında. bunu biliyorlar. o bizim gözbebeğimiz. o üzüldü diye bugün biz kahrolduk. biz bozmak değil yapıcı olmak istiyoruz. sülalede kızım tek kız. onun üstüne titredik hep. üniversiteyi okudu çok şükür. hatta şimdi açık öğretime kayıt yaptırdı. yani 5 sene okuduktan sonra ikinci bir fırsat bulup değerlendiriyor. aslında kızım görgülü ve kültürlü. ama karşı taraf biraz hoşgörüsüz.

kızım bizim baş tacımız. o bitti dediği an evimizin ona hep açık olduğunu biliyor zaten. diğer tarafta bunu biliyor. hem bu devirde erkek kız artık farketmiyor. dulda önemli değil. biz çocuğumuzu çekip almayıda biliriz. ama o duruma gelmedi henüz. o duruma gelince bir saniye tutmam oralarda.

bu zihniyeti yaşayan kişilikler,gelinlerini tabulu malları gibi görüp ,üzerinde her türlü tadilatı yapmaya çalışan tipler diye düşünüyorum..
yazık ki,bu düşüncede olan bir eğitmen ise,daha kendinin eğitilip, tadilat görmesi gerekir...
anlayamıyorum bu insanları! ''soyadı mı taşıyorsun'' adı altındaki düşüncelere sığınıp ta,kendi egonosunu,bencilliklerini ve komplekslerini yansıtma ve dayatma çabası neden!kimle ,niye yarışılıyor,neyin saçma ve anlamsız mücadelesini veriyorlar..

kız annelerinin kaderi bu mu, yani... kız anneleri der ki;'

'aman boşanmasınlar,benim ki kız evladı,etraf ne der,söz olur,dul kadın damgası yer'' telaşı ve endişesinde...

erkek annesi'der ki;' ıhhh, boşanır mı gelin sıkar biraz,dul kalmaya cesaret etmek,benim oğlumun elinin kiri der çıkarım işin işinden'' diye içinden geçirirler!

işte yine sığındıkları basit düşüncelerin ana teması belli! temaları neymiş bu zihniyetin; toplumdaki namus kavramı... kadın ve kadının bedeni,kadın olmanın zorluğu,bir kız evladı annesi olmanın endişesi ve fedakarlık gayretinin yaşanmaya mahkum bırakıldığını konunun ana teması ve geldiği nokta, canım ülkemde, Türkiye'de bize yine bu kavramı işaret ediyor..

yapılması gereken nedir; her ne pahasına olursa olsun,sahip çıkılmalı..ve bu düşüncelerle hareket eden insanlara da ,bu düşünceleri koruma ve yaşatma cesareti vermemeli...sonuçta hepimiz bir değeriz,evlatlarımız da en değerli hazinelerimiz...

wiseacre canım eşim başta yaptı bunları. halende kızının arkasında. bunu biliyorlar. o bizim gözbebeğimiz. o üzüldü diye bugün biz kahrolduk. biz bozmak değil yapıcı olmak istiyoruz. sülalede kızım tek kız. onun üstüne titredik hep. üniversiteyi okudu çok şükür. hatta şimdi açık öğretime kayıt yaptırdı. yani 5 sene okuduktan sonra ikinci bir fırsat bulup değerlendiriyor. aslında kızım görgülü ve kültürlü. ama karşı taraf biraz hoşgörüsüz.
Anlıyorum.
İnsanları çözmek zor,karşılıklı anlayış olmadıktan sonra çeşitli sorunlar olabiliyor tabi.
Bunların yanında insanları değiştirebilmekte imkansız gibi birşey.
Siz yine yapıcı olun,kendinize yakışanı yapın.
Bırakın insanlar oldukları gibi,istedikleri gibi yaşasınlar.
Ama bundan sonra daha fazla savunun kendinizi aie olarak,daha fazla hissettirin bunu onlara,kızınızı ve sizi üzmelerine fırsat vermeyin.

kız anneleri dik olmak zorunda...
çünkü annelerimizden başka hiiiiçkimselerimiz olamaycak bu dünyada..senağlama
ve anneler bunu biliyor..
allahta bilerek annelere bu denli güç veriyor..
yoksa kaldıramaz hiçbi insan evladı annenin kaldırdıı yükü..
allahım birdenbire yağayalnız kalmayalım die verdi..

Eşim hep der ki ben gözümden sakınıyorum elin ş....sizi üzecek ,kıracak,yada el kaldıracak izin vermem çeker alırım kızımı o adamada dünyayı zindan ederim. Bunları söylüyor ama kızım daha 12 yaşında ilerde ele karışınca kızım bazı şeyler yaşayıp sineye çekerse bırakmak istemezse o zaman ne eşim ne yapar bilemem Allah öyle zorlukları,mutsuzlukları benim evlatlarımada,kimseninin evladınada yaşatmasın

benim asıl takıldığım ne biliyormusunuz?ailesi bie yana,damadınızın size yaptığı saygısızlıklar.küfür bile etmişti yanlış anlamıyorsam.ve böyle bir insanlar kızınızın evli kalma çabaları.yada sizin yuvayı kurtarma çabalarınız.siz bu hakaretleri,küfürleri yedikçe karşı tarafta bir sonrası için kendinde hak görmüş.
ne olur yanlış anlamayın.benim annem 20 sene kaynana terörü çekmiş bi insan.kendiside emekli öğretmen.ve 10 sene maaşını gidip babanemin eline vermiş yeterki huzursuzluk etmesin d iye.gerçekten çok gaddar biriydi babaannem.ama annemin buna katlanmasının tek sebebi babamdı.babam annemin yanındaydı hep.annesine bişey yapamasa bile elinden geldiği kadar savunur,yanında olurdu.
yoksa annem der,babanız la huzurlu olmasaydım bir saniye durmazdım diye.
şimdi siz damadınızı hala tutma çabası içindesiniz.
bence bu olay milat olmalı.şu anda kocalık vazifelerini yerine getirri getirir,yoksa bu devran böyle dönecekse daha fazla uzatıpta sancı çekmeye gerek yok.

kıyamam ben size...
evet genelde kız anneleri susuyor,ama istedikleri için değil
ya da sessiz oldukları için değil,kızları için susuyorlar,belki kızları susturuyor....
bence siz her anlamda varlığınızı hissettirin,mesafeler uzak bile olsa...
içinizde saklamayın bazı duyguları...eğer sizi rahatsız eden bir durum varsa
arayıp konuşun,şikayetlerinizi,rahatsızlıklarınızı dile getirin...
siz sessiz kaldıkça,onlar kendilerini birşey zannedecekler...
ve lütfen canınızı sıkmayın...
ben zaten anlayamıyorum,bu erkek annelerinin (genelleme yapmıyorum)
bu duruşlarını...nedenini inanın anlamıyorum...
benim de bir kızım var..Rabbim herşeyin hayırlısını versin...
sevgiyle kalın...

Allah yardimciniz olsun, sizinde kizinizinda, ama bunlara ses cikarmak gerek, yoksa gercektende kendilerini bisey sanip, hep hakli gørecekler.

Kiz anneleri hep altdan almiyor hayir, benim annem asla susmaz bøyle durumlarda, babamda øyledir, esimin ailesiyle bir problemim yok olmadi sukur, ufak tefek sorunlar var, ve buna bile dayanamazlar, esimi arayip, "Biz kizimizi sokakta bulmadik, ailen susmazsa iyi seyler olmayacak" diye tehdit edecek kadarda ileriye gitmislerdir hatta.

Ve esimin ailesi bunlari duymus olacak ki asla karismazlar artik hicbirseyime.. kendi cocuguna deger verdigini gøstermezsen baskasida deger vermez ki..

benim asıl takıldığım ne biliyormusunuz?ailesi bie yana,damadınızın size yaptığı saygısızlıklar.küfür bile etmişti yanlış anlamıyorsam.ve böyle bir insanlar kızınızın evli kalma çabaları.yada sizin yuvayı kurtarma çabalarınız.siz bu hakaretleri,küfürleri yedikçe karşı tarafta bir sonrası için kendinde hak görmüş.
ne olur yanlış anlamayın.benim annem 20 sene kaynana terörü çekmiş bi insan.kendiside emekli öğretmen.ve 10 sene maaşını gidip babanemin eline vermiş yeterki huzursuzluk etmesin d iye.gerçekten çok gaddar biriydi babaannem.ama annemin buna katlanmasının tek sebebi babamdı.babam annemin yanındaydı hep.annesine bişey yapamasa bile elinden geldiği kadar savunur,yanında olurdu.
yoksa annem der,babanız la huzurlu olmasaydım bir saniye durmazdım diye.
şimdi siz damadınızı hala tutma çabası içindesiniz.
bence bu olay milat olmalı.şu anda kocalık vazifelerini yerine getirri getirir,yoksa bu devran böyle dönecekse daha fazla uzatıpta sancı çekmeye gerek yok.

bazı yaralar var. bu yaralar kolay kapanmaz sadece kabuk bağlar. ben sustumsa kızımın onayı olmadığı içindi. artık bende dayanamaz duruma geldim. açılan yarayı ben kapatmadım onlar örtbas etmeye çabalıyorlar.
kaynana terörü bende yaşadım. aynı annenize benzer. tam değilsede. yaptıklarından zamanla kendi utanıp benden helallik istedi. ben kalbim kırık olarak verdim. allah rahmet eylesin dedim.
zaten kaynanalar olmasa evliliklerde problemler az olur. onlarda incir çekirdeğini doldurmaz.
kızım eşiyle mutlu olacak, ama fırsat tanımıyor kaynana. herseferinde bir olay. oğluda ondan destek alıyor tabii. hadi bana yaptıklarını es geçeyim. cahilliklerine vereyim. ama kızıma yapılanlar. ben anneyim, yüreğim kaldırmıyor. içim yanıyor.

ben bekarım ve bu yuzdende evlenmekten korkuyorum...
sevdıgım bırısı olsun ıstıyorum...ama ınsan sadece eşiyle evlenmıyor...
aılesı akrabaları oluyor...ışte burdada eşimin bana sahıplenmesını ıstıyorum ezdırmesın kımseye..
ama evlenınce degısır erkekler denıyor...artık benımsın psıkolojısıne gırıyorlarmış...

benım annemde kıyamaz sacımızın bır telıne ama sesınıde cıkarmaz...
aksıne kendı yasadıgı sıkıntıları der ve olucak gecıcek..sabır der...
bırde klasık bır laf vardır...bır kız ya koca yada gecım sıkıntısı cekıcek dıye...
ne alakası varsa...
ben anneme eger sıkıntımı soylersem.....
kadın hemen uzulmeye hazırdır...
benden cok uzulur...aglar...annemı tesellı etmekte bana duserdı...
o yuzden cok ayrıntılı seyler demezdım...
ama aglamayla uzulmeylede olmuyor...bırazda destek ıster ınsan...

allah hayırlısını ve yuzumuzu guldurup sahıp cıkıcak ezdırmeyecek kocalar versın herkesle bırlıkte banada...

amıııııınnnnnnnn...

allah hayırlısını ve yuzumuzu guldurup sahıp cıkıcak ezdırmeyecek kocalar versın herkesle bırlıkte banada...

amıııııınnnnnnnn...

duygucum aynen katılıyorum cnm sana

Son düzenleme:
X